Ako správne kombinovať dojčenie a umelé mlieko?
kvôli slabšiemu priberaniu potrebujem prikrmit týždňové babo.. kojím na požiadanie ale 1x (max 2x) denne chcem dať um-urobiť dávkovanie ako je v návode? konkrétne sa jedna o mlieko babylove pre.
Týždňové je strašné maličké, veď to ešte sa mlieko len začína tvoriť. Ak chces kojit, kúp si nejaké tabletky na podporu tvorby mlieka, pi veľa vody, bábo v noci nenechaj spať dlhšie ako 3 h. U kamošky bol napr toto problém, maly jej spal celú noc, priberať prestal, dala teda umelé a maly začal chudnúť. Mlieko mu vôbec nerobilo dobre. Lenže aj jej sa už prestalo tvoriť, takze prišiel kolobeh zháňania mlieka, ktoré mu sadne. ... Tak pozor nato, mlieko sa ti rozbehne, daj tomu čas. Kým bábo nechudne a lekárka ti vyslovene neukázala dávať umelé, tak by som nespekulovala.
Oh prosim ta neurob takuto “blbost” ako kedysi ja. Pri tyzdnovom babatku sa fakt neda este hovorit o slabom priberani. Babatko sa cisti, tebe sa mlieko este len zacina tvorit. Babatko casto prikladaj, ked bude priestor tak odsavaj resp stimuluj prsniky aj ked nic neodsajes. A az ked bude babatko nepokojne a hladne tak vtedy dokrmuj🙂 drzim palce
milé od vás lenže mne dieťa chudne resp veľmi slabo priberá (resp pomaly chudne) a neohrozim jeho zdravie kvôli kojeniu.. takže áno ten 1x denne chcem dať aj um.. dieťa bude mať okolo seba ľudí čo ho ľúbia nech papa čokoľvek
Autorka ja som prve tyzdne tiez dokrmovala a absolutne nic sa nestalo. Dieta som prikladala skoro nonstop ale ked plakalo ze je hladne tak som prikrmila. Davkovanie ano tak ako je na krabici, 30 ml vody na jednu odmerku. Miesala som horucu prevarenu vodu so studenou dojcenskou. Inak po cca 2-3 tyzdnoch som uz mohla s prikrmovanim prestat, mlieka som uz mala dost.
Autorka ja som prve tyzdne tiez dokrmovala a absolutne nic sa nestalo. Dieta som prikladala skoro nonstop ale ked plakalo ze je hladne tak som prikrmila. Davkovanie ano tak ako je na krabici, 30 ml vody na jednu odmerku. Miesala som horucu prevarenu vodu so studenou dojcenskou. Inak po cca 2-3 tyzdnoch som uz mohla s prikrmovanim prestat, mlieka som uz mala dost.
@blaazi mlieko dostávam dieťa prikladám na požiadanie a v noci sme hore každú hodinu a pol prip každé 2h.. je to hrozne únavne a to skôr takto pridem úplne o mlieko ako tak že raz za deň dokrmim…
@zuzana9393
@ella1234 keď sa dá tak odsávam lenže po týždni nocovania a nonstop prikladania už začínam mať tiež dosť.. doma mám ešte staršie dieťa takže si neviem pospať cez deň..
@michaelam2 ďakujem za relevatný komentár👍 tak nejako to mám v pláne aj ja ..iba aby nám to pomohlo trosku a potom čisto len mm
Nemas zaco, ja som tiez bola nastavena tak, ze hlavne nech je dieta spokojne a najedene.
Chcela som Ta len povzbudit, mne obe deti chudli, tiez som musela dokrmovat UM🙏 jednoducho moje prsia sa musia rozpumpovat, hlavne odsavackou. Ja som najma dieta od unavy prikladala menej akp bolo treba, iba ked vyslovene pytalo, nie ked malo iba naznaky hladu...jednoducho som myslela, ze je normalne nakrmit a polozit, ale prve tyzdne realne tie deti chcu cuckat skoro stale, cize ked som sa po niekolkych tyzdnoch naucila dojcit v lahu bola to ulava. Synovi som do 2 m odsavala a dokrmovala, kym som sa plne rozdojcila..takze poznam tu mieru vycerpania, chapem vsetko okolo toho, zalezi ako velmi a ako dlho chces dojcit a kolko ochoty mas tomu obetovat a je v pohode si povedat, kde mas hranicu, aby sa aj Tebe ulavilo. Naozaj som to myslela dobre, skor som to pisala ako svojmu mladsiemu ja, lebo mne radili vselico, ale skor zle ako dobre.🙏😌
Chcela som Ta len povzbudit, mne obe deti chudli, tiez som musela dokrmovat UM🙏 jednoducho moje prsia sa musia rozpumpovat, hlavne odsavackou. Ja som najma dieta od unavy prikladala menej akp bolo treba, iba ked vyslovene pytalo, nie ked malo iba naznaky hladu...jednoducho som myslela, ze je normalne nakrmit a polozit, ale prve tyzdne realne tie deti chcu cuckat skoro stale, cize ked som sa po niekolkych tyzdnoch naucila dojcit v lahu bola to ulava. Synovi som do 2 m odsavala a dokrmovala, kym som sa plne rozdojcila..takze poznam tu mieru vycerpania, chapem vsetko okolo toho, zalezi ako velmi a ako dlho chces dojcit a kolko ochoty mas tomu obetovat a je v pohode si povedat, kde mas hranicu, aby sa aj Tebe ulavilo. Naozaj som to myslela dobre, skor som to pisala ako svojmu mladsiemu ja, lebo mne radili vselico, ale skor zle ako dobre.🙏😌
@blaazi ďakujem a vôbec som to nezobrala nejako v zlom alebo negatívne. len som rozhodnutá to takto urobiť -nám sa pokazilo kojenie hneď na začiatku a opravilo sa to až deň prepustenia domov lenže to už maly dosť pochudol.. a viem ako to je priberaním pri kojení (mám ešte 1 dieťa) len pri tom prvom ma to kojenie psychicky ničilo lebo to šlo hrozne ťažko takže už počas tehotenstva som si povedala že kojiť chcem, budem robiť všetko pre to aby to vyšlo ale už nie tam šialene ako pri prvom.. nepôjde, svet sa nezrúti 🙂
Tiez som prikrmovala 1odmerka na 30ml.. ale vzdy najprv nakojit az potom dokrmit..niekdy vypila csetko niekedy polobicu niekedy len 3x cucla na tieto zaciatocne dokrmenia su super jednorazove tekute mliecka.my sme mali bebu male 70ml porcie to uplne stacilo.po par tyzdnoch som s odsavackou rozbehla mlieko a na dokrmenie som uz mala vo flaske svoje mala uz vedela chytit flasku tak som vedela aj odbehnut so starsou ked som potrebovala a nakrmil ju muz alebo babka.kojila som cca 5 mesiacov potom sme znova zacali dokrmovat ked zacala strajkovat az postupne presla uplne na umele.. pri druhom som pochopila ze dolezite je spokojne dieta nie kojenie do 3 rokov..
Tiez som prikrmovala 1odmerka na 30ml.. ale vzdy najprv nakojit az potom dokrmit..niekdy vypila csetko niekedy polobicu niekedy len 3x cucla na tieto zaciatocne dokrmenia su super jednorazove tekute mliecka.my sme mali bebu male 70ml porcie to uplne stacilo.po par tyzdnoch som s odsavackou rozbehla mlieko a na dokrmenie som uz mala vo flaske svoje mala uz vedela chytit flasku tak som vedela aj odbehnut so starsou ked som potrebovala a nakrmil ju muz alebo babka.kojila som cca 5 mesiacov potom sme znova zacali dokrmovat ked zacala strajkovat az postupne presla uplne na umele.. pri druhom som pochopila ze dolezite je spokojne dieta nie kojenie do 3 rokov..
@saxana000 ďakujem a musí byt najprv kojenie a tak um či môže byt aj opačne? (zaspí mi počas kojenia tak preto)
Nic nemusi byt je to tvoje babo a ako spravis tak bude. ale dojcenim stimulaciou podporis tvorbu mlieka..
Ked nakrmis z flase pojde mlieko lahsie a rychlejsie a na prso uz sa nemusi chytit.. skus ho najprv nakojit a potom dokrmit..ked spinka trosku jemne ho posteklit za uskom pod bradou prehodit na druhy prsnik.
Nic nemusi byt je to tvoje babo a ako spravis tak bude. ale dojcenim stimulaciou podporis tvorbu mlieka..
Ked nakrmis z flase pojde mlieko lahsie a rychlejsie a na prso uz sa nemusi chytit.. skus ho najprv nakojit a potom dokrmit..ked spinka trosku jemne ho posteklit za uskom pod bradou prehodit na druhy prsnik.
@saxana000 to viem ja som myslela že to nejak od lekárky máš že najprv kojenie a tak UM🙂 ja som mu vcera 1x dala um ale teda najprv UM a ešte si pýtal teda tak ešte som ho priložila na obe
No mne to tak logicky nejak vyslo ze hlavnym krmenim je dojcenie a umelym mliekom babetko len dokrmujem lebo nemam mlieka kolko by potrebovalo.ak by som chcela krmit rovno umelym netrapim sa s dojcenim a supnem hned flasu
No mne to tak logicky nejak vyslo ze hlavnym krmenim je dojcenie a umelym mliekom babetko len dokrmujem lebo nemam mlieka kolko by potrebovalo.ak by som chcela krmit rovno umelym netrapim sa s dojcenim a supnem hned flasu
@saxana000 áno rozumiem, len ja som predtym kojila a tam slm dala um len zjavne mu to nestačilo lebo sa chcel ďalej prisat tak preto
Kazde babetko je ine mozno tvoje je len viac kontaktne..
Kazde babetko je ine mozno tvoje je len viac kontaktne..
@saxana000 je pravda že keď spí v noci pri mne aj sa vyspim, keď spí v postieľke tak je každú hod a pol hore 🫣

Ak nepomaha castejsie prikladanie, nielen na poziadanie, ak neprospieva babatko, treba ponukat castejsie! Tak um _ 30ml vody +1 odmerka mlieka je zakladna porcia, odporucam dokrmit cievkou na prsniku, radsej dokrm castejsie ako vacsie mnozstvo naraz. Po um babatka dlhsie spia, potom moze nastat problem ze "materske nestaci". Ale este raz, radsej by som volila po dojceni este odsavat, aj ked naprazdno a navysit tvorbu takym sposobom, lebo nasadenie um bez opatreni na zvysenie produkcie+flasa (mozne nasledne problemy s prisatim) moze smerovat k znizovaniu tvorby a odstaveniu. Drzim prstiky.