CBD a dojčenie - skúsenosti
Ahojte, mám na vás takú odvážnu otázku, aké máte skúsenosti s CBD a dojčením? Občas som dosť vystresovaná a mám pocit že koli tomu dochádzam aj o mlieko. Komentáre typu že som zla matka si pls nechajte ženy by mali držať spolu no nie ? 🙂
Stopy thc sú možno aj menší problem ako príliš vysoký obsah polyaromatických uhľovodíkov v týchto “zázračných” produktoch, bez ktorých naši influenceri nevedia žiť, hoci na svk ani nie sú legálne 🤷♀️ Ale nedopraješ si extra dávku karcinogénov keď môžeš? 🤷♀️
Odbúraj zo života to, čo ťa stresuje a nemusíš robiť zo seba aj dieťaťa pokusného králika.
@sissy27 no asi tak nejako.
Autorka, ak mas nejake stresy a problemy, skus zacat cvicenim, pri ktorom sa vyplavuje z tela kortizol, alebo sa neboj najst nejakeho psychoterapeuta.
Skus medovkovy caj na ukludnenie a ked nepomoze, skus psychoterapiu. K CBD a tehotenstvu/dojceniu nie su ziadne vyskumy, FDA dorazne nedoporucuje, prechadza to do mlieka (nevies presne v akej koncentracii a s neznamym efektom na dojca). CBD je inak v pohode, v mnohych krajinach bezpecne vyuzivane, ale v tomto pripade radsej nie.
Ahoj, CBD je úlne bezpečné pre kojacie matky. CBD je kanabidiol, ktorý je nášmu telu známa látka, lebo aj my si ich vyrábame v endokanabinoidnom systéme. V materkom mlieku sa nachádza 4násobok kanabinoidov než v našom celom tele. Takže ak si dáš CBD na upokojenie Tvojej psychiky, je to úpne v poriadku. Babatku sa nič nestane a Tebe sa naštartujú receptori, ktoré upokoja Tvoju psychiku. Mrkni FB stránku: CBD_Sila prirody-harmonia. Tá kočka, kt. o tom píše má s tým skúsenosti
@sissy27 prosim ta... V takom holandsku zijem niekolko rokov a ver ze holandania ficia len na thc aj stare babky dedkovia na biku s cigou v hube a dozivaju sa dlhsie ako my... 🤦♀️🤷♀️
@wilagrande thc je jedna vec, cbd oleje neschválené na svk niečo iné. Tie by thc nemali obsahovať ale nie je to úplne isté (čo je tiež problém, lebo ako spotrebiteľ by si mala mať istotu). A v NL máte inú legislatívu ako na svk - pri dopravnej nehode ak ti zistia v tele thc myslíš že niekoho bude zaujímať, že v NL je to ok? 🙂
Ale ako som písala predtým - problém cbd olejov nie je možný kanabinoid, ale karcinogén.

No ja neviem, v cbd mozi byt stopy thc, to by som urcite neriskovala pri kojeni.