Dojčenie 14-mesačného dieťaťa
Ahojte. Syn ma 14m a dojcim. Niekto neriesi, niekto ano. Najma svokre to pride chore, dojcit take velke dieta. Vraj uz musim prestat lebo si nikdy neodvykne, je velky, ci chcem kojit do skolky, uz mu to nic nedava, mam ukoncit kojenie drasticky zo dna na den. Svokra nikdy nedojcila, ale rad ma mnoho.
Je podla vas dojcenie 14 mesacneho dietata uz zbytocne? Dojci sa asi 3-4x denne a raz v noci, nijako ma to neobmedzuje, skor nam to pomaha. Ak sa prerezavaju zubky, ak je velmi mrzuty, ak nevie zaspat. Neviem si celkom predstavit prestat dojcit zo dna na den.
Dakujem za nazory
@anonym_autor vyser sa na svokru. Poznam zenu ktora dojcila aj pocas skolky 4 rocne dieta. Tvoje rozhodnutie, je to len dobre ze dojcis. Mozno preto ju to hneva lebo by chcela maleho/malu na cely den, ale kvoli tomu ho/ju jej nenechas.
@anonym_autor ja som dojčila do roka a pol a skončila som az keď mi to bolo nepríjemné (ale to som ešte vydržala) a keď to synovi začalo už veľmi narúšať spánok. Odstavovala som postupne. Najprv sme zrušili denne dojčenie (zostalo pred spankami a nočné), potom dostával už iba pred spánkom a potom už nič. Ale musím povedať že až po ukončení dojčenia začal syn normálne spať, dovtedy to bolo naozaj strašné 🙈
@anonym_autor vyser sa na svokru. Poznam zenu ktora dojcila aj pocas skolky 4 rocne dieta. Tvoje rozhodnutie, je to len dobre ze dojcis. Mozno preto ju to hneva lebo by chcela maleho/malu na cely den, ale kvoli tomu ho/ju jej nenechas.
@7komorova nemyslim, za vnukom nechodi, len ak prideme my na navstevu. Pritom to ma cez ulicu.

Nič na tom nie je choré. Môj syn sa odstavil sám ako 15 mesačný. Vnuk sa odstavil ako 3,5 ročný. Moja gynekologička kojila svojho syna do 4 rokov. Každý ako mu vyhovuje. To je také isté ako v ostatných aspektoch vývoja dieťaťa. Každé má iné potreby a svokra nech sa stará o seba.