icon

Chýbajúci bonding po pôrode: Aké sú dôsledky?

jasmine_3
3. feb 2024

Nikdy si neodpustím, že po sekcii som svoje babatko nemala pri sebe... Každý deň si to vyčítam, že mi ho nedali hneď na telo. Zobrali ho odmerať a až tak mi ho nachvilu priložili k tvári keď už bolo v perinke. Žiadny bonding, ziadne prisatie. Videla som ho až po par hodinách aj to v perinke. Koža na kožu som zažila až doma keď sme prišli z pôrodnice. Samozrejme mlieko sa mi nezačalo veľmi tvorit a kojiť sa mi nepodarilo. Máme krásny vzťah, no stále mam obavy ci to, ze bonding nebol nebude mat nejaké následky pre babatko alebo pre náš vzťah. Plačem vždy keď si predstavím, že keď sa narodilo bolo samé s cudzími sestrickami, vystresovane, bezomna. Máte s tým skúsenosť ci to babatko môže nejako poznacit?

Strana
z3
andreatytler
4. feb 2024

@miadi Presne, ako votrelec, co z teba hned zacne cucat stavu😀
To je pekne prirovnanie s tym poharom a kvapkou.

hederamonstera
4. feb 2024

Tie co tu pisete ze kedysi sa bonding nerobil….to ako myslite za sociku ci kedy? Lebo bonding existuje ako je ludstvo stare…nechapem tej vete ze sa bonding nerobil…co to je za blbost? Po porode automaticky dieta ostavalo matke, toto sa zrusilo az “modernou” dobou. A teda nemyslim si ze sme ako generacia poriadku, hlavne nie matiek zo sociku

ariannazara
4. feb 2024

Rodila som prirodzene malého na mňa dali na 2sekundy, hneď ho zobrali a vôbec som to neriešila. Mne už príde ze to niektoré strašne prežívate každú sprostosť.

anketkarka
4. feb 2024

Koža na kožu si zažila až doma? Sestrička sa bábätku vysmievala? Máš zvláštny pohľad na realitu.

moonlight1210
4. feb 2024

@hederamonstera “A teda nemyslim si ze sme ako generacia poriadku, hlavne nie matiek zo sociku”

Takze ty mas pocit, ze sa to na tebe podpisalo a nie si dobrou matkou?

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
adka176
4. feb 2024

Moja...no trápiť sa môžeš nad všetkým...nad čím len chceš...ak ti to pomôže, tak sa nad tým tráp...moje dieťatko muselo byť hneď po sekcií operované....videla som ho až po týždni... dnes je to veľký 16 ročný chlapec a nijako nie je poznačený.... radšej si buduj vzťah s dieťaťom celý život a nezakladaj svoj vzťah k nemu na nejakom bondingu....

katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
katarinakrizova
Odpoveď bola odstránená
majlo1234
4. feb 2024

Tazke je to teraz hlavne pre teba, babatko ma predsa scoju mamku pri sebe teraz uz vzdy😚 ja som to rovnako ako ty oplakala. Aj som mala depresivne poporodne stavy lvoli tomu, ale potom som sa z toho dostala po par tyzdnoch. Syn ma uz dva a pol roka, este teraz na porod trpko spominam, ale puto mame v poriadku.

princezna_bosorka
4. feb 2024

@jasmine_3 je to blbe, ze na Slovensku treba o bonding stale bojovat, ale zdaleka to nie je jediny element, ktory zodpoveda za tvorbu puta a spustenie mlieka. Nemas si co vycitat, to dieta si to uz teraz nepamata.

btw - tiez som mala planovany CS (okt 2022), bonding nebol, maly sa ku mne dostal cca po 3-4 hod od porodu (asi hodku bol u manzela, zvysok prespal). Mlieko sa mi spustilo hned, prisatie na prvy krat uplne luxusne, nikto z nas nemal ziadnu traumu... Vidis, ze to nie je to jedine, co ma vplyv.

Ak ta to dlhodobo trapi a vycitas si to, moze to byt rozbiehajuca sa poporodna depresia. Neotalaj a hladaj psychoterapeuta.

Do buducna - na podporu tvorby mlieka hned po porode odporucam este pred nim odstriekat si kolostrum, dieta ho moze dostat napit, ked sa narodi, aj ked nie je pri tebe. A pre tipy k dojceniu sledovat IG @lipirea_blog, je super.

sulavikova
4. feb 2024

@jasmine_3 mne syna po sekcii síce doniesli na kojenie, ale 3 dni bol v inej miestosti. Kojila som ho 1,5 roka.

ella1234
4. feb 2024

@jasmine_3 aj ja som to tak mala a pisala som sem príspevok skoro presne taky istý ako ty.
Daj tomu čas. Všetko su to hormóny.
S odstupom času sa na to budeš naozaj divat inak ❤️

Strana
z3