Dojčenie detí po nástupe do škôlky: Ako to zvládnuť?
Je tu nejaka mamicka,ktora kojila dieta starsie ako 2.5r a bol uz skolkar? Ako ste to riesili a zvladli? Davali ste len rano a vecer?Moje dieta je kojene aj pred obednym spankom a teraz neviem a bojim sa ako to zvladne v skolke.Ci dat len na 4h ci hned na 8:(
@ajka0207 ano ak mas moznost
Ak maa moznost, prvy tyzden na obed domov, dalsi tyzden, ak bude zdravy, kludne na cely den. Naozaj, mamy to znášajú horsie ako dieťa. A dieta citi zmenu, pozna ta, vie, ze nieco sa bude menit, plus sa o tom asi rozpravate. Takze je normalne, že sa teraz k tebe viac taha. Skus neprenasat svoje pocity na dieta
@pralinka86 tak hovorim ze co ho caka,aj ze na obed bude spinkat v skolke a tam uz didi nebude
strašne to hrotíš...načo mu to hovoríš dopredu? on si to aj tak nezapamätá... pripravuješ ho ako na nejakú katastrofu.
Ahoj, áno, každé z mojich 3 deti nastupovali do ms ako ešte dojčenie. U každého to malo iný priebeh. Zväz celkovo mieru porozumenia, samostatnosti a ďalšie faktory a komunikuje s učiteľkami/riaditeľkou. Starší dvaja boli hneď celý deň, najmladšia zvykala postupne, nastúpila ako 2,5r, prvý týždeň bola len 2h, potom 3h asi 3 dní a tak 4h do konca oktobra, keď už sa tešila do triedy, išla tam s radosťou atď, tak sme pridali spanie a nebol problém.cez víkend stále obedny spánok s Didi, ale v ms nie je problém
Mala som dvoch dojčených škôlkárov. Išli rovno na celý deň. Zvládli to obaja v pohode.
Nemusis mu take hovoriť, radsej ake hracky tam budú, kamosi, co budu strihat, lepit, ihrisko, šmýkačka, pieskovisko...
Pozitíva... Co budu papat, spinkat a potom, ze hlavne prides pre neho. A trebars, ze kym on tam bude, upecies mu jeho oblubene muffiny a doma si ich spolu potom date. Ale v podstate na to ma cas takto detailne. Deti to neriesia, nevedia rozoznat co je zajtra, o mesiac a najskor na to aj zabudnú
Fu..ved mozno prave preto tolko pyta prsnik, lebo citi strach, ze uz nebude, ak mu to takto prezentujes. 🙄
@mondolina a ty odkial vies co a akym sposobom mu to ja vysvetlujem?nerob zomna hysterku a nemoznu ok?
@pralinka86 na vypekanie a klamstva nemam cas ja chodim do prace
@blaazi ale ved mu to nehovorim ako za trest,,,boze baby vy robite z komara somara,typicky kon a typicke zenske
Ake klamstva. Ved to bol priklad. Tak trebars zmrzlinu alebo inu cinnost.
Tu ide o princip, aby si ho nestresovala mesiac dopredu
@pralinka86 kazali nam pripravovat deti na skolku a rozpravat im o tom ,spravit nejaky rezim ak nemaju aby vedeli co ich caka ,,,,a zrazu mamicky nie ty ale tie dve bum lebo mu rozpravam hororore scenare 😡
aj tí slza vypadne keď mu tragicky rozprávaš ako nebude mať na obed didu?🙈
dieťa to zvládne lepšie ako ty.
oveľa lepšie.
@mondolina ty si chora
Ale veď baby ti nechcú zle. Mnohe maju nie jedno dieta už v skolke a nejake skusenosti. Sama pises, aby si mu rozpravala, ze co bude v skolke. Tak ide o to ako to povies. A ze mu nebudeš hovorit ze co tam nebude mat. To je vsetko. Drzim palce. Bude fajn, neboj
@pralinka86 dakujem
Ja mu to hovorim sem tam,ze v skolke bude hajat tiez,ale bez didi,tvari sa ,ze chape este mi ukazuje ako bude hajat
Ja som bola v tej situacii, ked skoro 1,5r nastupovala do jasliciek a tiez zaspavala na prse, ale ked som tam nebola ja, tak vedela zaspat aj s tatom/babkou a pani ucitelky ju prve 2 mesiace uspavali v kociku. Kojila som potom este par mesiacov a zvladli sme to ok. Pomaly sa mi znizovala tvorba a aj tych 8h v praci bez kojenia/odsavania bolo ok.
Mne vtedy bolo povedane, nech urcite neodstavujem subezne s nastupom do jasliciek, ze to bude pre dieta zbytocny stres.
@milanemila ja chcem este dojcit
dobre. stresuješ decko dopredu, to je zdravé.
@mondolina ja mam dieta a nie decko a nezapajaj sa uz do diskusii
budem sa zapájať kde chcem. na škôlku sa má tešiť a nie rozmýšľať nad tým, prečo nebude mať na obed prso🤔🙈
@mondolina mudrejsi ustupu,cize na teba uz nereagujem
Prepac.
@dominikamacakova ja som len napísala čo bolo mne poradené ako matke ktorá sa rozhodovala či dať svoje dieťa na 4 alebo 8 h ja som nikde nenapísala že musí 🤦a o tom zas my dve nemusíme diskutovať 🤦
@blaazi ved v pohode

Naša má tiež dva a pol, ide do jaslí, odstavovat sa nechystám, s denným spánkom uvidíme, ak bude chcieť spať v jasliach bude, ak nie, budem po ňu chodiť na obed, ale tak isto by som postupovala aj pri odstavenom dieťati