icon

Čo vám najviac pomohlo, keď ste začali dojčiť?

6. jún 2025

Maminky, čo vám najviac pomohlo, keď ste začali dojčiť? SOm 5 dní doma a neviem sa rozhybať

tamtamka26
6. jún 2025

silikonovy klobúčik, keďže mám vpadnuté bradavky.

ika02
6. jún 2025

Nevieš sa rozhýbať? V akom zmysle? Ja som sa nestihla, s prepáčením, ani vys..ať.

elviku11
6. jún 2025

prikladať koža na kožu a v kľude ležať s novorodencom na sebe... nestarať sa o domácnosť, len viac - menej odpočívať. A veľa piť

s_o_n_i_k_e
6. jún 2025

prikladať a prikladať, ja som bola po akutnej sekcii, to že nemám mlieko som zistila až doma, ked som odsávala že nevyšla po 30m ani kvapka, ak bude dopyt bude aj ponuka, čiže mne napríklad rozbehla mlieko elektricka odsávačka do podrspenky, mohla som ju mať skoro nonstop aj kým mimčo spalo čiže ťahalo sa ťahalo sa a div sa svete mliečko už išlo 🙂 držím palce 🙂

pribinak
6. jún 2025

Neporozumela som čo znamená ….neviem sa rozhýbať …..ale ak máš nejaký problem tak možno by som hľadala dobrú laktacnu

monicazbb
6. jún 2025

Matyšak - hroznova štava a kojenecke čaje...v litroch a prikladať aj keď nič netečie a až potom som dala UM ..ale to len v porodnici.Pri odchode už bola plne kojena.Kupila som si aj tbl Senovku a Benedikt bo som sa bala že mam menej mlieka, ale užila som len par tbl.

monicazbb
6. jún 2025
@ika02

Nevieš sa rozhýbať? V akom zmysle? Ja som sa nestihla, s prepáčením, ani vys..ať.

@ika02 myslí tym dojčenie 🙄

autor
6. jún 2025

Naozaj mám teraz pocit, že som úplne KO, ledva sa postavím a dojčenie ide ťažko.
Budem skúšať, čo píšete -prikladať, oddychovať a veľa piť. Budem ešte rada za každý tip 🙏.

beronsche
6. jún 2025

Okrem prikladania, oddychovania a úpravy prisatia aj pravidelné odsávanie a pri druhom dieťati aj cievka.
Mne veľmi pomohli laktacne poradkyne..

ika02
6. jún 2025

Hej, tak to som bola na tom rovnako ako Ty. Chodila som ako Zombie, ale nemal mi kto pomôcť, tak som to musela prekonať. Keby Ti niekto zobral dieťa von, aby si si dala sprchu, ľahla a aspoň vyložila hore nohy, ak sa dá, aby si si zdriemla. Nestresuj sa, daj si polievku, veľa pi a často prikladaj (ľahni si pri dojčení). Skús požiadať rodinu, aby Ti doniesli navarené jedlo, urobili nákup....
Vydrž, zvládneš to, neboj sa!

deti95060810
6. jún 2025

mlieka som mala až moc... ale veľa piť, dobre jesť - lebo kojením sa chudne, odsávačka mlieka u mňa super,
homeopatikum na podporu kojenia - bola som prekvapená ako to dobre pomáha - doporučil pediater. vyskúšaj - stojí to pár eur, stačí pár granuliek asi 30 min. pred kojením.

ika02
6. jún 2025

Ešte mi napadlo, nie si anemická?

deti95060810
6. jún 2025

a zabudla som - oddych - spí bábo , ľahni si aj ty.
s varením a upratovaním si nerob ťažkú hlavu.

ivanakal
6. jún 2025

Ja som bola pri prvom porode zasita od predu az do zadu. Vyse 2 mesiacov ma bolelo chodit, nie este sediet. Mne velmi pomohlo odhodlanie, nechcela som mu dat flasku ani za svet. Kojila som aj cez bolest a casom to preslo. Prikladala som hadam kazdu pol hodinu/hodinu. A velmi mi pomohla mama, ktora mi davala cenne rady a tiez ma v tom podporovala. A tiez homeopatika, caje na kojenie, varila som si meltu 100 krat za den, pila hroznovu stavu, vineu - lebo vraj aj to je dobre.

lauruska_sumienka
6. jún 2025

zaklad: kontakt vas dvoch(napr nosenie v satke/nosici alebo len tak dietatko polozit na seba ale nie vtedy ked si uplne vystavena-musis byt schopna davat pozor na babatko) , jest poriadne, doplnat tekutiny, oddych a dietatko musi to mlieko pit (nestaci ze len prilozis a ono nepije). pokial nie je odber mlieka z prsnika, tak on nema dovod ho dalej tvorit.
pokial mozes zavolaj si pomoc aby ti pomohli doma s hocicim alebo aby ti jedlo doniesli. ak nemas nikoho tak si objednaj donasku, existuju zeny, co chodia k novopecenym mamickam pomahat za poplatok.
ak je problem s dojcenim okamzite volaj laktacnu a nenechavaj to na neskor, nech sa problem nezhorsuje. teraz idu horucavy babatko bude potrebovat/chciet ovela viac mlieka nech nie je dehydrovane.
ak by laktacna nemohla prist tak si nasad bylinky (senovku a benedikt, 3+3 3xdenne nech sa ta tvorba rychlo nastartuje, v cajoch je tych byliniek strasne malo na to aby rozbehli tvorbu mlieka ale ako tekutina neuskodia) nezabudni sa poriadne najest-nech mas energiu a mozes skusat aj rozne babske rady na podporu tvorby, matysak, cierne pivo-trochu, zasmazenu polievku, vtacie mlieko...

ivangeline
6. jún 2025

Piť, oddychovať, byt spokojná so sebou, a dojčiť hocikedy to mne a bábätku vyhovovalo.

vreckovka2
6. jún 2025

Laktacna poradkyna, ktora mi povedala, ze nemusim dojcit za kazdu cenu. Ukazala mi aj spravne prisatie. Vhodny dojciaci vankus. Pohodlne kreslo, kde som si mohla aj nohy vylozit . Zmierenie sa s tym, ze som nevedela urobit v domacnosti prve tyzdne nic. Len som sedela a dojcila, mojkala, bondingovala, lezala a spala. Jedlo mi chystal muz, vela som pila.

terezkaarthuramax
6. jún 2025

pomoze laska k babetku. Vtedy to zvladnes. Lebo je to od Boha a urcite su to nadherne chvile, ktore vytvoria medzi vami krasne puto.. kiez sa ti dojcit podari, z celeho srdca ti prajem..