Hnačka v rodine a dojčenie
Ahojte, hlavne strapco, urcite poradis 😉
nestiham pozerat , ci tu je taka tema, lebo mame docela stres. velka doniela zo skolky nejaky virus, a my sme to vsetci chytili. Maly ma castejsie stolicu a hlien v nej, ako to je s dojcenim? lekarke som volala, vravela, ze by som mala dat pauzu dojcenia. Je to naozaj tak?
nastastie zatial nevraciame, takze ja mozem dostatok pit.
Dakujem za rychlu odpoved
@boka79 Ked mal moj maly asi tyzden, manzel priniesol nejake jedlo z korejskej restauracie, do dvoch hodin som vracala dva krat, potom prisla aj hnacka. Na druhy den som bola iba o rozkoch, ryzi a bananoch, pila som vela vody, a po dvoch dni to uplne preslo bez ziadnych liekov. Popri tom som kojila bez problemov, na malom som ziadnu zmenu nevidela. Mne lekarka vravela ze nech sa deje hocico len nech kojim, ze telo uz to ma zariadenetak aby dietatku islo iba dobre mliecko.
@boka79 A zistila si zmenu v konzistencii stolice? Napriklad moj maly on ma stolicu strasne vodovu uz od narodenia, ja by som ani nevedela ze ma hnacku. Je to taka riedka polievka. Najhorsie ze kaka tak dva krat do dna a pritom tu plienku tak naplni, ze sa mu to az vylieva. Ved skus ho este pozorovat a pripadne ho zober zajtra k lekarke.
Drzim Ti paste, aby to dobre dopadlo.
malinke deti ktore okrem mliečka nič ine nepapaju sa možu aj počas hnackovania kojiť + davať nejake probiotika od narodenia je dophiluis infans 🙂 http://monsea.sk/probiotika-infants-dophilus
@boka79 - toto je z albumu strapco13: https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl...
ja ked som to mala-maly mal vtedy 2 mesiace a prve co mi poradila Dr. bolo dojcit stale...neviem,preco ti tvoja Dr. takto poradila-no je mi to divne.. 😖
Mali sme to doma vsetci-dodrziavala som hygienu,nebozkavala maleho-netulila som si ho-co bolo dost tazke ☹ No maly to nechytil 🙂 A dojcila samozrejme.
@boka79 ahoj moj drahy tiez doniesol virozu domov a akurát ked som sa vrátila z porodnice z našim druhým synom.. Všetci sme to dostali okrem babetka.. Grcala som a aj som každú chvíľku behala na WC na veľkú...
A za tak tri dni to prešlo.. Neprestavaj kojit,podla mna malému pomáha že ho kojiš.. Lebo aj v tvojom mlieku sa robia protilatky aby tvoje dieťa bolo chránené proti týmto virozam...
Hlavne si ho hlidaj v noci keby náhodou to prešlo aj do grckani...
Moj najstarší syn nechodi do škôlky kvôli týmto virozama aj aby naše tretie dieťa niečo opäť neschytalo.. Lebo ked nas treti syn mal mesiac dostal od svojich bratov nemoc a lekárka nám dala zle ATB a prepuklo to do zapalu pľúc...
Drzkajte sa cela rodinka a Želame skore zostavenie
dakujem Vam pekne
konsistencia je skoro ako voda, takmer bez tych zrniecok a hlien a je to velmi casto, doteraz mal dva krat denne, teraz ani neratam. Ale dnes rano je to uz lepsie. Uvidime.
Katren :Nepisala som direkt Strapco, lebo ona ma cas az vecer, a ja som uz podvecer potrebovala aspon nejaku taku radu 🙂 islo o tie prve hodiny. Dakujem. Diskusia moze byt aj uzavreta 🙂
lekarky opat nesklamali, co sa tyka vedomosti o dojceni ☹
praveze treba dojcit cim viac. v podstate to bude jediny sposob ako hydratovat dieta, ktore je dohnackovane a dovrackane a straca vela tekutin. teda ked to ma aj maly. ak to nema a ty ano, tak je to najefektivnejsi sposob, ako mu dodat protilatky, aby to nechytil. takze dojcit este viac ako doteraz a nech ste z toho skoro von.
jednoznačne dojcit cez usta rušku-plienku mi sme takto dopadli mala nič nechytila nam pediatrička odporucila pri akejkolvek chorobe dojcit nadalej len mat cez usta daku plienku nech na detatko nenadycham bacili.
@nibiru inak ta ruska je uplna zbytocnost 😅 ..pretoze najviac je infekcny clovek tesne pred vypuknutim choroby a teda navonok je este zdravy, ale uz siri kolo seba chorobu 😝
cize po vypuknuti choroby to uz nema velky vyznam, pretoze dieta si uz bud nakazila aleebo to zvladne bez ochorenia
Dakujem za prispevky, uz nam je dobre

ja som osobne som v takomto pripade kojila. aj ked som mala hnacku aj ked som mala horucky