Ako zvládnuť odstavenie od dojčenia kvôli alergii?
Ahojte, ako dlho trvalo vašim deťom, kým sa zmierili, že už nebudú kojené? Mojej dcérke zistili potravinovú alergiu, eliminačná liečba na kravskú bielkovinu nezabrala, a tak musím vysadiť kojenie, keďže to môže byť čokoľvek. 😭 Odvtedy bábätko stále plače, hľadá prsník... Musím mu dokrmovať a ja už nevládzem, som naň sama... ,😢 kojenie som si veľmi užívala, svoju dcéru nekonečne ľúbim a bolí ma, keď ju vidím stále plakať... Cítim sa mizerne 😪
Musíš jej len dopriať čas. Je to zmena pre ňu a nejde to proste zo dňa na deň. Je dôležité, aby ty si bola v pohode a bude aj ona.
Musíš jej len dopriať čas. Je to zmena pre ňu a nejde to proste zo dňa na deň. Je dôležité, aby ty si bola v pohode a bude aj ona.
@monicka144
@szuchta
Kiežby som vedela byť pokojná, mám za sebou preplakanych niekoľko dní s ňou, nepomáha ani nosenie, hračky...😢
zapojte ocina, aj cez noc, niekedy to zaberie, ak je dieťaťom niekto iný.
Nerozumiem prečo si prestala kojiť. Aj mojej dcére diagnostikovali veľa intolerancií, nesmie veľmi veľa vecí. Ale ja to môžem. To vôbec neni to isté, že dieťa nemôže syr tak ani kojaca matka nemôže. Práveže to dieťaťu pomôže keď je na prse, upokoji sa.. . kľudne mi napíš správu
Nerozumiem prečo si prestala kojiť. Aj mojej dcére diagnostikovali veľa intolerancií, nesmie veľmi veľa vecí. Ale ja to môžem. To vôbec neni to isté, že dieťa nemôže syr tak ani kojaca matka nemôže. Práveže to dieťaťu pomôže keď je na prse, upokoji sa.. . kľudne mi napíš správu
@erikaeb lebo zložky z potravy prechádzajú do mlieka a na niektorú je vraj citlivá, mala krv v stolici
zapojte ocina, aj cez noc, niekedy to zaberie, ak je dieťaťom niekto iný.
@ibrunova manžel sa snaží, ale robí 10- tky a dochádza do práce momentálne 150km, tak som väčšinu dňa na všetko sama ... 😥
Nasad si ty diétu. Veď MM neobsahuje BKM. Ty vytrad všetko mliečne a čo jej vadí. Kojit môžeš. To ti snáď dr vysvetlila.
Nasad si ty diétu. Veď MM neobsahuje BKM. Ty vytrad všetko mliečne a čo jej vadí. Kojit môžeš. To ti snáď dr vysvetlila.
@leveta vyše mesiaca som mala veľmi striktnú bezmliečnu diétu, ale bábätko malo stále krv,lekárka mi na gastre kázala vysadiť kojenie, vraj to bude niečo iné ako mliečna bielkovina a ťažko sa dopatrame čo...
Vek bábätka? Ved to je absurdné potom kojenie vyradit
Stále si myslím, že kojiť môžeš. Keď sa tak veľmi obávaš tak vyraď ty zo stravy mliečne
@erikaeb to som mala, jedla som v podstate iba zeleninu, vrátane zemiakov, ryžu, rybacie a bravčové mäso,mlieko ovsené a rastlinné oleje,som si istá, že som nič mliečne nezjerla a nepomohlo
Vek bábätka? Ved to je absurdné potom kojenie vyradit
@leveta 3 a pol mesiaca
Nám trvalo vyše roka, kým prestala mať mala príznaky.
Striktná diéta, vysadila si úplne všetko mliečne? Nie len mlieko, jogurt, syr,..ale naozaj všetko mliečne (čokoláda, keksy, sladké pečivo, kysnuté pečivo, knedľa, tyčinky slané,...)
Malinké este..predpísala jej UM?
Nič z toho čo píšeš nie je štandardný alergén. Nemá zmysel vylúčiť kojenie.
Je pravda že veľa deťom sa zlepší trávenie keď začnú prikrmovat, ale nechápem ako má pomôcť že nebudeš kojit.
Ja sa v tomto nevyznam ale co som videla profil na instagrame, tak mamina si zacala zavadzat potraviny ako pri prikrmoch - 3 dni jedla len zamiaky, potom k nim dala dalsiu potravinu a potom som to prestala sledovat lebo viem, ze by som to nezvladla
Ahoj, presne, ako píše leveta, ešte aj v pečive, nátierkach.... sú stopy mlieka. Všetko vynechaj. Moja sestra, takto fungovala, lebo jej syn reagoval na mlieko. Kým dojčila, nejedla nič, čo patrí medzi alergény.
Ako jej zistili potravinovu alergiu? Na zaklade coho a na aku potravinu? Vyslovene vysla alergia na bkm? Lebo je naozaj este malicka, mojej robili testy v 18 mesiacoch, vyslo jej vsetko negativne (mala hnacky pol roka) a ked som to napriek tomu vyradila z jedalnicka (u nej bkm, lepok a rajciny), hnacka vymizla. Potom som sa dozvedela, ze testy na alergie do 3 rokov su velmi orientacne a aj ked vyjdu negativne, moze alergia byt (neviem ale, ci to plati aj opacne).
A ano, ked kojis, musis dietovat ty, ale to co vyjde v testoch nemusi byt vsetko, moze reagovat na nieco co sa netestovalo alebo co vyslo negativne.
Ako jej zistili potravinovu alergiu? Na zaklade coho a na aku potravinu? Vyslovene vysla alergia na bkm? Lebo je naozaj este malicka, mojej robili testy v 18 mesiacoch, vyslo jej vsetko negativne (mala hnacky pol roka) a ked som to napriek tomu vyradila z jedalnicka (u nej bkm, lepok a rajciny), hnacka vymizla. Potom som sa dozvedela, ze testy na alergie do 3 rokov su velmi orientacne a aj ked vyjdu negativne, moze alergia byt (neviem ale, ci to plati aj opacne).
A ano, ked kojis, musis dietovat ty, ale to co vyjde v testoch nemusi byt vsetko, moze reagovat na nieco co sa netestovalo alebo co vyslo negativne.
@pastinka vylúčili zatiaľ iné príčiny, mám skúsiť podávať špeciálne um a ak to vymizne, bude to nejaká alergia... áno, lekárka mi vravela, že testy na alergiu u takýchto malých detičiek sú nespoľahlivé...
Ahoj, presne, ako píše leveta, ešte aj v pečive, nátierkach.... sú stopy mlieka. Všetko vynechaj. Moja sestra, takto fungovala, lebo jej syn reagoval na mlieko. Kým dojčila, nejedla nič, čo patrí medzi alergény.
@ika02 v pečive áno, jedla som iba obyčajné rožky... Tam nie je mlieko
Ja sa v tomto nevyznam ale co som videla profil na instagrame, tak mamina si zacala zavadzat potraviny ako pri prikrmoch - 3 dni jedla len zamiaky, potom k nim dala dalsiu potravinu a potom som to prestala sledovat lebo viem, ze by som to nezvladla
@evcagabi a ako ju nájdem na instagrame?
Snazila som sa ju najst 😅 ale netusim, sem tam.mi vie vyskocit jej prispevok tak mozno sa zase objavi a napisem ti
Snazila som sa ju najst 😅 ale netusim, sem tam.mi vie vyskocit jej prispevok tak mozno sa zase objavi a napisem ti
@evcagabi ďakujem ❤️🙏
Neviem, preco hned stopnut kojenie... moj syn mal tiez krv v stolici, ked bol malicky + strasny ekzem. Tiez som drzala bezmliecnu dietu ( pozor, kravska bielkovina moze byt aj v takych veciach, kde ju necakas, treba citat naozaj zlozenie, napr. susena srvatka a pod, ano aj v rozkoch moze byt) a pomohlo len trosku, nie uplne. Tak sme potom zavadzali jedlo postupne: kazdy den som si pisala, co som jedla, jedla som vzdy dva dni to iste a postupne zaradovala dalsie veci. Dosli sme na to, ze mu robi zle aj kuracie maso a vajicka. Postuduj si trochu o alergenoch, alergia BKM + vajecny bielok + kuracie maso byva jedna z najcastejsich skrizenych alergii.
Mne nevyhovovalo odstavenie, resp. tie mlieka s nastiepenou kravskou bielkovinou su chutovo strasne, dieta to vobec nechcelo pit, takze som radsej sla tazsou cestou a obetovala som sa ja.
Neviem, preco hned stopnut kojenie... moj syn mal tiez krv v stolici, ked bol malicky + strasny ekzem. Tiez som drzala bezmliecnu dietu ( pozor, kravska bielkovina moze byt aj v takych veciach, kde ju necakas, treba citat naozaj zlozenie, napr. susena srvatka a pod, ano aj v rozkoch moze byt) a pomohlo len trosku, nie uplne. Tak sme potom zavadzali jedlo postupne: kazdy den som si pisala, co som jedla, jedla som vzdy dva dni to iste a postupne zaradovala dalsie veci. Dosli sme na to, ze mu robi zle aj kuracie maso a vajicka. Postuduj si trochu o alergenoch, alergia BKM + vajecny bielok + kuracie maso byva jedna z najcastejsich skrizenych alergii.
Mne nevyhovovalo odstavenie, resp. tie mlieka s nastiepenou kravskou bielkovinou su chutovo strasne, dieta to vobec nechcelo pit, takze som radsej sla tazsou cestou a obetovala som sa ja.
@diewcatqoo ďakujem, ja som vyradila aj kuracie a hovädzie mäso, sóju, vajíčka a kozie mlieko... Nepomohlo 😢 skúsim to podobne ako ty, dnes som ešte nič nejedla, nestihla som 😪 tak si uvarím ryžu a budem jesť iba to, z alergie syn vyrástol?
Syn mal ekzem ked bol kojeny a tiez to bolo z mojho mlieka resp z mojej stravy...ja som isla vylucovacou metodou a bolo to hocico cervene (ovocie, zelenina) a cokolada🤷 nemusi to byt vobec mliecne preto treba ist ozaj striktnou vylucovacou metodou a aj tak sa to nemusi uplne stratit, syn z toho vyrastol koniec koncov..nenapadlo by ma vysadit kojenie to vobec neni nutne ak je mama ochotna sa obetovat s dietou😊
Syn mal ekzem ked bol kojeny a tiez to bolo z mojho mlieka resp z mojej stravy...ja som isla vylucovacou metodou a bolo to hocico cervene (ovocie, zelenina) a cokolada🤷 nemusi to byt vobec mliecne preto treba ist ozaj striktnou vylucovacou metodou a aj tak sa to nemusi uplne stratit, syn z toho vyrastol koniec koncov..nenapadlo by ma vysadit kojenie to vobec neni nutne ak je mama ochotna sa obetovat s dietou😊
@kukuricka008 ja som si zapisovala presne, čo som kedy zjedla a mám podozrenie, že sú to paradajky. Vždy na druhý deň po nich bola krv po väčšej pauze bez krvi, ale lekárka mi vravela, že to bude určite kravské mlieko, lebo iné je vraj veľmi raritné... Ďakujem, mám nádej, že to dám s kojením, dnes mám iba ryžu, hlavne, že bábo už pokojne spinká 🥰❤️
Ja som to neriesila cez doktorov, ja sama som alergik takze to poznam, nieco som nacitala a vsimala som si 🙂 ano aj u nas to boli paradajky, jahody, cervena paprika, vsetko su to veci ktore sa prve vylucuju pri alergickej reakcii rozneho druhu lebo su drazdive a zvysuju histamin..ja som sice rok a pol zila na cokoladovom deficite ale prezila som😅 teraz on sam tie veci moze jest cize ani tam nie je daka alergia🤷 moja teoria je ze tie potraviny zvysovali mne histamin ktory vo zvysenej miere prechadzal cez mlieko k nemu a preto reagoval na ten histamin priamo nie ze na tu potravinu🤔
autorka, nevzdavaj to, este je malicka, traviaca sustava sa vyvija. ta dieta nie je zrejme jednoducha, ale mam z teba pocit, ze to urcite das, lebo vidno, ze chces pre malu to najlepsie ❤️❤️ drzim vam velmi velmi palce

Je to úplne individuálne, ale ono to prejde, neboj. ♥ Chce to troška trpezlivosti, ale zvykne si byť bez toho, naučí sa...🙂