Ako odstaviť mlieko zo dňa na deň?
Ahojte mamičky chcem sa spýtať ako odstavím mlieko zo dna na den.. Lebo moja mala po 5 min zaspi na ceciku a potom sa hnevá ze je hladná tak si odsavam a viac ako dva krát moju dávku 80ml neodsajem.. Tak ju nechcem mýliť a seba trápiť s takým malým množstvom mlieka. Rada by som kojila ale nejde to cely den max dva krat co odstreknem.. A chcem rýchlo prestať.. Je nato nieco aby som nedostala zápal ani horúčky. Ďakujem.
ak teda cakas ze sa ti mlieko prestane zo dna na den tvorit
@marietkaa klaky vek ma dietatko,? chod na mamila.sk a zavolaj si domov laktacnu poradkynu. pripadne si davaj doplnky benedikt a senovka z lekarne. skus babo dokrmovat um cez cievku na prsniku pripadne si kup suplementor. viem ze teraz je to trapenie. pre obe. ak to zvladnete bude to velka pomoc. ak chces prestat kojit uplne porad sa s gynekologom vseobecnym lekarom.
@marietkaa nevážit, neodsávat - dieta tahá úplne inak a vytiahne úplne ine množstvo ako odsávačka..prestat používat flašu a cumel, len prikladat a stály kontakt aj v noci ..ale prisatie musí byt dobré -zavolat laktačnú poradkynu a skontroluje..alebo telefonicky sa spojit..alebo tu v skupinách nájdi https://www.modrykonik.sk/group/8304/ - tam ti poradia..lebo toto všetko čo robíš vedie k tomu, že sa ti tvorba stále znižuje..a dieta je nervozne a nevie sa najest, ukludnit a pod..
Priberá ti? Aký má vek? Možno je to laktacna kríza, strajk, my sme tým prešli, no katastrofa to bola. Pi mm nemôže byť dieťa nervozne, prečo? Nech ta nemýli, že odsajes malo, ja som mala prsia "napraskane" malý pil odusu, ale keď som predtým skúsila odsat, ledva 20som vysala. Skus sa upokojiť, nevážit ju stále, len psychicky teba to rozhodi.po každom kojeni len 20 vypije? Ono maličké bábätko vypije 20,zaapi ti na prsníku, a po 20 minútach sa zobudí a zase chce piť. Je to normálne, postupne sa to "vykrystalizuje" a nabehneete na iný režim. Ako píšem, neviem, aký je vek, ale ak je to ozaj malé bábätko, kľudne ti môže tak piť aj kazdu polhodinu.
Ak priberá, a cika dobre, nestresovat sa.
Ja som tri tyzdne nonstop mala syna na sebe, nevytiahol nic. Nepriberal, zacal chudnut. Ja uplne prsia ako skala, horucky, triaska. Nic som ani neodsala, uz v porodnici mi davali oxidocin ci ako sa to vola na spustenie mlieka, nic. Plakala som no nechcela som to vzdat. Doma este dvakrat bol priatel na pohotovosti pre oxidocin ale marna snaha. Kupila som sunar, maly spokojny, ja som isla na gyn. Predpisal mi tabletky a do troch dni neskutocna ulava a do tyzdna ani mlieko som nemala.
@marietkaa medocriptine tak nejak sa to pise.
Neodsavala som vobec, ani neodstrekovala, ani ziadne zabaly, stahovanie. Inac v porodnici mi kazali stahovat, casto odsavat, prikladat, a mne sa stale viac a viac tvorilo mlieko, ale vsetko upchate, hrudky som mala ako tvaroh ale tvrde. Velmi tazko na to spominam. A to som zase tehotna, najvacsia nocna mora pre mna. 🙄
@marietkaa ja som tiež nemala moc mlieka, a malý sa akosi nevedel ani prisat, ja po cisárskom, ani som poriadne nevedela do akej polohy sa dat, proste pre mňa úplne trápenie, a aj tak pil počas dňa viac UM ako môjho mlieka. Do toho migrény, tak som po 2tyzdnoch s tým sekla. Stahovala som sa a asi za tri dni som nemala už.
@marietkaa nepises vek babatka. Predpokladam, ze prechadza dojcenskym strajkom. Bud vytrvas, alebo to cele vzdas, a ty to vzdavaa
@marietkaa odsavacka nie je to iste, ako tah dieta. A mlieka je vzdy tolko, kolko treba, aky je dopyt, taka bude ponuka
@tosomja ja som mala toto isté, už v pôrodnici úplne naliate prsia a malý nič nevytiahol, schudol pol kila 🤦♀️ dokrmovala som UM, pomaly sa lúčila s kojenim... ale potom sme hneď išli ku laktačnej a malý mal prirastenu uzdičku. Boli sme mu to dať nastrihnuť a odvtedy kojim, už cez 2 roky 😅 teraz opäť čakáme bábätko a prvé čo pôjdem je dať skontrolovať uzdičku. Tak možno aj tam sa stala chyba. Mne to napríklad v pôrodnici nepovedali.
@marietkaa ak môžem poradiť, uzdičku pod jazykom ste dali skontrolovať? Malá má možno iba prirasteny jazýček a preto sa nevie prisať. My sme mali tento problém, na ktorý nás až laktačná upozornila.
@marietkaa nechapem co to tu su za rady a odpovede na nieco na co si sa nepytala. mozes prestat kojit nemusis sanna to nikoho pytat a vobec si nemusis domov volat laktacnu psychopatku (rozumej poradkynu) z mamily, ktora ti bufe radit spat s babatkom 100% casu, brat kvanta byliniek, nosut vkuse v satke a neviem co vsetko, nebude chspat ze to niekomu nevyhovuje a nemusi byt prijemne...so zastavenim laktacie ti pomoze tvoj gynekolog su na to tbl. Medocryptine

zo dna na den to neodstavis...