icon

Bábätko odmieta dojčenie

kobylka002
6. aug 2025

Ahojte prosím vás poraďte mi....mám doma 3,5 mesačne bábo ..ktoré som dojčila a na večer dokrmovala umelým mliekom keďže večer som ho už mala malo...lenže posledné týždne odmietal čo raz viac a viac prsníky...do dnes ho stále prikladám stále ale bez úspechu proste vyzaduje si fľašu ...možno nakojit sa mi ho podarí raz denne. Niekdy ani ten jeden raz ...už sa obavam podľa toho že o chvíľu mi nezoberie prsník ani ten jeden raz...mám stoho takú depku že som sa musela tak vyplakat min 3krat do dňa.kazdy deň ..samozrejme po fľaši je spokojný to je tá lepšia stránka celej tejto dilemy...prsia sa mi nenalievaju myslím že mlieka je kvôli tomu čoraz menej ...ale ako sa to rieši ? Keď budem mať mlieko odíde samé tým že nebudem dojčiť alebo mám ísť za gynekológom ...?😢

anonym_44bca8
6. aug 2025

A keby si si odsávala a dávala mu svoje do fľaše?

sisska96
6. aug 2025

Tak odsávaj a daj z flaše. Je to aj pohodlnejšie a rýchlejšie

deti95060810
6. aug 2025

si učebnicový príklad ako robiť aby sa tvorilo menej a menej mlieka. Všetko pokazilo dokrmovanie fľaškou. Bábo prišlo nato že z fľašky ide mliečko ľahšie a rýchlejšie. Bez námahy. Podľa všetkého ti asi ide ťažšie mlieko z prsníka a vtady deti takto zareagujú.
My sme mali iný prípad. Mlieko z prsníkov sa mi lialo a deti odmietali fľašku.
čím viac budeš prikladať prsník - tým viac sa bude tvoriť.

martinka13
6. aug 2025

Ak je dieťa spokojné, buď aj Ty. Ak chceš, odsávaj a dávaj z fľaše. Osobne by som to nesilila.

pehavcek
6. aug 2025

Ja som sa tak trapila a potom som povedala dost. Zacala som odsavat a bolo vybavene.

lauruska_sumienka
6. aug 2025

presne ako pise deti95060810 dokrm, flasa sposobili ze bol maly odber tak sa produkcia znizila. ak chces dojcit tak potrebujes rozbehnut tvorbu, a na to pomahaju bylinky senovka a benedikt, nezabudnut samozrejme na oddych, poriadne stravovanie (pokial nejes ty poriadne, tak telo nema ziviny na produkciu), tekutiny.
mozes si zavolat laktacnu poradkynu, nech poradi a pomoze ti, nech skontroluje prisatie, uzdicku pod jazykom ci nema dietatko problem ktory mu prekazal pri dojceni. a ked si dieta z teba chce spravit cumel, chce sa tulit, dovol mu to. velmi to pomoze pri nakopnuti a udrzani tvorby mlieka

anonym_17c80a
6. aug 2025

Preboha prehanas, ze depka a revanie kvoli tomu 🙈. To je neajaka tragedia?? Dieta prezije aj na umelom mlieku, nie je to jed 🙈

heln
6. aug 2025

@kobylka002 mala som podobny problem, mojho prikrmovali z flase uz v nemocnici, dojcenie tiez zacal odmietat, dokonca nechel pit ani moje mlieko z flase. chcela som dojcenie potiahnut aspon do 6 mesiaca, ale nedalo sa. tiez som si poplakala a trapila sa, obcas si teraz pomyslim, ze som mohla este nieco skusit.... ale niekedy si poviem, ze som mala prejst na um ovela skor a neriesit a netrapit sa. ked citis, ze sa prsia nenalivaju, a mlieka je menej , tak nemusis riesit nic, ak by si citila naliate prsia tak odstriekaj len tolko, aby sa uvolnil tlak, prejde to samo. ak by ta chytil nejaky zapal, tak az vtedy ries s.doktorom. a hlavne sa netrap, ked to nejde, tak to proste nejde.

heln
6. aug 2025
@anonym_17c80a

Preboha prehanas, ze depka a revanie kvoli tomu 🙈. To je neajaka tragedia?? Dieta prezije aj na umelom mlieku, nie je to jed 🙈

@anonym_17c80a ja to chapem, proste depka, hormony, ja som mala pocit, ze ma moje dieta odmieta, ked sa nechce dojcit.

kobylka002
autor
6. aug 2025
@heln

@anonym_17c80a ja to chapem, proste depka, hormony, ja som mala pocit, ze ma moje dieta odmieta, ked sa nechce dojcit.

@heln anonym presne tak ...ja viem že nieje to tragédia ale tie pocity sa proste zastaviť nedajú ...proste som si prešla ťažkým pôrodom ,plus cisársky ťažké hojenie rany,zo začiatku som mala problémy s dojčením potom keď sa maličký pekne naučil ťahať som natom dojčení našla toľko krásnych pozitívnych veci a hlavne to spojenie medzi bábätkom a mnou,že to mu dáva pocit bezpečia,nechcel nám cumlík tak mamička bola zdrojom pokoja,a ja som to úplne cítila ako sa na prsníku vždy ukludnil a proste som si to užívala mala som úžasný pocit stoho ako ma potrebuje a ja jeho ...nehovorím že flasov sa toto spojenie konci ale aj tak...