Chcem prestať dojčiť
Ahojte , cítim sa hrozne ale rozmýšľam nad ukončením dojčenia . Mam skoro 2 mesačne bábätko plne dojčené priberá krásne. Lenže ma reflux chce sa stále dojčiť a ja mam doma ešte skoro rok a pol starú dcérku ktorá potrebuje pozornosť a tú jej nemôžem dať kedze pomaly stale mam mladšiu na sebe a dojčim a ked aj zaspi a polozim ju zas je hore a stale dookola . Takže so staršou nemôžem tráviť čas tak akoby som chcela. A veľmi ma to trápi. Keďže som s nimi viacmenej sama . Staršia bola od 2 mesiaca na UM nemala som toľko mlieka a kojenie bolo vtedy pre mňa veľký stres keďže to bolo cele nové. Momentálne som stale nervózna uplakana kvôli dojceniu nemôžem pomaly nič robiť cez den. Čo myslíte bude lepšie pre mňa ukončiť dojčenie ?
Ak to tak citis, tak to tak urob. Ale tiez som mala taky maly vekovy rozdiel a mala som vycitky, ze sa starsiemu tolko nevenujem. Ale to trvalo tak 3-4 mesiace, potom nastane lepsi rezim (to len aby si nemala vycitky, nebude to takto dlho a je to mikro usek z vasich zivotov, nic to na starsom nezanecha). Ale teda ja som nekojila nonstop no. Si super matka akokolvek sa rozhodnes. Babatko ostane napapane tak ci tak. Drz sa
@luci862 riešim presne to iste, až na to, že nás má len 2 týždne… zatiaľ dojčím ale tiež už nad všetkým zvažujem, hlavne preto, že som skoro celé noci hore a spím tak 3 hodiny a cez deň má dcérka 2,5 ročná potrebuje a už chudá rovno kričí: mama čo robíš? papa bratcek? a stále má kdesi vola a ja stále druhé dieťa na sebe.. a rovnako, reflux, cumel odmieta, takze sa dojčí každú 1,5 hodinu cca… len mi je ľúto, dávať UM keď zatiaľ mu to moje sedí :/ každopádne, urob tak, aby dobre bolo hlavne Tebe .. spokojná mama = spokojne deti
@luci862 Sice ti asi velmi neporadim, co bude pre teba lepsie. Ale povzbudim ta, ze bud v tom slobodna a rob ako citis. Niekedy sa zeny snazia silou mocou dojcit a len su z toho nervozne aj ony, aj deti potom. Niekedy je nedojcit lepsia volba. Ale je to velmi individualne, nikto ti v tom neporadi zial, kazdy ma ine dieta, inu situaciu. Aj dojcenie ma svoje vyhody a nevyhody a aj nedojcenie. Dojcenie z teba neurobi lepsiu matku.
Na tvojom mieste by som to asi skusila tak, ze by som dokrmovala umelym. Nie jedna matka tak robi, ze nadojci kolko dieta chce a dokrmi umelym. Alebo najblizsie namiesto dojcenia da umele. Je to kompromis medzi dojcenim a dokrmovanim. A aj uvidis ako bude reagovat na umele mlieko, ci nebude mat este vacsie problemy s travenim napriklad. A velakrat deti potom postupne chcu menej a menej sa dojcit a viac umeleho, az okolo pol roka az roka vacsina prejde cisto na umele. Co je dost dlhy cas, kedy este maju aj to materske mlieko a benefity z neho, ale zaroven sa matka nejde uplne zblaznit.
Inak pisem to napriek tomu, ze som vseobecne dost za dojcenie a dceru som dojcila az do 3 rokov. Ale velakrat to za to nestoji jednoducho. Deti mame nakrmit, to je prvorada uloha. Uz ako presne, to je uz az na druhom mieste. Hlavne, ze su najedene.
ahoj ja som prvý mesiac a pol kojila tiež nonstop a to malá ani nemala reflux, potom som do dvoch mesiacov ešte tiež veľa kojila a teraz posledné týždne medzi druhým a tretím mesiacom je to oveľa oveľa lepšie.. od kedy začala byť malá pohyblivejšia tak sa vie aj rýchlejšie nakojiť a dlhšie vydrží.. ono pri refluxe je otázne či ti to UM pomôže, keďže sa môže stať, že bude rovnako piť aj to UM na viac krát a pomaly.. vyskúšaj a uvidíš.. poprípade skús najskôr napr odsať a nakŕmiť z fľašky či ti dlhšie vydrží nech vidíš v čom to je
Urob tak, aby si bola v pohode. Dieťa prežije aj na UM.
Do nosiča a von. Slnko už svieti. Stačí sedieť s deťmi na zemi a robiť nič…aspoň prvé mesiace, čoskoro bude teplo a bude fajne vonku..Rob nevyhnutne a zvyšok iný…Mne prvé 3m varila obden svokra. Pri treťom. 🙂 Našla som si aj opatrovateľku. Pri 4 bol manžel na materskej. Pri 5 som si to vytrpela! Ale už som bola zabehnuta s deťmi.

@luci862 urob to ako to ty cítiš. Zbytočne ti bude niekto hovoriť rob nerob, matky čo dojčia do 6 rokov ta budú prehovárať neprestávaj...skús dať malej um na pár dní a uvidíš ako ho prijme a ako budete fungovať či to bude lepšie alebo horšie...hlavne rob to čo je dobré pre teba a tvoje deti, treba brať ohľad aj na druhé dieťatko,ale aj na seba a fungovanie rodiny lebo ak je dieťa na tebe prisate nonstop a je jedináčik tak budis ale ak má už súrodenca musí to byť ťažké. Ja by som ti poradila vyskúšaj pár dní na um a uvidíš, lebo ak prestanes dojčiť a náhodou malej um nesadne, bude ju zapekať, reflux sa ešte zhorší už cesty späť niet aby si opat dojčila. Ale určite ber ohľad aj na seba a dcérku. Ja nie som za dojčenie za každú cenu ak to má byť pre teba utrpenie tak by som prestala.