icon

Ako postupovať pri odstavení 16-mesačného dieťaťa od dojčenia?

21021996
7. mar 2025

Dobry den, ako dlho vam trvali odstavit dieta?
V skratke uz par mesiacov som kojila len pred obednym a vecernym spankom plus v noci. Ale posledny mesiac sa budil aj 5x plus uz ma mal ako cumlik, ktory on odmieta cize je aj bez cumla. Skusila som ho odstavit - je to tyzden. Najprv pred spankami 2 dni plakal a potom 2 dni zaspal v pohode ani si nepytal. Bez dojcenia bol 3 noci. Prva hrozny rev no nejako sa hladkanim uspal. Druha noc lepsie len trochu poplakal. Tretia zase horsia ele stale zaspal bez. No dnes je 5. Den bez denneho kojenia a pred pbednym soankom hodinu rical az som ho nakojila. Mam aj 3r , ktory ide spat s nami takze ten by ani nezaspal pri tom reve.
Dufala som, ze noci budu lepsie max sa zobudi pohladkam , lenze to tak bez dojcenia nevyzera. Spi s nami aj starsi cize hodinove revy si nemozem v noci dovolit. Teraz som bola
V inej izbe lenze manzel chodi na sluzobky tak budem s nimi
Sama takze ostanem v spalni.. flasu odmieta
Asi 3x za tyzden vypil 30-40ml cez den.
Mozu take stavy trvat aj tyzdne? Vacsinou co som citala za 3-4 dni deti zabudli na prsnik😢

natalka2230
10. mar 2025

Ahoj tiež som mala taký problém... Vyskúšaj ocot daj si okolo bradavky za smrdí to tebe aj malému😅.... Mliečko sa pokazilo. Mne to pomohlo veľmi 🙏

21021996
autor
11. mar 2025

@natalka2230 a v akom veku? Lebo moj 16m si neda vysvetlit ze uz nie je😀 resp som sa snazila ale ked som nedala reval ako pavian 😢 ale ked to budem skusat zas tak vyskusam

natalka2230
11. mar 2025

@21021996 blížili sa jej 3 roky... Vyskúšaj uvidís, tiez som všeličo skúšala a nula bodov, skus si dat ocot a daj mu fľašku ze fľaška nesmrdi ze vo flaske je dobré mliečko.