icon

Ako správne skladovať čerstvo odsaté materské mlieko?

24. júl 2025

Ahojte,môžem dať čerstvo odsaté mlieko vo fľaške do chladničky, a potom keď mi malá vstane tak jej ho dám zohriať?, som v tomto nová netuším malá by mala papať ale.zaspinkala mi.
Ďakujem

evcagabi
24. júl 2025

Nemusis ho davat ani do chladnicky ked ho bude jest v priebehu par hodin

domka222
24. júl 2025
@evcagabi

Nemusis ho davat ani do chladnicky ked ho bude jest v priebehu par hodin

@evcagabi práveže materské mlieko sa veľmi rýchlo pokazí a hlavne v takomto teple.

evcagabi
24. júl 2025
@domka222

@evcagabi práveže materské mlieko sa veľmi rýchlo pokazí a hlavne v takomto teple.

@domka222 odsavam 11m a mlieko sa mi nikdy nepokazilo

luliu
24. júl 2025
@evcagabi

@domka222 odsavam 11m a mlieko sa mi nikdy nepokazilo

@evcagabi mlieko treba dať do chladničky, to, že ty to nerobis je tvoja vec, ale radiť to iným?

evcagabi
24. júl 2025
@luliu

@evcagabi mlieko treba dať do chladničky, to, že ty to nerobis je tvoja vec, ale radiť to iným?

@luliu ja sa riadim radami laktacnej ale kazda nech si robi podla seba 🙂

domka222
24. júl 2025
@evcagabi

@evcagabi laktačná ti povedala,že mlieko môže byť von aj pár hodín? 🤔 ak by to bolo minuté do hodiny tak ešte možno áno, ale pár hodín isto nie

luliu
24. júl 2025
@evcagabi

@evcagabi radšej by si sa mala riadiť sedliackym rozumom, lebo to nemusí byť bezpečné

anavixy
24. júl 2025

V izbovej teplote moze byt 2-4h v zavislosti od teploty prostredia. Dat odsate mlieko do chladnicky ked si doma ta mna naozaj nie je problem, takze ano, daj ho di chladnicky a potom zohrej vo vodnom kupeli.

lucia23529
24. júl 2025

Mlieko možeš mať vytiahnuté max 4-5 hodín. Nad teplotou doma 25 stupňov už ho daj do chladničky keď trocha “vychladne”.

iveta_gorolova
Odpoveď bola odstránená
iveta_gorolova
Odpoveď bola odstránená
iveta_gorolova
Odpoveď bola odstránená
evcagabi
25. júl 2025
@luliu

@evcagabi radšej by si sa mala riadiť sedliackym rozumom, lebo to nemusí byť bezpečné

@luliu niekomu, co odsava tak dlho ako ja a tak krmi babo naozaj nemusis pisat taketo rady.

evcagabi
25. júl 2025
@domka222

@evcagabi laktačná ti povedala,že mlieko môže byť von aj pár hodín? 🤔 ak by to bolo minuté do hodiny tak ešte možno áno, ale pár hodín isto nie

@domka222 zda sa mi, ze kazda jedna ste tu laktacna konzultantka 😅 jedina, co to tu napisala k veci je lucia. Ty si klidne odsaj, daj do chladnicky a za 20min tym nakrm dieta

reela
25. júl 2025

Toto maju vycapene v univerzitnej nemocnici v Kosiciach v porodnici

saxana000
25. júl 2025

Mozes nechat aj na kuchynskej linke ak mas doma normalnu teplotu trebars klimu do 25 stupnov. Ak mas doma horko radsej ho daj do chladnicky a vo vodnom kupeli ohrej.

domka222
25. júl 2025
@evcagabi

@domka222 zda sa mi, ze kazda jedna ste tu laktacna konzultantka 😅 jedina, co to tu napisala k veci je lucia. Ty si klidne odsaj, daj do chladnicky a za 20min tym nakrm dieta

@evcagabi ja už odsávať nikomu nepotrebujem. 3 roky kojenia mi bohato stačili

autor
26. júl 2025
@lucia23529

Mlieko možeš mať vytiahnuté max 4-5 hodín. Nad teplotou doma 25 stupňov už ho daj do chladničky keď trocha “vychladne”.

@lucia23529 Tak doma mám nad 25😀 takže teraz keď si odsajem a dám rovno do chladničky,môžem ho ráno len zohriať?

reela
26. júl 2025
@anonym_autor

@lucia23529 Tak doma mám nad 25😀 takže teraz keď si odsajem a dám rovno do chladničky,môžem ho ráno len zohriať?

@anonym_autor ano

autor
26. júl 2025
@reela

@anonym_autor ano

@reela a stačí keď ho dám do chladničky v klasickej philips avent flasi ?

reela
26. júl 2025
@anonym_autor

@reela a stačí keď ho dám do chladničky v klasickej philips avent flasi ?

@anonym_autor ja som tak robila

stormie
26. júl 2025

Mlieko urcite do chladnicky na max 24 hod., mozes aj zlievat z viacerych odsavani a potom zamrazit (alebo vyliat ale to by bola skoda). Nadoby vysterlizovat, ecistuju aj sacky ale tie som nemala rada. Ohrievat vo vodnom kupely, urcite nie v mikrovlnke. Odsavala som rok a aj darovala do mliecnej banky kde som musela dodrziavat pravidla, tak sa kludne pytaj.

autor
26. júl 2025
@stormie

Mlieko urcite do chladnicky na max 24 hod., mozes aj zlievat z viacerych odsavani a potom zamrazit (alebo vyliat ale to by bola skoda). Nadoby vysterlizovat, ecistuju aj sacky ale tie som nemala rada. Ohrievat vo vodnom kupely, urcite nie v mikrovlnke. Odsavala som rok a aj darovala do mliecnej banky kde som musela dodrziavat pravidla, tak sa kludne pytaj.

@stormie dobry vecer, tak teraz som odsala ale viem ze na ráno to bude malej málo,môžem to spraviť tak,že to mlieko, ktoré som teraz večer odsala a dala do chladničky,môžem ho ráno zohriať v avent zohrievači a dat ho dokopy stým co odsajem hneď ráno pred jej zobudenim? Ci ?

stormie
26. júl 2025
@anonym_autor

@stormie dobry vecer, tak teraz som odsala ale viem ze na ráno to bude malej málo,môžem to spraviť tak,že to mlieko, ktoré som teraz večer odsala a dala do chladničky,môžem ho ráno zohriať v avent zohrievači a dat ho dokopy stým co odsajem hneď ráno pred jej zobudenim? Ci ?

@anonym_autor ano mozes

oblecenie99
26. júl 2025

Ja som to zliala dokopy. Existujú legendy o ženách, čo vedeli aj zamraziť :D Ja som bola rada, že som naškrečkovala na tie dávky, po čase aspoň na jednu jedinú.

stormie
26. júl 2025
@oblecenie99

Ja som to zliala dokopy. Existujú legendy o ženách, čo vedeli aj zamraziť :D Ja som bola rada, že som naškrečkovala na tie dávky, po čase aspoň na jednu jedinú.

@oblecenie99 tak som legenda 😂 ja som po cca 4 mesiacoch odsavania darovala niekolko litrov