icon

Dojčenie - čas

29. júl 2022

Poradte pls maleho zacnem dojcit o 02:00 - cca do 03:00 je hotoovo ( komplet - nadojceny , prebaleny , pomojkany , spi ) odkety mam rarat ze ma byt dojceny zase za 3 hodiny od 02:00 alebo 03:00
Ptm to vychaza dalsie dojcenie po troch hodinach o 05:00 alebo ma byt 06:00
Dakujem

ls56
29. júl 2022

Nechapem preco sa riadis casom,vsak dojcim na poziadanie, nie kedy ubehnu 3hodiny…

pribinak
29. júl 2022

Nikdy som nesledovala čas a nepočítala hodiny. Dojcila som podľa toho ako bábätko pýtalo
Teraz napr cez leto jed sú horúčavy tak sj bábätko pije častejšie od smädu

A napr sú obdobia rastového špurtu a bábätko potrebuje viac a častejšie papať.
Ja tiež nejem v presných časových intervaloch.
Toto, tieto tabuľky platí viac mizno pri UM ako pri dojčení, ale aj tak je to veľmi orientačne

autor
29. júl 2022

@ls56 pretoze maly ma 11 dni preto

natalala
29. júl 2022

Ak nemas predcasne narodene dietatko alebo nema zltacku, tak by som naozaj cas nesledovala. Iba sa tym zbytocne stresujes, ver tomu ze babo si vypyta, ked je hladne alebo sa aj samo zobudi. Asi si to dostala niekde ako radu, ale je to uz prekonany nazor aj dieta budit aby kazde 3 hodiny jedlo a aj mu napriklad nedat, lebo este neubehli 3 hodiny (hlavne v takychto teplach)

autor
29. júl 2022

Dakujem pekne za komentare avsak ja potrebujem relativnu odpoved , nie odpovede preco to robim , kedze do mesiaca je potrebne dojcit 3-4 hod intervaly tak preto kedze su tu zase mudrlantky 🙂

ls56
29. júl 2022

A co ked ma 11dni? Vsak to neznamena ze nevie poziadat o jedlo.. to znamena ze ty sa musis naucit akym stylom ziada o jedlo.. ako place ked je hladny.. co robi ked je hladny a vsimat si babatko.. to ked neubehnu 3hodiny ale len 1,5h a bude ti vrieskat tak mu nedas lebo neubehli este 3hodiny? Ved si sleduj babatko, ako place ked je asi hladny, ponukni prsnik ak vezme je to hlad ak nevezme je to nieco ine..neriad sa casom,babatko potrebuje papat na poziadanie, su obdobia kedy potrebuje viac rast,kedy je len smadne a chce sa napit,kedy zrazu nepotrebuje tolko …budu rozne situacie

ls56
29. júl 2022

Do mesiaca je potrebne dojcit kazde 3-4h odkedy? Moja sa krmila aj kazdu 1,5h alebo si myslis ze kazde babo je rovnake a kazde sa ti bude dojcit kazde 3-4h ako povedali tabulky?

autor
29. júl 2022

Ked ho nezobudim tak spi aj 5-6-7 hodin vkuse , ak si vypyta skorej tak ho nadojcim - co sa este nestalo 😅

natalala
29. júl 2022

Relativna odpoved? Myslis relevantnu?! 🙈 nie nie je potredne dojcit kazde 3-4 hodiny do mesiaca. Najvacsia mudrlantka si tu ty, naco sa teda pytas, ked ty najlepsie vies? 🤷🏼‍♀️ Tak si nastav kazde 3 hodiny budik a chod si budit dieta ak si myslis, ze tak to je spravne

autor
29. júl 2022

@natalala ja som sa nieco opytala odpoved som nedostala iba komenty… sory za preklep ale prave dojcim 😂

emilka_1
29. júl 2022

Od kedy začneš dojčiť, odvtedy sa to ráta 🙂 čiže od druhej.

autor
29. júl 2022

@emilka_1 dakujem 🙏 konecne odpoved posielam 💐🎁

ls56
29. júl 2022

A pribera ti babatko? Ak pribera,neni predcasne narodeny,nemal zltacku,tak by som toto vobec neriesila ze nepyta aj 6-7h. Ak sa jedna o noc,tak babatko to dozenie cez den. V noci by som ho fakt nebudila ak nema problemy. Ak ma problemy ze nepribera ma zltacku alebo je predcasne tak ano kazde 3h dojcit treba. Ale v noci ho fakt nebud. Nadojci sa ked sa zobudi a potom cez den sa bude mozno krmit castejsie aby to dobehol. Ide o to ze on ma urcitu spotrebu mliecka ktore vypije za 24h ale to je na nom kedy on to mliecko vypije. Ked sa nedojci v noci ono si to dobehne cez den.

natalala
Autor odpoveď zmazal
natalala
29. júl 2022

@ls56 zbytocne asi stracas cas, tuto druha strana nechape, co sa snazime napisat 🙈 iba chce vediet ci ma kojit o5 alebo o6 🤷🏼‍♀️, nie ze je blbost pocitat hodiny a budit podla toho dieta.

ls56
29. júl 2022

@natalala jo, uz som pochopila😅 no ved mamicka to zisti, ze to bolo zbytocne,ked jej bude babatko plakat aj kazdu hodinu od hladu🤷‍♀️

elizabet173
29. júl 2022

ak sa nenarodil s nízkou pôrodnou váhou, alebo nemá žltačku, tak ho nebuď na kojenie, daj mu, keď si vypýta. Kľudne môže spať aj 5-6 hodín, tiež som to tak mala. Vôbec pri dojčenom bábätku nemusíš pozerať na hodiny

siska53
29. júl 2022

A?? Co, ze ma 11 dni? Dojci sa na poziadanie, riad sa dietatom, nie podla hodiniek..

siska53
29. júl 2022

Ake 3-4 hodinove intervaly?? Dojcila som na poziadanie od narodenia.. cize v nasom.pripade kazdu hodinu az dve.. okrem noci, kde hlavne starsi tahal zvacsa celu noc alebo sa zobudil len raz.. dcera, ak nemala koliky v danu noc, tiez spala do rana.

mikadooo
29. júl 2022

Ahoj ja by som dala o 2.00+ 3 hodiny. Ale ak by bábo spinkalo, tak by som ho nechala, nech sa zobudí samo a až potom. A jasné že zas naopak, keby predtým bolo nespokojné a nevidíš nikde žiaden zásadný problém, tak kľudne ho daj na prsko aj skôr 🙂.

domak2
29. júl 2022

Dojčenie nie je UM, daj keď dieťa pýta, ono nemá hodinky

ankare
29. júl 2022

Dojči dieťatko kedykoľvek, akokoľvek dlho, vždy, keď pyta. ❤️

katulienocka999
29. júl 2022

Kazda laktacna ti povie, ze sa dojci na poziadanie... Iba nemocnice maju zauzivane, ze treba dieta budit každé 3 hodiny a nadojcit.. Ak ti male prosperuje a nechudne a nema ine problémy tak by som ho v noci nechala spat 😊 mna laktacna hned sprdla ked bola u nas, ze nemam budit 😅😊

cimage
29. júl 2022

Netreba sa riadit tabulkami, hodinami a odporuceniami. Volakedy to “museli” striktne dodrziavat, ved no a co, ze dieta vresti od hladu, smadu, nepresli 3hod, nic nebude. Rob to podla seba a dietata. Ja som nikdy dieta nebudila na jedenie, vzdy som stastna ked spi a da to sakra prace uspat, este by som budila. Vzdy dam ked sa zobudi a vacsinou ked ide spat tak zaspava na prse. Ja nemam problem dat aj kazdu hodinu-polhodinu, ked nechce necucne si, mam istotu, ze je ok, nehladuje, nie je smadne. Spokojne dieta, spokojna matka 🥰