icon

Ako upokojiť dieťa po odstavení od dojčenia?

6. mar 2023

Ahojte,
dcera bude mat 9 mesiacov. Mlieka uz mam zalostne malo, mala si uz posledny mesiac cucla niekolkokrat za den len tak, aby sa upokojila a pije UM. Chcem ju uz uplne odstavit. Problem je, ze inak ju upokojit neviem. V noci sa casto budi a kym jej nedam prso tak place a jeduje sa. Cumlik uplne odmieta, stale to skusam, ale nechce. Nic na nu nezabera, len ten prsnik.
Ona uz nepije, len dudluje. Nechcem jej davat prsnik len tak..
Nemate prosim niektora podobnu skusenost? Ako to riesit?

Dakujem.

Strana
z2
nevenka
7. mar 2023

Len tak na okraj, ze "nemas mlieko", minule mi svagrina hovorila, ze mali v posteli malu, 2 rocnu dcerku a ona este spala, mala si vyhrnula tricko a normalne cucala a este aj prehltala, ze ju to zobudilo. Nekoji uz od augusta vobec a predsa. Mala si zrazu vytiahla aspon par glgov. Nechapala to, ze ako to, ale ze dobre teda 😅.

evaachesa
7. mar 2023

@nevenka je to tak ... Ja nedojčím už 7 mesiacov, no po stlačení mi stále vyjde kvapka. 😄

majlo1234
7. mar 2023

Ak to psychicky zvladnes, kludne chod do mesta. Dieta, ktore pije UM a minimalne tri mesiace prikrmujete, ta uz nepotrebuje vkuse. A manzel si nejako poradi. Tiez som takto chodila vyventilovat sa a upustit paru, doteraz chodim😄 s dojcenim neporadim, moj zavislak ma uz rok a pol, momentalne v noci aj 20 krat hore a pocas denneho spanku musim lezat pri nom, cicka na poziadanie😣
Tiez sa Citim akoby ma presiel vlak, ale nemam uz momentalne ziadnu energiu na odstav

jesenzima
7. mar 2023

U mojich oboch deti pomohol čas. Pár dní, nocí sa jedovali ale potom to tak pozvoľna prestalo. Dcéru som odstavila v roku, syna v 9 mesiacoch ...

mamkalentedkova
7. mar 2023

Ahoj ,na úvod ,poradiť ti úplne neviem ...nerastú malej zúbky ,keď sa v noci často budí?Neboj sa ,nejaký spôsob ,ako ju upokojiť sa nájde ..vziať do náručia ,ponosit,pokolisat ,spievať ..možno aj vyskúšať rôzne cumle..aj keď moja nechce cumeľ absolútne žiadny ,ani ho nevie dudlat .Zatiaľ som stále vo fáze ,kedy ukludnujem a uspavam.na prsníku .Dnes som 5.ty deň v rade totálne nevyspata ,ale zatiaľ nemám odvahu sa púšťať do odstavenia a mala je už o dosť staršia ,rozumnejsia .Strašne slabo je ,celý deň by bola schopná fungovať na prsníku ..Chcem ta ale podporiť .Matka nemusí byť otrokom svojho dieťaťa a som v šoku,kolo žien tu ide hodnotiť rozhodnutie matky dieťatko odstaviť .Tiež som donedávna od malej nikam nechodila ,sme stále spolu ,lenže z finančných dôvodov som sa rozhodla ísť na brigádu .prvýkrát som mala neskutočnú stres ,ako to zvládnu,lebo pri mne inak ako na prsníku alebo na prechádzke v kočíku nezaspí .Myslela som si ,že bude neskutočne plakať,ale ona zaspala úplne bez problémov ,ako s.kojou mamou ,tak s babkou .Jednoducho jej povedali,že je mamka v práci.Viem,u vás je to náročnejšie ,lebo to ešte malej nevysvetlila ,ale ani v divadle nebudeš 8 hodín predsa a tri hodinky môže manžel v pohode zvládnuť .Veď v 9 . Mesiacoch papa prikrmy ..dá sa už všelijako zabaviť .pije aj umelé mliečko .Otec je rodič presne taký istý ,ako mama .Tak nech ťa podporí a skúsi to .Keď vydrží ten čas ,čo budeš preč a bude v pohode ..skús sa večer pri uspavanie niekam vytratiť ,nech pár dninuspava manžel a spí s malinkou .Ty choď spať do inej miestnosti.Asi to nebude jednoduché ..ale neboj sa ..možno ani nebudeš musieť riešiť spôsob ukludnovania a všetko sa vyrieši samé .Každopádne ti držím palce

karolinaar
9. mar 2023

ahoj, viem, ze sa toto bude trochu tazsie citat ale ty a tvoj muz ste dve rozne osoby. Malu sa musi naucit ukludnit on svojim sposobom. To, ze ty ju ukludnujes dudlanim, je uplne okej a on nech si najde svoj spisob. Hovorim z vlastnej skusenosti. Nocne kojenie je uz tazsia zalezitost. Mne velmi pomohol ebook od spinkajbabo.sk 🙂

Strana
z2