icon

Ako zorganizovať pravidelné dojčenie trojtýždňového bábätka?

6. nov 2025

Baby! Utorok bude mať malá 3 týždne. Cez noc sa budí každé 3 hodiny,ale cez deň by chcela by byť na prsniku každú hodinu. Čo stým ? Ako mám u nej zaviesť aby aj cez deň papala každé 3 hodiny?

anonym_e611e3
6. nov 2025

Ty nič nezávadzaj.. rešpektuj potreby dieťaťa.. hadam nechces 3tyzdnovemu dietatu diktovat kedy ma jest, spat, sr*ť a pod

michaelam2
6. nov 2025

@anonym_autor nijako, je to normalne, casom sa to zmeni. Teraz sa musis ty prisposobit dietatu

elis248
6. nov 2025

Normálne kŕm ako si pýta. Hádam jej nebudeš odopierať, keď je hladná.

anonym_1e0805
6. nov 2025

@anonym_autor Respektuj jej rezim.
Je to normalne u dojcenych deti. Moj jedol tiez kazdu hodinu az dve. Jedine v noci len raz. Dcera tiez tak podobne...Ako sme presli od 6.mesiaca na prikrmy, tak aj dojcenie bolo ine, menej caste a nastolil sa rezim v papani. Ale u takeho malickeho je rezim to, ako si to vyzaduje ono samo.

januska12323
6. nov 2025

Ty nijak, dieťa sa časom naučí.

svetlonos
6. nov 2025

Ziadno! Zorganizuj seba a muza 😜, uvarte na 2-3 dni, nech upratuje trebars muz aspom trochu. Donaska jedla je tiez super, ak mas moznost, daj mame/ sestre pokocikovat a ty zatial zbehni do sprchy atd.
Pokial chces trosicka volnosti, daj jej na jedno krmenie um, svoje mlieko odsaj a potom davaj tajto svoje z flase.
Pri prvom som dlho odsavala a ten pekne pil aj z flase aj prsnika. Druhy flasu nepotreboval a odnietal ju v roku. Tretia - tu uz som chcela a potrebovala byt flexibilna, takze obcas dostane um a inak kojim.
Netvrdim, ze je to naj alternativa ale pri pri dalsim dvoch mensich detoch to velmi pomohlo.

cyneric
6. nov 2025

Keď máš čas a chuť, pozri sa na rodičovské metódy ktoré používajú vo Francúzsku, kde je bežné (a očakávané) že deti v 3m prespia celú noc. 🙂 Nie je to o vyplakaní ani vyhladovaní, celkom zaujímavo to majú vymyslené.

maryetta
6. nov 2025

Mam odkojene 4 deti. Ale rady ohladne toho ti nedam. Aj to je dojcenie. Ze dieta ma svoje potreby.
Bud daj cumel alebo umele. Asi iba vtedy dokaze "vydrzat" dlhsie.

simca06022011
6. nov 2025

Dojcene deti nezorganizujes na presne 3h, UM som mala nacasovane na budik, ale to aj inak travi aj to dieta inak jedava atd.. raz si pri dojceni da menej, raz viac, raz chce byt len s mamou.. ako skor sa zmier s tym ze toto naozaj nedosiahnes, a popravde ak dojcis tak 3tyzdnove babatko by som veru netrapila UM, kolikami pripadnymi, nesadnutim mlieka a uz VOBEC nie mixovanim UM s MM ak to nie je nutne z nejakeho dovodu.

cimage
6. nov 2025

Pokial chces kojit, tak sa treba prisposobit. Za chvilu zacnu prikrmy, tak sa to upravi.

beata_k
6. nov 2025

@anonym_autor To je tak smutne. Je na tomto svete 3 tyzdne a ty uz s nou ides nieco nacvicovat. Kazdopadne ani sa ti to nepodari. Bude ti stale revat. A neskor to trpko olutujes lebo ju naucis vzorec. Mam problem = revem.

anonym_50b2b1
6. nov 2025

@anonym_autor daj jej dudlik po hodine nemôže byť hladná chce len sat.Ak bude hladná neukludni sa pri dudliku