icon

Iqos a dojčenie

18. apr 2022

V prvom rade nechcem počuť príspevky typu ,,škodí to, nefajčí a blabla,,.
Chcem reálne skúsenosti žien ktoré fajčili iqos a dojčili. Ak nemáte k tomu čo povedať tak ani nepíšte! Dojčím 3mesacneho syna, iqos fajčím od jeho 3tyzdna. Dik za pochopenie ;)

lucka114
19. apr 2022

Každá, ktorá ti napíše, že škodia svojmu dieťaťu,keď fajčia čokoľvek, je podľa teba hneď odborníčka.. tak sa sem nechoď pýtať, fajči ďalej, dojči dalej, aj tak si už rozhodnutá. Akurát,že to vyzerá, že máš štipku svedomia,ktoré ťa škrie, ale prišla si si pre názor rovnakých matiek-fajciarok, ako si ty, aby sa ti lepšie spalo. Nepochodila si, tak tu urazas ostatné,ktorým je zdravie dieťaťa prednejšie ako smradľavá cigareta...

marisoul
19. apr 2022

Áno, odborník v odbore stomatologia. Ale veď odborník ako odbornik nie? Keď bude tvoje dieťa cosi trápiť, tak ho vezmi k svojmu zubarovi... Vlastne, pediatra ani nepotrebuješ.

srferreira
19. apr 2022

Autorka podla tvojich odpovedi si uz davno rozhodnuta co budes robit. Skrie ta svedomie a chces si utvrdit, ze to co robis neohrzi dieta. Naco sa pytas? Zeny ti tu dobre radia a ty si stale melies to svoje a zastavas si fajcenie. A napokom rob si co chces 🤷‍♀️

autor
19. apr 2022

@andrea2022 konečne normálny komentár 🙏🏻Dakujem. Áno je pravda že sa s tým veľa mamičiek nechváli, ja som nastastie nezaznamenala menej mlieka🙂

marisoul
19. apr 2022

Presne som vedela, že tento jediný komentár budeš akceptovať 😀 . Tak šup na balkón na cigaretku a opakuj si dokola aká si skvelá matka. Veď trochu nikotínu este nikomu neublížilo, či?

biba95
19. apr 2022

Začala som znova fajčiť (iqos) keď mal malý 3 mesiace .. a tiez som hľadala nejaké info, samozrejme som nič nenašla (nič čo som si chcela prečítať). No ja som v tom čase "našťastie" aj o mlieko prichádzala, takže tam som nemala moc čo riešiť. No keď som si v ten deň zapálila, nemala som to srdce dávať svojmu dieťaťu cecok. Aj tak bol zväčša na umelom, tak som to moc neriešila. No v hlave som mala že ak začnem fajčiť nebudem dojčiť. Takže som sa tým aj riadila.

autor
19. apr 2022

@lucka114 pretože je jasne napísané v diskusii o ske komentáre nestojím. Nikto sa ich na ich názor nepýtal keďže nemajú čo povedať tak nech sú ticho.

marisoul
19. apr 2022

Ak si myslíš, že nikotín a decht je to, čo tvoje dieťa pre svoj zdravý vývoj potrebuje, tak načo sú ti ostatné názory?

itka1
19. apr 2022

mam susedu co fajci icos a fajvila aj pocas tehotenstva a dojci dieta ma podozrenie na autizmus epilepsiu a astmu dalsia znama si zapalila jednu cigaretu denne pocas tehotensva aj pri dojceni a 17 rocne dieta ma nvyvinutu jednu oblicku alergie od vymyslu sveta najme pelove stale ma bronchitidy a zapli pluc odnes i z toho co chces ale ked si uz raz prestala fajcit tak v tom vytrvaj tiez som bivala fajciarka a fajcila som roky krabicku denne a dokazala som prestat kvoli dietatu a ak uz chces fajcit racej nedojci je to ruska ruleta a co ak zrovna tvoje dieta bude mat z tvoje dieta zdravotne problemi ...i.

autor
19. apr 2022

@itka1 jediný rozdiel medzi tvojou susedou,známou a mnou je ten že fajčili v tehotenstve…

itka1
19. apr 2022

ano nevyvinuta oblicka epilepsia a autizmus su sposobene fajcenim v tehotenstve a fajcili len
1-2 cigarety denne ale to odtane respiracne moze bit sposobene fajcenim pocas dojcenia a tiez fajcenim v rodine vseobecne zariat sa ako chces len ak sa nohodu tvojmu dietatu zistia pelove alergije astmu alebo bude byvat casto chore a bude musiet brat atb si mozes potom vycitat ze si k tomu dopomohla

evaachesa
19. apr 2022

No tak vidíš autorka, máš to požehnané od Andrejky, ktorá fajčila normálne cigarety a jej dieťa je v poriadku. Paráda, takže aj tvoje dieťa bude tým pádom v poriadku keďže fajčíš len iqos 💁👍

juliet86
19. apr 2022

moja sestra fajcila iqos pocas dojcenia a dieta zacalo mat v roku a pol zachvaty laryngitidy ze sa dusila a nevedela dychat brala ju zachranka trikrat. nastastie to vzdy rozdychala ale bola az modra.
berie lieky a plus ma taku vec na dychanie neviem ako sa to vola
spoluziacka z vysky tiez fajcila iqos a ked malo dieta polroka zacalo mat take zasklby. ona tvrdi ze to zacalo po.ockovani. neurolog spojenie s ockovsnim vylucil. ona masledne prestala s iqos a tie zasklby postupne do dvoch mesiacov odzneli

andrea2022
19. apr 2022

Akože žienky ja teda neviem, ale nechcem aby to vyzeralo že fajčenie+ dojčenie schvaľujem, to rozhodne nie aj keď mám takú skúsenosť, tentokrát sa už nechystám fajčiť. Ide o to , že nikoho pre jeho rozhodnutie nemienim odsudzovať, poznám veľa žien čo fajčia aj počas tehotenstva, ale to už je iný level. Ide o to, že som sa stále reálne nič relevantné nedozvedela, nedočítala, iba to, že je to stále vhodnejšie ako umelé mlieko. Takže všetky názory sú pre mňa iba názory laikov

autor
19. apr 2022

@juliet86 hmm a vieš že laringitidy sú veľmi bežne ochorenia deti do 6rokov??? Zasklby mohli normálne vymiznut samé od seba ale mohli byt aj z fajčenia.

juliet86
19. apr 2022

ano mas pravdu laryngitida je bezne detske ochorenie. kazdopadne z okolia poznam toto jedine dieta ktore potrebovalo zachranku. viackrat a musi inhalovat. zasklby nevien ci tam bola kauzalita alebo len korelacia. chcela si napisat konkretne skusenosti konkretnych zien tak som ti ich napisala. prajem tebe aj tvojmu dietatku vela zdravia akokolvek budete pokracovat. som si ista ze ako mama sa o svoje dietatko a o seba staras najlepsie ako vies

mb2021
Odpoveď bola odstránená
autor
19. apr 2022

@mb2021 štatisticky mu výrazne zvýšila šancu otrava krvi hneď po narodení ktorú mal už v maternici.. nastastie už je zdravý usmiaty chlapček..a všetky testy sú v poriadku

mb2021
Odpoveď bola odstránená
thyna29
Autor odpoveď zmazal
luciaaaaa
30. apr 2022

Mna celkom zaujima...fajcit si zacala kvoli hadkam s partnerom. Teraz, ked fajcis a dojcis, partner je s tym v pohode?

ailiba
30. apr 2022

@l222 tak toto je podla mna velmi cudny clanok. Uz to, ze dojcene deti, maju oproti nedojcenym menej respiracnych chorob je podla mna diskutabilne a tazko dokazatelne. Kazdy clovek ma predsa nejake predispozicie...a tie su najdolezitejsie. Kazdy mame nieco silnejsie a nieco slabsie... A kedy presne fajcit, ked chce dieta kojit je riadne alibisticke a logicky nezmysel... Navyse z fajciarov su citit cigarety aj ked nefajcia... A do materskeho mlieka ide vsetko. Podla mna je to cele nezmysel. Zrejme je to aj tvoj nazor, len pises, co si citala.

miky132
30. apr 2022

Ja poviem iba jedno v mamile sú lekárky,pediatricky aj farmakologicky,sestry aj pôrodné asistentky....si pozrite zoznam a potom si vymyslajte svoje dojmy....každý jeden článok má svoj zdroj aj odkazy na štúdiu, nech sa páči môžete si študovať ...ja by som sa skôr niekedy lekára spýtala z akých zdrojov čerpá,pretože mne tiež najprv nechceli dať liečbu a keď som sa spytala dvoch farmakologov povedali že mozem dojčiť ďalej a keď som išla za doktorkou že čo teda prečo by som nemohla mi povedala, že je to veľa krát alibizmus že ona veľa info nemá a jednoduchšie je povedať že radšej nedojcit...Odborný garant je kanadský pediater MUDr Newman ktorý lieky komunikuje s farmakologmi,lenže najjednoduchšie je tu úplne zhovadit mamilu,ktorá jediná dokáže pomôcť konkrétne s problemom s dojčením a ich výsledky sú na štatistike dojčených deti v polroku jasne viditeľné....čo sa týka fajčenia ideál je nefajcit ale štúdie ktoré preukazujú že lepšie MM ako um lebo mm chráni pred astmou a tá matka má nikotín viac na sebe a v ovzduší ako v MM

n820p
30. apr 2022

🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤣 väčšinou sa snažím byť v diskusiách milá a pochopiť každého diskutujúceho pretože nemám rada tie múdre mamičky čo tu vkuse do každého rýpu… ale teraz sa pre zmenu pridám k ním - keď si taká tupá ako sa tu prezentuješ tak si naďalej googli čo píše mamila a odborníci a nevypytuj sa tu na MK, keď jediná odpoveď ktorú chceš počuť je, že tým svojmu dieťaťu vôbec neublížiš. Akonáhle, sa objavia iné názory (ktoré sú samozrejme oprávnené, nakoľko niektoré sa tu boja dať ročnému dieťaťu čokoládu a ty si veselo fajčíš pri novorodencovi) tak si hneď arogantná a drzá 🤣 žiaľ keď nevieš pochopiť, čo ti tu už x žien napísalo, že aj keď nejakej inej fajčiarky dieťa je zdravé, pri tvojom to tak byť nemusí a práve naopak, môžeš mu tým spôsobiť následky, tak očividne tu už nič nepomôže, nakoľko ty si už rozhodnutá, že fajčiť budeš aj keby si tu dostala čierne na bielom, že tým svojmu dieťaťu môžeš ublížiť 🤯 dovidenia 🙅‍♀️🤣

rebekamarcusko
1. máj 2022

Tak ja teda fajcim iqos ale moj maly je na umelom. Proste je to mensie zlo podla mna ako keby dojcim

autor
4. máj 2022

@ailiba vieš čo je iqos? Vieš že to je cítiť z človeka 2minuty z dychu a z oblečenia vôbec ?? Miestnosť vyvetras jedným prievanom. Je rozdiel obyčajne cigarety a iqos čo sa týka zápachu z ust a z oblečenia…

srferreira
4. máj 2022

Ja som teda nefajciar, ale kamarati fajcia iqos a citim to z nich stale 🤷‍♀️

maribell
4. máj 2022

Áno, najmä Slováci sú charakteristickí tým, ako si radi priznávajú chyby. Čiže určite tu nájdeš x výpovedi, ako matky fajčili a dieťaťu tým zničili zdravie 👌...Každá jedna sa ide priam potrhať aby to vykričala do sveta ..

ailiba
5. máj 2022

Ja som pisala kocke, ktora spominala isty clanok a o tom, co sa v nej pisalo. Tam sa pisalo o fajceni. Pravdaze, to co fajcis ty, je urcite "mensie zlo", ale do materskeho mlieka ide uplne vsetko...len som nevidela dovod ti toto pisat, lebo to urcite vies a viac mamiciek ti to uz napisalo. Urcite to nie je dobre, ale nakolko to bude skodit prave tvojmu babu, tak to vie asi iba vestica...napokon nikto nemoze vediet, ak aj bude mat nejake problemy, ci to bolo prave z toho. Ale osobne skusenosti nemam... Zelam ti len, nech sa rozhodnes spravne, kazda matka chce to najlepsie pre svoje dieta. Preto to tu asi aj riesis.

maranta_leuconeura
5. máj 2022

Autorka, hladas si len aliby a pekne pribehy, kedy sa nic nestalo. Poviem ti to takto, ak nevies prestat, prejdi na umele mlieko. Nie je to ziadna hanba a dnes su tie formuly na velmi vysokej urovni. Ulavi sa dietatu ale aj tebe, s cistym svedomim by sa sem asi asi nepisala, vsak ;).
E-cigarety obsahuju mozno menej skodlivych latok-ale stale tam su-ale hlavne je v nich nikotin, ktory prechadza do mlieka. Studie hovoria, ze by si si mala dat asi 6 hodinovu pauzu medzi fajcenim a dojcenim, ak to chces eliminovat. Nikotin, ktory prijme dieta cez materske mlieko sposobuje poruchy spanku a v neskorsom veku riziko srdcovo-cievnych ochoreni, problemov so stitnou zlazou, cukrovky, neurologickych problemov. Tebe znizuje tvorbu mlieka.