icon

Dojčenie mi je nepríjemné

14. feb 2023

Ahojte, mám doma 2mesačné dieťa a čo sa dojčenia týka je mi to veľmi nepríjemné. Neviem si na to zvyknúť a pár ľudí z rodiny to vie a dosť ma za to odsudzujú, mám svoje mimi rada ale skrátka je mi to veľmi nepríjemné 😕

doriiis
14. feb 2023

@simonna511
@dusankomoj ....ale dzubat na ňu.Dalsia pseudomoralistka,čo si nevidí ďalej od nosa a súdi všetkých a všetko.Musi to byť veľmi smutná a zlomená duša.
My sa tešme aj s @autor,že máme zdravé deti ( aj nekojene) a tešme sa tomu,že nie sme ako Zuzana.

Inak aj ja som z toho vonku ...syn má 12 a dcéra 7

dusankomoj
14. feb 2023

@simonna511 dcéra má 26 a syn 5 ,takže ja som s toho vonku! Normálne mi cuklo🤣 tu je škoda ďalšich slov. Takéto ženy sú ako buldoci,zakusnú a nepustia! Alebo,ako som raz niekde zachytila: vykojený mozog.

zuzahajdulka
14. feb 2023

@simonna511 nechcem ta zdrzovat, ale uved mi nejaky spomenuty, prosim. Fakt som ziadny nezachytila

madla60
14. feb 2023

@zuzahajdulka, a čím ubližujú tým deťom?

autor
14. feb 2023

@doriiis 🙂 ďakujem. Tiež som rada, iste netvrdím, že tam nemôže byť nejaký problém, iste sú deti čo im to vadí alebo môže tam byť nejaké negatívum ale v dnešnej dobe sú tieto veci dosť starostlivo vyrábané a obecne to detom neubližuje 🙂

larazivago
14. feb 2023

@zuzahajdulka hajdulka znie tak bio eco raw... Neblázni sa z toho. Dojčenie nie je nutné za každú cenu.

simonna511
Autor odpoveď zmazal
simonna511
14. feb 2023

@autor
niekedy ubližuje práve to materské, skrz neliečiteľné ekzémy a pod. Naozaj nie je jednotná správna cesta. Rob podľa SVOJHO presvedčenia. Sama by som sa radšej rozhodovala z pohľadu psychickej pohody dieťaťa, mojej a celkovo manželovej. Už tak je to náročné obdobie na zvládnutie, takže klobúk dole v každom prípade 🙂

autor
14. feb 2023

@simonna511 Od kedy som na UM tak sa všetko ukľudnilo, aj ja aj dieťa aj manžel 🙂

doriiis
14. feb 2023

@autor....uži si materstvo a nerieš reči....tých sa ešte napocuvas....ajaaaj.Takychto zuzaniek je plno.Vela kecov síce,ale malo rozumu a skúsenosti.

simonna511
14. feb 2023

@autor
Presne tak by som sa rozhodla aj ja. Aby som sa vyhla psychickým následkom a nedajbože odcudzeniu sa s človekom, ktorý ti má byť oporou. Práve aj zdravý a pekný vzťah matky s otcom je pre to dieťa 1000000x lepšie a cennejšie, ako to, že mlieko dostalo priamo od teba alebo od teba z fľašky 🙂

madla60
14. feb 2023

@zuzahajdulka, no vidíš, aj Ty sa na modrom. Ty musíš byť veľmi nešťastný človek.

autor
14. feb 2023

@simonna511 Lepšie by som to asi nenapísala 🙂

h2
14. feb 2023

Dievčatá, s dotyčnou Zuzou už som mala výmenu názorov. Je to jedna nenávistná, hádavá zakomplexovaná osoba, ktorá si nevidí ďalej od nosa. Navyše je skalopevne presvedčená, že jedine ona má pravdu a jedine jej názor je ten správny. Čudujem sa, že ešte nevytiahla jej obľúbenú tému "zaostalé Slovensko", lebo žila niekoľko rokov v zahraničí a tam je úplne všetko oveľa lepšie.
Autorka, absolútne sa nedaj znechutiť jej nenávistnými komentármi.

simonna511
14. feb 2023

@zuzahajdulka nechám ti radšej pocit "výhry" v tomto hlúpom argumente a viac sa k tebe nevyjadrujem 🙂

bessie12
14. feb 2023

@h2 to vazne si take nieco mysli ??? 😂 tiez zijem v zahranici, ale nemyslim si, ze vsetko je tu ovela lepsie. Vzdy to je to take 50:50. Nieco je lepsie na Slovensku a nieco napr. v Nemecku. Fakt divna osoba to je. Uz som mala nieco napisane, ze jej to poslem, ale nebudem sa hadat s takou osobou. Nechcem padnut na jej (pod)uroven.

simonna511
14. feb 2023

@bessie12 nie nie nie, to my práveže jej nesiahame ani po päty, lebo ona by schovala aj Einsteina do vrecka 😀

bessie12
14. feb 2023

@simonna511 aha. Čiže každý je blbý, len ona je lietadlo 😂 chudak aj ten Einstein 😂

ropucha6
14. feb 2023

Autorka, pre tvoju dusevnu pohodu, fakt to s nikym okrem pediatra neries. Vid tato debata, zeny, co o tebe a tvojom dietati nevedia nic, ta idu poucovat, aka si zla matka a z kojenia robit modlu. Skusila si, nevyslo, dieta aj ty je stastne a spokojne na UM, tak super. Ja tiez nekojim, nikdy som nezacala, laktacne v nemocnici mali trocha poznamky (ale pomoct nevedeli). Pri druhom (ak nejake bude) sa pravdepdobne ani o to pokusat nebudem, usetrim si dva tyzdne nervov.

autor
14. feb 2023

@ropucha6 🙂

simona1306
14. feb 2023

@zuzahajdulka boze zena, ty si dobre mimo :D a hlavne ta kojosekta mamila, ktora tvrdi ze treba dojcit v kazdom pripade. Je matka zavisla ma alkohole ? nevadi, treba dojcit.... Je matka tuha fajciarka ? nevadi, treba dojcit.... Je matka fetacka ? nevadi treba dojcit, lebo predsa ak nedojcite, nie ste matka a ohrozujete zdravie svojho dietata :D Tak si predstav, mna moja mamka nedojcila, a bohuzial nemala peniaze ani na UM, tak som odchovana na kravskom mlieku od mala, a cuduj sa svete nic mi nie je , a dokonca mam zdravu dcerku , ktoru som sice dojcila ale iba do pol roka .... tiez som ju odstavila ja, z vlastneho rozhodnutia, a je tu, a este ani raz nebola chora .....

ropucha6
14. feb 2023

@simona1306 radsej uz zrusila konto

bessie12
14. feb 2023

@ropucha6 ta zenska radsej mala drzat hubu a krok. Takto urazat ine zeny, len kvoli dojceniu.... 🙄

doriiis
14. feb 2023

Zuza sa už asi nemohla prizerať tomuto nekonečnemu ubližovaniu a násilnému hladovaniu deti.😀Zuzka skôr vyzerala tak neuroticky,že sa zdá,že ona bola odchovana na makovom vývare asi

simona1306
14. feb 2023

@ropucha6 skoda, tesila som sa ze si snou pokecam :D

huginko
14. feb 2023

@zuzahajdulka no lebo len dojčením sa stáva z matky ta najlepšia matka na svete.... A najlepšie dojčiť minimálne do základnej školy. Autorku to viditeľne trápi... Nie je dobre robiť nič na silu.

h2
14. feb 2023

Tipujem, že Zuzka sa k nám vráti pod novým nickom.

xxx23
14. feb 2023

Uplne ta chapem ja som si pri druhom dala hned v porodnici zastavit laktaciu a nie som o nic horsia mama ako ta ktora dojci svoje dieta 😊

autor
14. feb 2023

@xxx23 tak tak 🙂

majusska202
14. feb 2023

Ak ti to vadí prestaň, ja som neprestala a privodilo mi to po pôrodnú depresiu, s ktorou bojujem už skoro 6 rokov