icon

Ako prirodzene zastaviť laktáciu?

lenagawel
31. aug 2022

ahojte moja mala od narodenia nevedela dobre sat, skusali sme stale az som skoncila z hnisavym prsnikom kde mi tiekol z neho hnis a ukrutnymi bolestami, odsavala som malej aby aspon cosi mala z materskeho mlieka. Teraz ma 2 mesiace a uz takto nevladzem nonstop odsavat sterilizovat chladit ohrievat je to nekonecny kruh a som vycerpana, davala som tomu sancu ze sa prisaje ale proste to nejde, nevysaje to dobre a tak by som chcela prejst uplne na UM len neviem co robit aby sa mi prestalo tvorit mlieko lebo sa bojim aby som zas nedostala taky zapal lebo to bol druhy porod tie bolesti. Dakujem za rady 🙏🏻

pribinak
31. aug 2022

@lenagawel gynekológ ti dá lieky na zastavenie laktácie, nie je to síce prirodzene, ale liekmi, ale budeš ušetrená bolesti

heln
31. aug 2022

@lenagawel ahoj, mala som to podobne, maly nechcel sat, snazila som sa dojcit, chcela som mu davat aspon odsate, ale ked som videla ze nechce ani odsate mlieko z flasky, tak som to vzdala. skratka som ho prestala dojcit, ked som citila ze ma tlacia prsniky od mlieka tak som odsala odsavackou len aby prestal ten tlak, produkcia o par dni prestala, dala som si normalnu podprsku, nemusela som uzivat ziadne lieky a nemala som vobec ziadne problemy.
skratka odsavaj stale menej a prestane sa ti tvorit mlieko.

evica17
31. aug 2022

Osavat menej. Postupne,najlepšie v sprche si odsať ručne,pod teplou vodou.

emalka
31. aug 2022

Kazde odsavanie si odsaj len trosku. Ak mas naliate prsia tak len aby sa uvoľnili, viac nie. Bude to trvat par tyzdnov a laktacia sa zastavi.