Ako správne skladovať čerstvo odsaté materské mlieko?
Ahojte,môžem dať čerstvo odsaté mlieko vo fľaške do chladničky, a potom keď mi malá vstane tak jej ho dám zohriať?, som v tomto nová netuším malá by mala papať ale.zaspinkala mi.
Ďakujem
V izbovej teplote moze byt 2-4h v zavislosti od teploty prostredia. Dat odsate mlieko do chladnicky ked si doma ta mna naozaj nie je problem, takze ano, daj ho di chladnicky a potom zohrej vo vodnom kupeli.
Mlieko možeš mať vytiahnuté max 4-5 hodín. Nad teplotou doma 25 stupňov už ho daj do chladničky keď trocha “vychladne”.
@evcagabi laktačná ti povedala,že mlieko môže byť von aj pár hodín? 🤔 ak by to bolo minuté do hodiny tak ešte možno áno, ale pár hodín isto nie
@domka222 zda sa mi, ze kazda jedna ste tu laktacna konzultantka 😅 jedina, co to tu napisala k veci je lucia. Ty si klidne odsaj, daj do chladnicky a za 20min tym nakrm dieta
Mozes nechat aj na kuchynskej linke ak mas doma normalnu teplotu trebars klimu do 25 stupnov. Ak mas doma horko radsej ho daj do chladnicky a vo vodnom kupeli ohrej.
Mlieko možeš mať vytiahnuté max 4-5 hodín. Nad teplotou doma 25 stupňov už ho daj do chladničky keď trocha “vychladne”.
@lucia23529 Tak doma mám nad 25😀 takže teraz keď si odsajem a dám rovno do chladničky,môžem ho ráno len zohriať?
@lucia23529 Tak doma mám nad 25😀 takže teraz keď si odsajem a dám rovno do chladničky,môžem ho ráno len zohriať?
@anonym_autor ano
@anonym_autor ano
@reela a stačí keď ho dám do chladničky v klasickej philips avent flasi ?
Mlieko urcite do chladnicky na max 24 hod., mozes aj zlievat z viacerych odsavani a potom zamrazit (alebo vyliat ale to by bola skoda). Nadoby vysterlizovat, ecistuju aj sacky ale tie som nemala rada. Ohrievat vo vodnom kupely, urcite nie v mikrovlnke. Odsavala som rok a aj darovala do mliecnej banky kde som musela dodrziavat pravidla, tak sa kludne pytaj.
Mlieko urcite do chladnicky na max 24 hod., mozes aj zlievat z viacerych odsavani a potom zamrazit (alebo vyliat ale to by bola skoda). Nadoby vysterlizovat, ecistuju aj sacky ale tie som nemala rada. Ohrievat vo vodnom kupely, urcite nie v mikrovlnke. Odsavala som rok a aj darovala do mliecnej banky kde som musela dodrziavat pravidla, tak sa kludne pytaj.
@stormie dobry vecer, tak teraz som odsala ale viem ze na ráno to bude malej málo,môžem to spraviť tak,že to mlieko, ktoré som teraz večer odsala a dala do chladničky,môžem ho ráno zohriať v avent zohrievači a dat ho dokopy stým co odsajem hneď ráno pred jej zobudenim? Ci ?
@stormie dobry vecer, tak teraz som odsala ale viem ze na ráno to bude malej málo,môžem to spraviť tak,že to mlieko, ktoré som teraz večer odsala a dala do chladničky,môžem ho ráno zohriať v avent zohrievači a dat ho dokopy stým co odsajem hneď ráno pred jej zobudenim? Ci ?
@anonym_autor ano mozes
Ja som to zliala dokopy. Existujú legendy o ženách, čo vedeli aj zamraziť :D Ja som bola rada, že som naškrečkovala na tie dávky, po čase aspoň na jednu jedinú.
Ja som to zliala dokopy. Existujú legendy o ženách, čo vedeli aj zamraziť :D Ja som bola rada, že som naškrečkovala na tie dávky, po čase aspoň na jednu jedinú.
@oblecenie99 tak som legenda 😂 ja som po cca 4 mesiacoch odsavania darovala niekolko litrov

Nemusis ho davat ani do chladnicky ked ho bude jest v priebehu par hodin