Ako si udržať mliečko?
Ahojte mamičky, prosím Vás viete mi niektorá poradiť ako si mám udržať mliečko? Kojím zatiaľ 8 mesiacov, ale už mi končí, napr....večer ked sa mi malinká zobudí na 2. kojenie, už jej nemám čo dať. Dosť ma to trápi...:(((Viem, že kojenie nie je na stálo, ale ešte by som to chcela nejak potiahnúť. Doktorka mi dala aj homeo na mliečko, pijem veeeeeeeeeela vinei..........Máte nejaké skúsenosti, čo Vám pomohlo? Ďakujem za každú radu. Dúfam, že to tu ešte nie je,lebo všade som čítala len o odstavovaní a nie udržaní, ak je ospravedlňujem sa mamičkám,ktorým to vadí. Pekný deň.
@koralovka Ten zapálený prsník ponukaj tiež na kojenie, trocha si ho odstriekaj, a až ako druhý, ale ponúkaj, pri každom kojení, aby tam mliečko netrčalo a nerobilo zápal, pomáha umývať ho pod vlažnou vodou, a prikladať kapustný list do podprsenky chvilku, aj zábal zo švedskych kvapiek, natrieť prs bravčovou mastou a potom na gazu kvapky aby bola vlhká gáza a priložit na tu masť a nechať pol hodky posobiť, viac krát denne
Ahoj, ja mám presne ako ty 8 mesačné dievčatko. Tiež mám niekedy pocit, že mám menej mliečka, nie som už taká naliata. Ja napríklad vôbec nedávam malej čajík, ale od smädu si ju prikladám aj po papaní. Cez deň si ju prikladám aj 5 krát, keď ide spinkať aj keď vstane. V noci sa budí tak 3 krát. Ja som čaj a homeopatiká užívala na začiatku, kým sa mi rozbehlo mlieko. Treba len častejšie prikladať. Čím viac dieťa pije, tým sa viac tvorí, ale to vieš. Aj je to aj o psychike, ako to píšu žienky. Neboj, mliečko bude, ale musíš byť v pohode. Tak ich hádam pokojíme čo najdlhšie.
normalne vam zavidim,ale teda v dobrom....nechapem ako mozu niektore maminky kojit tak dlho....my sa trapime uz 3tyzdnom strajku.... moja 2 mesacna babika sa hneva.... a to robim vsetko mozne aby som toho mlieka mala co najviac a nedari sa,keby aspon do 6 mesiaca,bolo by super... ☹
Ahojte ja mam tiez dilemu moja mala ma 11 mesiacov a kojim ju rano poobede a vecer a v noci aspon dva krat.a predtym som mala stale plne prsniky a teraz ako keby tam uz nic nebolo ale ked mala zacne tahat tak po 5 min. jej zacne tiect len sa bojim ze jej nestaci ked predtym ho asi bolo viac doktor nam zakazal viac kojeni ze uz by mala mat viac prikrmov ako kojeni lebo malo pribera ma 7.3 kilo a teraz si ozaj zacinam mysliet ze jej to uz je malo.ta pauza od rana do poobedia je dost velka to viem tak som skusila do obeda odsavat myslite ze mi to pomoze, alebo nemoze byt na chybe to ze som zacala cvicit ale ziadne diety nedrzim dakujem za akekolvek rady...a kojit este chcem dlho kvoli tomu ze ma dcerka alergiu.
@milacik16 tvoj pediater ti poradil "kravinu". do roka ma materske mlieko tvorit 75 percent stravy dietata. zakladom je, ze prikrmy nenahradzaju dojcenie, len doplnaju. teda pocet dojceni ostava zachovany. nekomplikuj si zivot odsavanim, ale dietatko cim viac prikladat a dojcite sa tak casto, ako vam to vyhovuje. namiesto napojov ponukaj dietatku vzdy prsnik. este by som tak na logiku trosku apelovala. cim dietatko prikrmujes, ze by malo zacat podla pediatra zrazu priberat? ak teda nedavas slaninu, smotanu, udeniny, chipsy a sladkosti.... tak by som povedala, ze materske mliecko je ovela tukovejsie ako zeleninov masovy prikrm alebo ovocny prikrm. rovnako tak ako nesladena nemliecna kasa. ako moze detsky lekar mamicke "zakazat" kojenie, najma ak existuje podozrenie, resp. nabeh na alergiu? to by mal byt podla mna dovod na odobratie licencie, ak nejaku ma...alebo radsej od neho zutekat.... dojcite sa krasne bez flasky, cumlika a na poziadanie ako je to u maleho babatka normalne. do 1,5 roka je udrzanie laktacie na tebe, dietatko si este vypytat nevie. preto, ak chces dojcit cim dlhsie, tak si pocet dojceni a teda aj tvorbu mliecka musis ustrazit sama. je vyborne, ze sa dojcite aj v noci, to je pre tvorbu mliecka najdolezitejsie. takze hod "rady" pediatra za hlavu a uzivaj si dojcenie so svojim milacikom :o))
@beton ona uz papa vsetko normalne rano za kojenim ma este rozok potom ovocie obed s maskom na olovrant jogurt a na veceru kasu a medzitym ju dvakrat kojim on mi to za to hovori ze malo pribera a aasi si mysli ze nemam dost mlieka ked je taka chuda ale do vtedy som ho mala dost teraz uz ten pocit nemam poslal nas na gastro tak dufam ze tam mu to potvrdia ze ta jej vaha je len genetika po mne lebo ja som tiez bola taka chuda..a ona ani vel apit nechce a a vzdy sme sa na poziadanie aj dojcili a pravdu povediac uz som od neho aj odist chcela len vsetci dookola ma prasviedcaju ze on je velky odbornik ale asi iba ked je dieta zdrave lebo v nasom pripade uz zlyhal viackrat podla mna len nikto ma neberie vazne...ale dakujem moc za radu urcite pomohla 🙂
@milacik16 z takej hmotnosti nemusíš mať strach...ak malinká priberá stále, síce menšími prírastkami, je spokojná, zdravá, tak myslím, že je všetko v poriadku...moja mala v 11.mes. tiež asi tolko čo Tvoja a v roku 7,50 kg...a všetko bolo OK..a vo všetkom súhlasím s
@beton ..a zabudni na rady takého "múdreho" MUDr.
@milacik16 myslim, ze mate prilis vela inej stravy na ukor dojcenia. dve dojcenia, to je naozaj velmi malo pri dietatku mladsom ako rok. najma ak mas pocit, ze mliecka ubuda. je to v dosledku toho, ze sa pomerne malo dojcite. cim viac sa dojcite, tym je mliecka viac. naozaj stoji za to si tu laktaciu udrzat. najma ak pises, ze velmi nechce pit (to ja poznam, riesim na dennom poriadku :o))) teda by som denne dojcenia zvysila a skus si to rozratat na tych 75 percent mliecka oproti 25 percentam prikrmu. takto by to malo fungovat do roka. potom do 1 a pol roka mozes dojst do stavu ako mate teraz (rano, na obed, vecer, noc) a potom uz plati zasada "neponukat, neodmietat". ak mate nabeh na alergiu je dobre rozne alergeny zavadzat este pod ochranou dojcenia, vtedy su u deti lepsie tolerovane a alergia sa nemusi spustit. teda je u vas dobre si naozaj tvorbu mliecka a dojcenie ustrazit. verim, ze sa podari.
@beton @luba41 dakujem vam pomohli ste mi lebo ja som si uz ozaj myslela ze ju vela kojim od dnes som dala ovela viac kojenia ale aj stravu som jej zatial nechala zatial zjedla vsetko ona je ten typ co cicik nikdy neodmietne aj ked uz jedla 🙂 nastastie..uvidime ako bude dalej ked bude treba vyradime daky chod..a s tou vahou si ja vobec nerobim tazku hlavu lebo mi moja mamna ukazala jej knizku z poradne so mnou a ked som mala rok a pol mala som necelych 9 kilo a ona je inak velmi ziva vkuse vysmiata cie neverim ze by mala daky problem. este raz dakujem za popdoru 🙂

@lealujzaleo Na istý čas spite teda spolu, možeš zložiť jedno krídlo postielky dolu a prisunúť ju tak ku svojej posteli, alebo ho ulož ku stene a ty si lahni smerom von, spánok je treba aj tebe, o pár týždnov bude bábo väčšie a zasa sa premiestni do postielky, ked prespí celú noc Mna by porazilo vstať nakojiť a lahnuť, ja si malú len pritiahnem rukou k sebe a na boku kojím a spím dalej, niekedy sa ráno zobudím ako šalale s prsníkom vonku, muž sa teší, a som vyspatá 😉