icon

Biele bodky na prsných bradavkách: Ako ich riešiť pri dojčení?

17. apr 2024

Prosím vás žienky, často sa mi zapaľuje jeden prsník , vždy sa ki spravila taka biela bodka (upchatie toho mliekovodu asi) , prepichla som a bolo dobre , teraz už aj vyše mesiac mám takúto bielu bodku , ktorú aj keď sa snažím prepichnut je akoby moc hlboko a nejde. Keď si to prepichnem len krv mi potom ide tak si už do toho nechcem rýpať.
No uz sa zas cítim ako pred zapalom, bolesti tela , únava (takto každý mesiac) … ako sa stym popasovať a uvoľniť to ?
S LP som uz bola , ta mi povedala že ísť stym na gyndu. Čo mi tam stym urobí ?

Biele bodky na prsných bradavkách: Ako ich riešiť pri dojčení?
andreatytler
17. apr 2024

Mne laktacna radila namocit bradavku do vody na 15-20 minut. Robi sa to tak ze das vodu do stamprlika a ten si potom pritlacic na prsnik. Mozes pocas tych 20 minut aj sediet s tym stamprlikom natlacenim na prsniku.
Potom vydezinfikovat ihlu a prepichnut ako robis ty. Alebo skor akoby vysparat si to chcela tou ihlou... vytiahnut von. Mne to skoro nikdy nefungovalo a mala som takto upchaty mliekovod celych 9 mesiacov. Tiez ma casto prsniky boleli. Islo to do zapalu. Pomahala som si tak ze som nechavala dieta odsat co najviac mlieka v roznych polohach, lebo ono ma najvacsi tah z tej strany kde ma bradu. Takze ak mas hrcku na bocnej vnutornej strane, priloz dieta tak aby jeho brada bola na bocnej vnutornej strane.
Skus zavolat nejaku laktacnu aj ty, Mozno ti to prepichne ona alebo poradi co s tym.

svokrinjazykmonika
17. apr 2024

Aj ja som sa s tým dlho mordovala. Aj som prepichla a zase sa to spravilo a potom už sa to ani prepichnúť nedalo. Namáčala som si bradavku do citrovitalu, do štamperlíka minimálne 2x denne a nakoniec som sa raz tak na to pozrela že ako sa to vysušilo pekne a chytila som to a iba mi ostal medzi nechtami taký mliečny kamienok špicatý, taká chrasta.

maryetta
17. apr 2024

Ani “zoskrabnut” to nejde? Tiez som mala aj take ze som prepichovala. Aj take ze akoby iba uschnute mliecko ze ako chrasta. Ze som to zoskrabla.

autor
17. apr 2024

Baby ja to mám ale akoby tak hlboko nie na povrchu 🤔 mávala som aj take že pretŕčali a isli pekne prepichnut , no tento vôbec. Akoby sa k nemu ani ihlou nedostanem a bojim sa či si nemôžem nejako ublížiť

svokrinjazykmonika
17. apr 2024

Ale faakt skús ten citrovital si kúpiť. Ja so som to tiež mala také hlbšie tú bublinku mliečnu. Presne tak isto to vyzeralo. Potom som si normálne taký mliečny kamienok vytiahla a ostala mi tam taká diera/prasklina ale zacelilo sa to pekne. Do štamperlíka som si dala prevarenú vodu a keď vychladla tak som tam nakvapala citrovital, už neviem koľko kvapiek, a počas dňa namáčala bradavku.

autor
17. apr 2024

@svokrinjazykmonika vyskúšam ďakujem, mám citrovital , kvapkám si priamo na bradavku 🙌🏻

lula3108
17. apr 2024

Tieto zapaly/upchatia mozu byt sposobene streptokokom, preto sa ti to stale opakuje. Treba ist fakt lekarke, ona soravi stery a mozno nasadi antibiotika ak sa to potvrdi. Ja som sa tiez pol roka mordovala kzdy mesiac, vzdy to trvalo dva dni tak som lekarke nesla ale potom som sa konecne dokopala, vybrala som antibiotika a je uz tri mesiace klud. A dalsia vec ze streptokok je nakazlivy, cize potom pri chorobe treba dat antibiotika aj dietatu (ja som nechcela davat kym sa jej to neprejavi).

autor
18. apr 2024

@lula3108 ako a odkiaľ urobili stery?

senta_sofia
18. apr 2024

Lekar ti da antibiotika, mozes mat nejakeho bacila, ked sa ti to stale vracia.

blaazi
18. apr 2024

Mne pomohlo okrem vyssie uvedene brat este lecitin

spirit1
17. sep 2025
@anonym_autor

@lula3108 ako a odkiaľ urobili stery?

@anonym_autor Chce sa spytat aj ri dali antibiotika na ten prsnik? Alebo co ti pomohlo mam to iste