icon

Dojčenie detí po nástupe do škôlky: Ako to zvládnuť?

5. aug 2024

Je tu nejaka mamicka,ktora kojila dieta starsie ako 2.5r a bol uz skolkar? Ako ste to riesili a zvladli? Davali ste len rano a vecer?Moje dieta je kojene aj pred obednym spankom a teraz neviem a bojim sa ako to zvladne v skolke.Ci dat len na 4h ci hned na 8:(

Strana
z2
ajka0207
6. aug 2024

Naša má tiež dva a pol, ide do jaslí, odstavovat sa nechystám, s denným spánkom uvidíme, ak bude chcieť spať v jasliach bude, ak nie, budem po ňu chodiť na obed, ale tak isto by som postupovala aj pri odstavenom dieťati

autor
6. aug 2024

@ajka0207 ano ak mas moznost

ajka0207
6. aug 2024

@bucko555 ja som dojčenie na obed zrusila, dieťa malo snahu zrušiť si poobedny spánok, každé uspavanie doma bol zrazu hodinový boj. V škôlke nechcelo spávať ani rok po odstavení, vlastne ani doteraz.

pralinka86
6. aug 2024

Ak maa moznost, prvy tyzden na obed domov, dalsi tyzden, ak bude zdravy, kludne na cely den. Naozaj, mamy to znášajú horsie ako dieťa. A dieta citi zmenu, pozna ta, vie, ze nieco sa bude menit, plus sa o tom asi rozpravate. Takze je normalne, že sa teraz k tebe viac taha. Skus neprenasat svoje pocity na dieta

autor
6. aug 2024

@pralinka86 tak hovorim ze co ho caka,aj ze na obed bude spinkat v skolke a tam uz didi nebude

mondolina
6. aug 2024

strašne to hrotíš...načo mu to hovoríš dopredu? on si to aj tak nezapamätá... pripravuješ ho ako na nejakú katastrofu.

sasesoe
6. aug 2024

Ahoj, áno, každé z mojich 3 deti nastupovali do ms ako ešte dojčenie. U každého to malo iný priebeh. Zväz celkovo mieru porozumenia, samostatnosti a ďalšie faktory a komunikuje s učiteľkami/riaditeľkou. Starší dvaja boli hneď celý deň, najmladšia zvykala postupne, nastúpila ako 2,5r, prvý týždeň bola len 2h, potom 3h asi 3 dní a tak 4h do konca oktobra, keď už sa tešila do triedy, išla tam s radosťou atď, tak sme pridali spanie a nebol problém.cez víkend stále obedny spánok s Didi, ale v ms nie je problém

janulka1802
6. aug 2024

Mala som dvoch dojčených škôlkárov. Išli rovno na celý deň. Zvládli to obaja v pohode.

pralinka86
6. aug 2024

Nemusis mu take hovoriť, radsej ake hracky tam budú, kamosi, co budu strihat, lepit, ihrisko, šmýkačka, pieskovisko...
Pozitíva... Co budu papat, spinkat a potom, ze hlavne prides pre neho. A trebars, ze kym on tam bude, upecies mu jeho oblubene muffiny a doma si ich spolu potom date. Ale v podstate na to ma cas takto detailne. Deti to neriesia, nevedia rozoznat co je zajtra, o mesiac a najskor na to aj zabudnú

blaazi
6. aug 2024

Fu..ved mozno prave preto tolko pyta prsnik, lebo citi strach, ze uz nebude, ak mu to takto prezentujes. 🙄

autor
6. aug 2024

@mondolina a ty odkial vies co a akym sposobom mu to ja vysvetlujem?nerob zomna hysterku a nemoznu ok?
@pralinka86 na vypekanie a klamstva nemam cas ja chodim do prace
@blaazi ale ved mu to nehovorim ako za trest,,,boze baby vy robite z komara somara,typicky kon a typicke zenske

pralinka86
6. aug 2024

Ake klamstva. Ved to bol priklad. Tak trebars zmrzlinu alebo inu cinnost.
Tu ide o princip, aby si ho nestresovala mesiac dopredu

autor
6. aug 2024

@pralinka86 kazali nam pripravovat deti na skolku a rozpravat im o tom ,spravit nejaky rezim ak nemaju aby vedeli co ich caka ,,,,a zrazu mamicky nie ty ale tie dve bum lebo mu rozpravam hororore scenare 😡

mondolina
6. aug 2024

aj tí slza vypadne keď mu tragicky rozprávaš ako nebude mať na obed didu?🙈
dieťa to zvládne lepšie ako ty.
oveľa lepšie.

autor
6. aug 2024

@mondolina ty si chora

pralinka86
6. aug 2024

Ale veď baby ti nechcú zle. Mnohe maju nie jedno dieta už v skolke a nejake skusenosti. Sama pises, aby si mu rozpravala, ze co bude v skolke. Tak ide o to ako to povies. A ze mu nebudeš hovorit ze co tam nebude mat. To je vsetko. Drzim palce. Bude fajn, neboj

autor
6. aug 2024

@pralinka86 dakujem
Ja mu to hovorim sem tam,ze v skolke bude hajat tiez,ale bez didi,tvari sa ,ze chape este mi ukazuje ako bude hajat

milanemila
6. aug 2024

Ja som bola v tej situacii, ked skoro 1,5r nastupovala do jasliciek a tiez zaspavala na prse, ale ked som tam nebola ja, tak vedela zaspat aj s tatom/babkou a pani ucitelky ju prve 2 mesiace uspavali v kociku. Kojila som potom este par mesiacov a zvladli sme to ok. Pomaly sa mi znizovala tvorba a aj tych 8h v praci bez kojenia/odsavania bolo ok.
Mne vtedy bolo povedane, nech urcite neodstavujem subezne s nastupom do jasliciek, ze to bude pre dieta zbytocny stres.

autor
6. aug 2024

@milanemila ja chcem este dojcit

mondolina
6. aug 2024

dobre. stresuješ decko dopredu, to je zdravé.

autor
6. aug 2024

@mondolina ja mam dieta a nie decko a nezapajaj sa uz do diskusii

mondolina
6. aug 2024

budem sa zapájať kde chcem. na škôlku sa má tešiť a nie rozmýšľať nad tým, prečo nebude mať na obed prso🤔🙈

autor
6. aug 2024

@mondolina mudrejsi ustupu,cize na teba uz nereagujem

blaazi
6. aug 2024

Prepac.

jarka0
6. aug 2024

@dominikamacakova ja som len napísala čo bolo mne poradené ako matke ktorá sa rozhodovala či dať svoje dieťa na 4 alebo 8 h ja som nikde nenapísala že musí 🤦a o tom zas my dve nemusíme diskutovať 🤦

autor
7. aug 2024

@blaazi ved v pohode

Strana
z2