icon

Ako prekonať dojčenský štrajk u 12-týždňovej dcéry?

babikadaska
19. jún 2019

Kojila som od narodenia na poziadanie. Dcerka ma 12 tyzdnov. Cca pred 2 tyzdnami dostala asi silny dojcensky strajk.odmieta sa kojit, strasne sa pri prisavani hneva a krici. Kojenie by som aj ozelela, lenze ona odmieta prikrm z flase . Uz sme skoncili aj na pohotovosti na infuzii,lebo do nej denne nasilu dostanem iba cca 200 ml tekutin. Skusame vsetko - kojenie v polospanku,v satke, rozne flase,lyzickou ,cievkou,?mala som latacnu - nic neabera. Zatial xhsoim raz do tydna a prevazenie k pediatricke dalsie nas caka v ponelok a uidime ci schudla. Som uplne zufala pretoze je horuco a ja nrdoakzem nakrmit svoje dieta. Mava iba 3-4 plne pocikane plienky denne. V nemocnici nam povedali,ze nam pomoct nevedia,ak bude najhrosie znovu unel vyziva,ale musim ju naucit z flase. Skusame to fakt ze intenzivne zatial 5 dni. Na nete som sa docitala aj o detoch co sa z flasky vobec nenauvili a prwsli rono na prikrmy.

babikadaska
autor
19. jún 2019

Prepacte za pravopis ale blbne mi aplikacia a ako bol prispevok dlhsi nez displej mobilu,neukazuje mi co pisem a tukam do klavesnice naslepo

jarinka33
19. jún 2019

@babikadaska ja neviem, tak skus nieco ine, mozno jej nechuti mlieko....

babikadaska
autor
19. jún 2019

@jarinka33 skusili sme aj umele,aj vodu,aj vodu osladenu tym cukrom glukopur,dokonca s povolenim doktorky nemliecnu ryzovu kasu. Nic nechce.

jarinka33
19. jún 2019

@babikadaska no a nebude to nejaky zdravotny problem teda?

bagre
19. jún 2019

@babikadaska fuu, a v nemocke vám čo povedali? že oni nič neporiešia len infúzky? myslím či už mali taký prípad, alebo čím by to mohlo byť? a ako fungujete cez deň? ona akože nie je hladná či hladná je, len nechce fľašu ani prsník? A vládze fungovať? 3 mesačné bábo je už aj hore nejakú časť dňa... no máte riadne trápenie, mne deti nechceli papať, ale to boli úplne malinké a spavé zo žltačky... hodinu som do nich tlačila 60ml mlieka. A v puse nemá nejakú bolačku - ale to asi dr.pozerali že...

saja1
19. jún 2019

@babikadaska drzim palce, u nas to bolo podobne, ale nastastie aspon v polospanku sa nakojila a stacilo to... osedivela som pri tom. Cakala som na prikrmy ako na spasenie a nechcela ani tie. Nezistili sme nikdy preco sa to stalo. V 10 mesiacoch sa zrazu rozhodla zase chytit na prsnik. S jedlom je to stale bieda. Boli sme aj na gastre ale zatial nic nezistili

elizita
19. jún 2019

A materske mlieko z flase? Moja momentalne vresti, ked jej ide mlieko rychlo. Dam ju vtedy najprv na ten slabsi prs a potom na ten co rychlo ide. Prinajhorsom by som si z toho sikneho trochu odstrekla ked jej to vadi. Na vyletoch cista tragedia a v novom prostredi. Je schopna nejest aj 6 hodin pocas dna. Niekedy ani doma nechce, jedine v maxi tichu a na posteli obe poleziacky. Moze to byt vseliaka pricina. Asi si to musis len ty sama odsledovat.

evica01
19. jún 2019

Nema afty? Neboli ju hrdlo?
Ja odpprucam dalej ponukat prsnik pretoze presne v tomto veku sa stava, ze dieta zastrajkuje. Trva to cca do tych dvoch tyzdnov. Vtedy vacsinou maminy prestanu kojit lebo dieta vymysla.
Nechce sa jej tahat, je nervozna a pod. Moja stara mama vravela, ze sa meni chut mlieka 🙂 Alebo aj ze sa meni chut mlieka ked pride menzes.
Cize ja navrhnujem ponukat prsnik. Predne mliecko od smadu a zadne nech len pekne vytaha. Nic ine jej neostava, betarke jednej ❤
Neboj sa, dobre je a aj bude. Ak sa ti da tak nebud nervozna 😊

deedol
19. jún 2019

okrem spomenutych rad mi napadlo este, ci ste skusali viacero druhov/znaciek flias. tipujem, ze hej, ale ak nahodou nie, tak skuste. moj sa chytil na MAM z dm.

marlenka222
19. jún 2019

@babikadaska zavodnuj ju kuliskom
Kúp si ho v lekárni a ak je nutné aj striekačkou striekaj do úst po malých dávkach

babikadaska
autor
19. jún 2019

@jarinka33
@bagre
@elizita
@evica01 je vysetrena a nic jej nie je. Citala som o dojcenskom strajku kedy sa dieta postupne samoodstavi pri uprave laktacie a znizenom toku mlieka. Niektore mamicky to ani nepostrehnu len plynule prejdu na flasu. Horsie je ak babo sa nechce chytit flasky ako moje. Ona nechcela od narodenia ani cumlik. Mlieka mam dost,od narodena musim aj odsavat a davam do mrazaku. Nechce vsak vypit ani moje cerstve ani rozmrazene. Proste nic. V nemocnici mi detsky lekar ledabolo povedal -kedze mala zatial vyzera fyzicky dobre,strajkuke intenzivne "este len" 2 tyzdne,a dovtedy pribrala vynikajuco, ze je to na mne ako matke a mam ju naucit na flasu a krmit. Podla mna mi poriadne neveri,ze to nejde. Asi to neveri nikto kto nezazil,lebo vecsina deti si anjde nejaky sposob -aspon lyzicka striekacka cievka...alebo ak su hladne vezmu na milost aj flasu..my zatial fungujeme tak ze v noci sa obcas pricucne a trochu sa napije. Cez den to iste. A po mililitroch som do nej dneska nastriekala takou vecou od sirupu cca 40 ml mlieka. Takto sa vsak neda dlhodobo fungovat. proste zeny predstavte si ze vase babatko prestane jest a ZIADNYM SPOSOBOM ho nedokazete nakrmit. Skusala som co mi len kto poradil od kojenia vo vani cez homeopatika intenzivny kontakt kozu na kozu rozne flasky cumle techniky polohy krmenie manzelom aby zo mna necitila.mlieko,...atd. nic nezabera. Ja to nechapem

martinoocka
19. jún 2019

Napadlo ma este neviem ci si skusala z poharika. Moja mala sa nevedela do 6 mesiacov poriadne prisat, bol strasny boj, zo zaciatku som skusala klobuciky. Ale potom vedela pekne z obycajneho maleho poharika pit odsate mlieko. Flasu a cumel tiez nechcela ani som jej to potom nenukala, aby sa naucila prisavat na prsnik.
Pokial je inak zdrava tak zacne jest, len ju to musi prejst to "trucovanie", ak aj trochu schudne nic sa jej nestane. Mne mala tiez nepriberala prvy mesiac vobec co som sa ja naplakala, ze jej musi nieco byt, ze ako sa bude vyvijat atd. a je pritom uplne zdrava. Narodila sa do velkych horucav a kazdy rok ked je take teplo nechce jest doteraz,mozno to bolo tym, ktovie. Ak by to bolo dlhsie na tvojom mieste by som sa nedala odbit a trvala na vysetreniach podrobnejsich, skusila inych lekarov atd...

skumavka
19. jún 2019

@babikadaska možno skús antikolikovu fľašu suavinex zero zero, ma tvar a povrch podobny prsniku

babikadaska
autor
19. jún 2019

@skumavka idem ju hned objednat. Uz mi ju jedna baba dnes odporucala tak skusim fakt.

jonnie
19. jún 2019

nebola ockovana? my sme si tymto presli po ockocani

anita610
19. jún 2019

ahoj, možno o tom vieš, ale je také pravidlo 3 a 6 ... tretí týždeň, šiesty týždeň, 3 mesiac, 6 mesiac ... v tomto období sú laktačné krízy, mení sa ti mliečko a niektoré detičky to nesú horšie ... treba len vydržať, to prejde. Ja mám tri detičky a so všetkými som si tým prešla, trvalo to vždy cca dva týždne ... a môj prostredný, keď bol nevyspinkaný a nepokojný, nikdy sa neprisal, len plakal ... netlačíš veľmi na to bábätko, možno je už z tvojej snahy unavené, pokiaľ viem 5-6 mokrých plienok na deň stačí, nemáš to také zlé ... držím palce 🙂

ebi567
19. jún 2019

Pri obidvoch detoch, presne rovnaká situácia, najprv asi mesiac som sa snazila ponukat ako sa dalo v spanku, rozne polohy....v nádeji ze strajk prejde. Nechcela sa nakoniec prisat skoro vobec asi len 2x za den. Zvysok dna....na nervy, zufalstvo, krmenie, lyzickami, striekackami....hroza. Bola som rada ze sa prisala vzdy aspon vecer. Ja som to po asi 2 mesiacoch vzdala, proste akokolvek to znie, z flase postupne zacala pit az ked som uplne zrusila prsnik, proste musi nanho akoby zabudnut. Aj hlad ju trochu prinutil. Ale islo to postupne. Asi po mesiaci vypila z flase na 1x asi celych 90 ml. Ja som to takto musela vyriesit, lebo to sa nedalo uz, ona vobec nic nepila. Takze ak budes uz uplne zufala, tak podla mna ine ti ani neostava. Kto nezazil to vazne nepochopi. Skusaj, ponukaj flasu kazdy den. Asi po 3 dnoch ako som jej nedala prsnik, zacala pit z flase.

babikadaska
autor
19. jún 2019

@ebi567 takze ponukat prsnik aj flasu je asi nespravne riesenoe vsak ?? Bud jedno alebo druhe. Mne to vravi aj moj muz.

evik159
19. jún 2019

V tomto veku dietata sa ti moze menit tok mlieka, preto ta nespokojnost. Nam pomahalo kojenie v polospanku a stkacanie prsnika, nech sa napije co najviac. 4 pocikane plienky nie su tragedia. Stolicu ma? Ak ano, nepanikar este ;)

biela_sova
19. jún 2019

@elizita
@babikadaska Ak by to bol silny prud mlieka, ktory jej vadi, skus ju kojit tak, ze si lahnes na chrbat, ju das lezat bruskom dole na Teba. Ustraz len to, aby mala ako dychat, ze si pritlacis prsnik tam, kde sa dotyka nostek prsa, urobis jej tym preliaceninku, kade dycha. Nam to poradila sestricka v porodnici, aj si lezkal, aj sa mojkal, aj papal, a tym, ze lezis na chrbte, gravitacia robi svoje a to mlieko tak silno nestrieka. Ja som ho mala priecne, niektore maminy maju takto deticky na sebe pozdlzne, se si najdete pohodlnu polohu.
Ponukanie prsnika a flase: ked bolo najhordie, ponukala om obe, a dojci sa krasne doteraz (ma 8 mediacovsiacov, patri medzi najvyssie deti narodene v nasom mesiaci). Drzim paste!

ebi567
20. jún 2019

@babikadaska ako...ked chces kojit, tak skus este vydrzat...mozno strajk prejde...len vravim ze proste nam nepresiel, zacalo to okolo 6 tyzdna....tahala som to do 3 mesiacov kadejako....prikrmovanim aj cievkou, potom ked odmietala uz aj cievku, som si povedala dost. Lebo pozerat sa na hladne dieťa, ktore reve od hladu....a musim pockat kym vyrevane od unavy zaspi a potom jej skusat davat prsnik aby sa chudatko napila, bolo to hrozne. Ako ked ma niekto na to nervy, nech sa paci, hlavne ze koji.....Ja som to uz nezvladala. Mlieko ide postupne dole....ked sa dieta neprisava casto, musis odsavat ked nepije.......potom ked je prsnik odsaty a nahodou sa chcela prisat....sa nastvala ze jej nejde... U nas bol problem potom ze kym sa mi pustilo mlieko musela potiahnut par krat naprazdno....a proste babatko bolo z toho nervozne. Ked uz toho budes mat plne zuby nedaj viac prsnik. Aj ja som si vravela ze musim jej dak ked nechce flasu.....ze co budem robit...ale ono sa nauci....