icon

Cibuľa počas dojčenia

13. dec 2022

Ahojte, tie co dojčíte alebo ste dojčili, odporúčate jesť surovú cibuľu ? Milujem surovú cibuľu a mám na strašnú chuť si ju dať do šalátu, ale bojím sa že by bábätko bolelo brucho (má 2 mesiace)

Strana
z2
veronika3110
13. dec 2022

@jaskolka to určite nie je pravidlo.. ja som sa síce na začiatku veľmi kontrolovala, ale určite som nebola na suchom rožku... a ani mi to nevadilo aj mlieka som mala dosť... a dcérka nemala nikdy problém s bruškom ani ked som začala jesť všetko..a aj ked som ju kojila, tak som jej dávala príkrmy od 4m a nikdy nič neodmietla.. a tiež nemá alergie 🙂
osobne si nemyslím, že ked to malinké babatko ešte nemá takú pevnú brušnú stenu tak nie je nutné nasilu si niečo dokazovať, ako ja môžem všetko zjesť.. ved niektoré detičky len ked si potrebujú prdnúť ako plačú a ako sa pučia...
ja som dokonca bola svedkom, ked ženu prijali do nemocnice na detské s bábätkom s tým, že má veľmi silné koliky... a sestričky veľmi rýchlo zistili prečo ich má také silné - opýtali sa jej čo jedla... a ona na to, že polievku s pečeňovými haluškami, nejakú kapustu... v nemocnici mala diétnejšiu stravu a čuduj sa svete, dieťaťu už nebolo nič a mohli ísť domov...

cajnik
13. dec 2022

Ano, jedla som cibulu 🙂 vylucovat potraviny zo stravy sa odporuca len pri alergiach, nie preventive

ankare
13. dec 2022

Jedz všetko, na čo máš chuť.

smiling89
13. dec 2022

Jedla som vsetko, ziadne obmedzenia.

jaskolka
13. dec 2022

@veronika3110 áno, píšem, že sú citlivejšie bábätka, ale to tiež neznamená, že úplne každé. A pokiaľ žena neskúsi, tak nemá význam dopredu sa obmedzovať, lebo napríklad ona si bude úplne zbytočne niečo odopierať a pritom by to bolo celkom v pohode..
Napríklad sama píšeš ze na začiatku si sa obmedzovala a možno vôbec to nebolo potrebné. Proste bolo treba vyskúšať.
Lebo sú ženy, čo fakt vylúčia skoro všetko, pritom vôbec nemajú vyskúšané, či by reálne to aj bolo problém u bábätka a potom sa trápia celé mesiace, lebo. "strašne mam chuť na niečo,no nemôžem, lebo co ak"
Veď skúsim a uvidím, nič iné.

veronika3110
13. dec 2022

@jaskolka to hej, ale ja som bola príliš pohodlá, ked som videla že jej nič nie je.. :D bola som rada, že ju nič nebolí a pekne spí cez deň aj v noci :D nechcela som skúsiť napr. tú cibuľu a potom do noci počúvať ten krik ... :D

beata_k
13. dec 2022

@jana65l To kde si pocula, ze deti vkuse placu?

jana65l
Autor odpoveď zmazal
jana65l
Autor odpoveď zmazal
jana65l
Autor odpoveď zmazal
jana65l
Autor odpoveď zmazal
beata_k
13. dec 2022

@jana65l Tak ale pre neskusene matky trochu zavadzajuca informacia. Kludne si nechaju plakat dieta lebo vsak je to normalne. Nie, deti neplacu len tak.

lucikanik
13. dec 2022

treba len vyskusat. pri prvej dcere som jedla hocičo a potom som si vsimla, ze z paradajok ma cervene licka. pri druhom synovi som musela davat velky pozor co zjem a k tomu uzivam probiotika. teraz ma 3.5m a stale nejem hocico.

ivangeline
13. dec 2022

Skus. Dnes si daj poriadne a potom 2 dni nic..a uvidis.

canany
13. dec 2022

Mala som snahu tiez jest vsetko, ale ked sme mali na veceru surovu cibulu a maly prereval celu noc a my sme rano boli ako matohy, som velmi rychlo prehodnotila, ze surova cibula nebol dobry napad. Nech si kazdy hovori a pise co chce, vlastna skusenost je na nezaplatenie, a ked to oni nezazili, su tu za najmudrejsie. Mozu si len pogratulovat, ze mali stastie. Mne syn dodnes dna nezje cibulu a to ju vyciti aj v ryzi nakrajanu na jemno. Dcera napr zase s tym nemala problem.

janica_
13. dec 2022

Ahoj, jedla som vsetko, cibulu, por, cesnak, strukoviny, nicomu som sa striktne nevyhybala, skus a uvidis. Asi ako kazda z nas som precitala vela clanok a narazila aj na take, kde pisali, ze koliky a place mozu suvisiet s nespravnou manipulaciou s babatkom a pretazenim nervovej, svalovej ci inej sustavy. Tak sme maleho prenasali alebo nosili na rukach len tak ako to radia fyzio.

kristinuhro
13. dec 2022

Treba skúsiť. Môj mal prdy keď som jedla cesnakové jedlá, chudáčik, bolelo ho bruško. Tak žiadne langoše, cesnačka ani topeničky s cesnakom. Teraz má už 14 mesiacov a už mu nevadí nič čo zjem 😂

selena_luna
13. dec 2022

Ja jem cibulu surovu kazdy den s chlebikom neviem preco, strasnu chut na nu mam. A pol roka kojim vkuse bez problemov ,babo hlce mliecko nadsene,brusko neboli. V nicom sa neobmedzujem, jem vsetko radom. Nic co zjem na nu neposobi, ziadne revy ziadne problemy.

heni79
13. dec 2022

@kristinuhro Nechcem byť zlá, no mať prdy=uvoľniť bruško. Keď píšeš, že tvoj "mal prdy, chudáčik a bolelo ho bruško". Ak moje dieťa malo koliku, prd bol uvoľnením! Asi si to myslela dobre, iba si to divne vyjadrila. V skratke. 😉

lucilaines
13. dec 2022

@jana65l normalne som pozerala, ci toto nie je nejaka starsia diskusia a ten prispevok som nepisala nahodou ja co si pridala 😀ale hovoris mi z duse, ja naozaj nechapem ako proste stale nemozu ludia pochopit, ze ked ta nafukuje, tak to suvisi s plynmi ktore sa uvolnuju travenim v tvojom zaludku. To su zaklady biologie preboh, ze brokolica neprejde do krvi a do mlieka. Ano, prejdu vitaminy a mineraly, ale tie nenafukuju. A je jedno ci ich ma zena z cibule alebo z jablka, proste ich ma. Bublinkova voda a cerstvy chlieb to uz je naozaj silne scifi. Moja sestra zije v UK, ked sa tam doktorky opytala co moze jest, ked koji, tak na nu pozerala ako na mimozemstana a povedala, ze okrem alkoholu a cigariet moze samozrejme vsetko.

kristinuhro
13. dec 2022

@heni79 bóže ty čo riešiš? No dobre, tak pre teba to upresním aby ťa to tolko neiritovalo čo som napísala 😂 Takže mal zastavené prdy. Konkrétne sa nevedel vyprdkať. A to sa dialo vždy keď som si dala niečo cesnakové. Dúfam že teraz som to vyjadrila už správne 😉😂😂😂

janica_
13. dec 2022

@kristinuhro nehnevaj sa, ale tiez ma napadlo to iste, co ti napisala @heni79. Samozrejme ze tebe to zmysel davalo, ked si vedela, co si chcela napisat.

maria1310
14. dec 2022

od porodnice som jedla uplne vsetko - uz tam som si davala fazulovu natierku, cokoladu, orechy atd. a malej nic nebolo, potom doma uz aj stiplave a klasika to co pred tym 🙂 to aj keby dietatu nieco nesadne, tak to tazko zistis z coho presne, to si ani neviem predstavit...to by sa potom zeny museli vyhybat velkemu mnozstvu potravin, a jedli by iba suche rozky...no a potom nemaju mlieko lebo len stresuju , mamicka nervozna a dieta tiez ...

maria1310
14. dec 2022

@jana65l super napisane....uplne suhlasim...netvrdim ze nemoze dieta z niecoho mat problem, ale kvoli tomu nejest preventivne x potravin ? jeho prva interakcia s jedlom je prave cez materske mlieko, a ked matka vsetko vyluci co mu robi problem tak jasne ze si potom nema sancu na to zvyknut...

kristinuhro
14. dec 2022

@janica_ nehnevám 😊 pre vás dve som doplnila upresnenie 😊

Strana
z2