Dojčenie mi je nepríjemné
Ahojte, mám doma 2mesačné dieťa a čo sa dojčenia týka je mi to veľmi nepríjemné. Neviem si na to zvyknúť a pár ľudí z rodiny to vie a dosť ma za to odsudzujú, mám svoje mimi rada ale skrátka je mi to veľmi nepríjemné 😕
@jana_eyre_2 prepac, ale asi mas problem s logickym uvazovanim. Kde som napisala, ze niektorym detom nekojenie neublizuje?
Jasne, nenic si nervy, kludne nic zdravie svojmu novorodencovi, vsak co tam po nom. Tvoje nervy su predsa dolezitejsie.
@zuzahajdulka 😂😂😂 fakt pri tvojej logike mne píšeš že mám problém s logickým uvažovanim? Ok, úplne zbytočne s tebou niečo preberať.. dnes budeš mať určite super spánok ako si na MK zachraňovala nedojcene deti.. 🤣
@zuzahajdulka prečo stále skáčeš? Povedala si svoj názor,tak nechaj aj iných povedať ten svoj! Alebo pravdu máš iba ty?
@zuzahajdulka Ako mu ničím zdravie?
@zuzahajdulka Tak nechaj slobodne myslieť matky, ktoré sú v pohode s tým, že nekoja. Mňa by hlavne zaujímalo, či ty ako dokonalá kojaca matka si naozaj dieťaťu dávala v MM len "bio" výživu bez umelín, postrekov a atb v mäse. V dnešnej dobe totiž je už na zváženie či MM je lepšia alternatíva ako UM.
@dusankomoj ak si nepobadala, iba odopovedam na trigernute nekojicky.
@zuzahajdulka ....ja som ti len uviedla príklad,ako nekojene deti nemusia byť vôbec zdravotne znevýhodnené oproti kojeným.Malicky priklad.
O tých tvojich tliachaninach o ubližovani niekomu sa radšej nevyjadrujem.Ty musíš byť inak prepnuta
@zuzahajdulka "úmyselne" ubližujú? je toto v poriadku tvrdiť? Preboha... čo ich tie ženy mlátia? Ubližovanie by bolo odopieranie výživy. Dokonca veľká obeta v UM je práve v tom, že tie lakomé užvanené mamičky nepočítajú každý cent, aby ich dieťa stálo čo najmenej peňazí a idú do kúpy fakt kvalitného mlieka.
Autorka, neverim, ze moze byt niekto tak blby, aby este nepocul alebo si nevedel vygooglit benefity kojenia a negativa nekojenia.
@zuzahajdulka ja som dcéru nekojila a je dokonale zdravá,Vš vzdelaná a krásna a syna som kojila 2r a zo škôlky dovleče každý jeden bacil. Kam zaradíš mňa? A mimochodom presne viem,čo znamená nepríjemné kojenie😊
@zuzahajdulka ja mám vo svojom okolí deti čo viem, že boli na UM a deti sú uplne v pohode aj ja som bola prakticky nekojená a ked je niekto zdravší ako ja tak odpadávam
@doriiis priklad asi na urovni ako ze "nas dedko pili a fajcil cely zivot a dozili sa stovky, takze z toho vyplyva, ze fajcenie a alkohol podporuju zdravie."
@simonna511 oprava - že tie mamičky nepočítajú každý cent ako užvanené lakomé biomatky ktoré sú SUPERMATKY lebo koja. A pritom jedným z hlavných dôvodov je lakomosť, lebo veď UM je drahšie.
@simonna511 uz chapem, preco sa hovori IQ ako hupaci konik. Podla modreho.
@simonna511 a lenivosť,lebo ,,cecok" netreba zohrievať😇
@zuzahajdulka ...keď je to pre teba to isté,tak dobre.Chapem,že nič iné ako urážať nevieš.Vies ako...pre debila každý debil
@dusankomoj dalsia vedecka kapacita. Zeny, vy ste sa tu zisli same akademicky 🤣.
@zuzahajdulka na čele s tebou, nevyrovnanou osobou, ktorá si tu nenávistne rieši nejaké komplexy. Nechápem, ako si dovoľuješ vôbec hodnotiť inteligenciu žien len na základe postoja, ktorý s inteligenciou absolútne nesúvisí. Ale pre hlupáka každý hlúpy 🙂
@dusankomoj áno a netreba ísť ani do obchodu po mlieko, keď sa minie :D
@zuzahajdulka hlavne že ty si TOP! Zadubene nepríjmeš iný názor,ako ten tvoj!
@simonna511 po prectani argumentov v tomto vlakne typu, ze kojace matky su lakome kupovat um a lenive ho ohrievat uz netreba nic dodat.
@zuzahajdulka ...a ešte otázka.Ak máš dcéru a tá sa raz rozhodne nedojcit.Tiez jej budeš nadávať a hovoriť jej,že je blbá a nahovno matka?
@dusankomoj prijatie ineho nazoru podmienujem presvedcenim na zaklade rozumovo podlozenych argumentov. Zatial som nic take neprecitala.
@zuzahajdulka myslím, že je to nič oproti tomu, že nekojace matky "úmyselne ubližujú svojim deťom a odopierajú im výživu", pričom výživu im dodávajú, len nie tebe blízkym spôsobom. Si veľmi chápavý človek.
@doriiis no očividne áno, lebo by to bola mladá tyranka predsa. Asi ju treba obžalovať z týrania vlastného dieťaťa.
Tak co ja viem...mne moje deti dost "znicili" zdravie. Nasledkom prveho porodu bol vysoky tlak, potom poporodna depresia. Nasledkom druheho, spustenie autoimunitnej choroby. Tretie dieta, znova vzplanutie uz zaliecenej choroby a do toho vysoky tlak. Stvrte dieta - tiez tlak. Ale na to sa neda takto pozerat, ze znicili mi zdravie...Keby som sa na to pozerala takto, tak hej, znicili, lebo minimalne ta autoimunita sa nemusela tak skoro prejavit.
Ani 1 extrem nie je dobry. Ja som sla do dojcenia s tym, ze to dam a dost som si musela vybojovat, aby to slo. Pri prvom a tretom dietati urcite. Ano, je to neprijemne, ked sa mlieko spusta a tecie, ale to tak prve tyzdne a potom uz su len benefity. Ked sa tvorba mlieka prisposobi babatku. Ked si to zeny niekedy predstavuju, ze to bude ako z ruzovej kniznice...No kazdopadne, porod a dojcenie je vyslovene biologicky proces, naturalny. To chcem tym povedat, ze si myslim, ze drviva vacsina zien ma zo zaciatku problemy, bolestive bradavky, hlavne prvorodicky, ked este nevedia, ako na to, maloktora si prilozi babo a lieta v ruzovych oblacikoch...
No ja keby som mala robit umele mlieko, tak ma s prepacenim "drbne" skor, ako ked mam x krat za den vytiahnut prso. A o financnej stranke ani nehovorim, ked som videla, kolko krabic mlieka sa minalo u svagrinej, uff..Vsak ked inak sa neda, okej, co narobis...Ako kto chce. A moze.
No ja som podla niekoho asi tiez "extremistka", lebo napriek liecbe vysokeho tlaku, chcem dojcit. Ja si myslim, ze lepsie to je pre dieta,...Sa tu zase na druhej strane ohanate tym, ake ste zdrave, hoci ste neboli dojcene. No ja som tiez nebola a mama uz nevedela, co mi dat jest, lebo z jedineho umeleho, co bolo dostupne, ma priserne bolelo brucho, tak ma krmili zriedenym kravskym mliekom od susedovie kravy. Po tom som aspon nerucala ako tur. Co by mama dala za to, keby nestratila mlieko. Vzdy to spomina a v dojceni ma vzdy podporovala. A chora teda byvam casto, aj problemy s travenim stale, poruchy imunity, a hlavne, problem s oblickami... Ono to ale nie je len cierno-biele.
Ale kazdy nech si robi, ako chce. Len nerozumiem jednemu. Uz sa autorka prispevku rozhodla, uz nedojci, tak na kieho dasa sem vobec pise. Neprosi si radu, nic, len konstatuje, ze jej to je neprijemne a druhi ju odsudzuju. Tak naco im hovorila, ze je jej to neprijemne...Mala povedat, ze ma zdravotne problemy, kvoli ktorym jej zakazali dojcit a mala by pokoj. Co teraz? Tych ludi chce zmenit? Ich nazor na nu? No bohuzial...Tak ako ona ma svoje dovody, tak aj oni maju svoje...
Tato tema mi pride ako nieco, cim zase treba vyvolat hadky a dohadovat sa na x stranach...
@zuzahajdulka prečo nevytrhneš s kontexu,to že nekojace matky sú zle a ohrozuju svoje deti? Iba to,čo vyhovuje tebe?🤣🤣🤣
@zuzahajdulka lenže ty nepriznáš, že niečo je podložené "rozumovým" argumentom :D tak o čom to trepeš?
@dusankomoj no lebo to je PRAVDA!!! mali by sme to pochopiť, kým nám na dvere nezaklope sociálka, lebo nekojíme svoje deti. :D

@doriiis musis byt velmi inteligentna, uz len co do vyjadrovania. Kedze tvoje deti dve zimy neboli chore, je to vedecky dokaz potierajuci benefity kojenia. Mali by ta vymenovat do WHO, nech im to tam vytmavis 🤣