icon

Ako zvládnuť samoodstav od dojčenia?

16. aug 2025

Ahojte,dcerka ma presne 1 rok,avsak v poslednu dobu tomu kojenius nedava. Ma ABKM,UM specialne jej nechuti,od zaciatku bojujem o tvorbu mlieka. Rano,napriek tomu,ze sa zobudi na prso,ma suchu plienku, niekedy len jemne ciknutu. Ako ste sa zmierili,ze s kojenim je koniec? Beriem i bylinky,ale sama vidim aj na prsiach,ze uz nie su tak naliate,ze ostala len koza. Moze byt dieta bez mlieka? Resp. Ako nahradit to mlieko?

anonym_748d58
16. aug 2025

@anonym_autor bola som rada, že sa odstavilo samo a nebudem musieť o rok, dva vymýšľať, ako odnaučiť od prsníka. Malo rok aj niečo, jedlo všetko, takže mlieko nepotrebovalo, ani nechcelo. Myslím s fľaše, inak jogurty, tvaroh, syry, mliečne polievky, omáčky, prívarky bez problémov

zobaka
16. aug 2025

bola by som stastna, ze mam pokoj

anonym_748d58
16. aug 2025

bože Z fľaše, nie S idem sa hanbiť

veronika14141414
16. aug 2025

Um nechutí ked je zvyknute ešte na materské ale zvykne si,no da sa strava upraviť pre ročné dieťa aj bez mlieka ak by to um neprešlo ani po čase..su aj kase pre alergikov čo obsahuje vitamíny pridane,zelenina brokolica kel ovocie, šošovica červená, mäso, ryby, vajcia,tahini (overiť alergiu) je toho hodne takze žiadny stres

veronika14141414
16. aug 2025

A tak isto aj pediater/alergolog môže predpísať pri abkm náhrady na doplnenie výživy

veronika14141414
16. aug 2025

A samozrejme ze ide o to ako ma zavedenú stravu aktuálne a nové skúšať postupne (alergie/reakcie)