icon

Dezinfekcia - dojčiace klobúčiky

23. júl 2022

Ahojte , ako sterilizujete / dezinfikujete dojciace klobuciky na bradavky ? Po kazdom pouzity oplachnem studenou vodou ale staci to ? Dakujem

ls56
23. júl 2022

To by sa malo vyvarať v horucej vode. Oplachovať nestači. Ak sa teda jedna o novorodenca alebo bábätko cca do 4/5mesiacov. Ide o to, že bábätko má mať sterilne mlieko. Ja teda klobúčiky nepoužívam ani som nepouživala, ale určite by som ich vyvárala vo vode. Aby sa zničili baktérie.

alexka89
24. júl 2022

Ja som si ich skoro po každom použití umyla jarou a teplou vodou..vyvarila keď už trebalo

vulka
24. júl 2022

Ja som to sterilizovala v sterilizátore spolu s fľaškami.

maggie86
29. júl 2022

Nam vraveli v porodnici ze deti nemaju zit v sterilnom prostredi. Ani flasky a dudle sa nesterilizuju po kazdom pouziti. Ja umyvam mydlovou vodou, teplou a potom oplachnem studenou

ls56
29. júl 2022

@maggie86 v sterilnom prostredi neziju uz od narodenia😀 uz ako sa narodia v nemocnici tak su neni v sterilnom prostredi. Vysterilizovana flasa je len spravna hygiena.

maggie86
29. júl 2022

@ls56 ja sa k tomu viac neviem vyjadrit, ale sestry na 6stonedeli vraveli nesterilizovat flase za kazdym pouzitim. Toho sa drzim. Takisto vyrobca klobucikov pise v navode, ako ich cistit a sterilizacia tam nieje, len raz za cas vydezinfikovat. Inak umyvat teplou vodou. Snad vedia preco

maggie86
29. júl 2022

@ls56 teda tou dezinfekciu asi myslia sterilizaciu ale vyslovene pisu raz za cas. Dudel tiez nesterilizujem 5x denne a to nonstop pada aj na zem a kde kade🤦‍♀️