icon

Ako odstaviť dieťatko od prsníka?

matutka
23. máj 2011

dcérka má 22 mesiacov a stále dojčím, chcela by som vedieť ako čo najšetrnejšie odstaviť, aby z toho nemala traumu. Papá už všetko, aj keď pomerne malé množstvá a tekutín tiež veľa nevypije a ide leto, tak sa trošku obávam o jej pitný režim. Ďakujem za všetky odpovede 🙂

Strana
z7
junova
26. sep 2014

@ewusha01 A prečo ti odporučila prestať kojit? Je veľa mamičiek, ktoré koja aj keď sú tehotné.

lucianakoniku
26. sep 2014

@ewusha01 ahoj, aj ja som tehotna, pred 2 tyzdnami mi to gynekolog potvrdil a tiez odporucil ukoncit dojcenie. Kedze syn ma 1,5 roka a dojcenie uz bolo pre neho viac hrou a sposobom ako sa mojkat nez jedenim, navyse mna uz dojcenie dost vycerpavalo, najma v noci, rozhodla som sa ho odstavit. Podarilo sa nam to behom 4 dni, a na moje obrovske prekvapenie to slo ovela jednoduchsie nez som predpokladala. Prve dva dni dostal mliecko len vecer, (cez den si nepytal tak som nenukala) a v noci dostal vodu. Potom uz nedostal ani vecer a kedze v noci vodu nechcel, uspala som ho pomojkanim. Na moju obrovsku radost piatu noc prespal bez zobudenia. Tiez som mala ten isty problem ze odmietal umele aj kravske mlieko. Pediatricka mi radila aby som mu z umeleho mlieka robila kase, ale ani to velmi nechcel, vzdy to umele mlieko nejak rozoznal. Tak to velmi nesilim, zatial mu teda davam kravske mlieko ako prisadu do polievok, obilnej kavy, alebo mu ho zamiesam do tvarohu, obcas spravime vecer krupicu, takto kravske mlieko prijme. Drzim palce, chce to asi len hodne hodne trpezlivosti a fantazie, my tiez musim este s tym mliekom popracovat ale verim ze to pojde

ewusha01
26. sep 2014

@lucianakoniku tak teraz prvý krát vypil cca 70ml UM ale je problém ho uspať, lebo sa predtým dosť vyplakal. Ked som ho konečne položila do postieľky tak samozrejme otvoril oči a nastúpil manžel. Skúsime tiež dať v noci vodičku alebo čajík. Dúfam, že to zaberie.

lucianakoniku
26. sep 2014

@ewusha01 hej, to uspavanie je na zaciatku narocne, moj maly bol tiez zvyknuty zaspavat pocas kojenia, takze ked pocas odstavovania zrazu nedostal jeho mnam-mnam tak sa jedoval. Po troch dnoch sa s tym zmieril a par dni potom este pred spanim mnam-mnam spomenul, ale ked som mu povedala ze mliecko uz nie je, prestal ho spominat. Prve dni su najnarocnejsie ale pojde to. Tiez mi na zaciatku par krat pomohol manzel a uspaval on, to je super ze aj tebe s tym pomaha. My uz teraz vodicku ani nemusime davat, syn bez nej vydrzi, na zaciatku to vsak bola fajn vec na ukludnenie ked nedostal svoje mnam-mnam. Teraz som aj rada ze v noci nechce pit, bala som sa aby si z tej nocnej vodicky neurobil prostriedok na zaspatie ked sa preberie, tak ako to bolo s prsnikom.

Strana
z7