Dojčenie - covid pozitívna
Ahojte,
včera sa mi narodila dcéra, chvilku ju dali ku mne ale nakoľko sa zistilo že som covid pozitívna tak si ju nechali na novorodeneckom s tým, že dnes mi ju donesú. Lenže prišla sestrička a dala mi možnosti že môže byť so mnou, ale keďže nemajú čas možno prídu ku mne raz za 12 hodín a že som stále infekčná keďže kašlem a druhá možnosť bola že ostane na novorodeneckom až do prepustenia. Vybrala som si druhú možnosť hlavne kvôli tomu, aby som malú nenakazila. Pýtala som sa sestričky či keď si odsajem mlieko, čo neviem či sa podarí (som prvorodička), či jej ho dajú a ona na to že nie lebo že aj tak sa môže nakaziť a že aj tak na začiatku mlieko nemám...a teraz neviem či mam odsávať alebo nie....lebo v podstate odsajem kolostrum, ktoré budem vylievať a keď nás o 2 dni prepustia rozbehme sa mi mlieko? Máte niektorá s tým skúsenosť, že ste boli oddelené od babatka a potom ste v pohode kojili?
@adari však ale, keď vás pustia domov, budete pravdepodobne stále infekčná. Doma už s ním budete. Ja by som si ho nechala pri sebe. S respirátorom na nose.
@adari to ako rozmýšľajú v tej pôrodnici????
Ak chcete aby sa Vam tvorilo mlieko,treba odsavat kazde 3 hodinky aj v noci,tak by ste krmili dietatko ak by bolo pri Vas,mozno aj castejsie,pit,oddychovat,odsavat
Zobrala by som bábätko k sebe, alebo trvala na Tom nech mu dajú moje odsate
@adari určite by som kojila čo som čítala články tak pozitívna matka dáva dojčením protilátky . Nieje dokázané že covid sa dostane do mlieka . Ja som bola chorá niekoľko krát a kojila som nonstop . Nikdy sa odomna dieta nenakazilo . Ani od iných . Sama za seba hovorím kojiť a byt s dieťatkom . Nedávno muž chorý pozitívny na kovid . Ani ja ani deti sme to nechytili . Žiadna izolácia ani nebola .Veľa zdravia prajem
@adari pýtaj sa doktora nie sestričky.A ty sa ako cítiš máš teplotu, vladzes?
@diamond007 trocha vaz slová ake nediv sa, keď Ti nebude spať?mama musí byť fit možno zajtra, pozajtra jej bude dobre veď ho nejde opustiť.
@larazivago ja už mám taký zmätok okolo kovidu...ešte som nebola tehotná a čítala článok že dieťa dostane potrebné protilátky a teraz ma presviedčajú že bude infekčná
@adari to je zvláštne z ich strany..v ktorej ste pôrodnici?
v prvom rade gratulujem k babätku ❤️
A v druhom rade..nechcem Ta stresovat ani nic podobne..ale to,ze Ty das sestricke odsate mliecko a budes trvat na tom,aby ho drobcekovi dali,absolutne nic neznamena..oni ak su tam presvedceni,ze malu nakazis mlieckom,tak jej ho aj tak nedaju 😞 popravde,ak sa na to citis,ze si schopna sa postarat o malu,tak nech Ti ju donesu..v mliecku mas naopak protilatky proti covidu..a to,ze nakazis malu..no to sa mohla od Teba aj kym bola v brusku predsa 🤷♀️ Neobavaj sa,je vela pribehov,kedy cerstva mamicka bola pozitivna a dietatko sa nenakazilo ❤️
@adari Ja som rodila v decembri pozitívna,maličku mi dali na izbu na ďalší deň po pôrode.v noci po pôrode ma nechali oddýchnuť si bez malej.pri kontakte s dcerkou som si dezinfikovala a mala som si respirator.tak sme fungovali aj doma až pokiaľ nepoznali všetky priznaky. Horšie príznaky ako kašeľ,nádcha mi nastúpili až doma z pôrodnice. Mala sa nenakazila. Vyšetrenia chodili robiť na izbu a keď tak mi volali z novorodeneckého na mobil či je všetko ok aby nemuseli chodit.radsej si dajte babo k sebe ak sa vladzete on postarať. Aj tak väčšinu dňa prespi tak aspoň mne sa dalo oddychovat
Ja by som si nechala bábätko pri sebe.

@adari kolostrum je jedno z najdôležitejších, to by som nevylievala.... Ja by som si dieťa nechala, nenakazi sa, Max pár dní pospinka ale keďže je bábätko tak ani nespozorujes to.
Bábo čo bolo s tebou v brušku 9mesiacov nemať pri sebe ? 😶 Joj ako sa tam musí cítiť zle, v neistote a opustené. Potom sa nediv keď ti bude zle spávať.
Kojit budeš v pohode ešte aj týždeň, prvé dni sa rozbieha mlieko. Ak to tebe vyhovuje tak o dojčenie sa báť nemusis