Je bezpečné používať Jox počas dojčenia?
Ahojte, niekoľkokrát som si strekla jox do hrdla, uplne som zabudla ze sa nemôže..mam len 5 týždňové bábätko ktoré kojím, na mamile píšu ze jód prechádza do materského mlieka a v oveľa vyšších dávkach a mam strach ci to nemôže tak malému bábätku uškodiť 😞 nebol niekto v podobnej situácii? Dakujem
Za tych par streknuti sa mu nic nestane, dalej uz jox nepouzivaj. Existuju vhodnejsie pripravky, skus nieco ine… inak ta obdivujem, ja som jox pouzila raz a naposledy 🤢 nestresuj sa 🙃
Vobec nic sa nestane, jodu mame aj tak malo (dokonca tehotne a dojciace zeny ho maju uzivat viac) a je to lokalne. On sa dice vstrebava, ale nie v extremnych mnozstvach.
Ja som inak brala pocas kojenia molekularny jod, kde v 1 kvapke bolo 2,4 mg! jodu, malej sa absolutne nic nestalo a mne to pomohlo v tom case. Rozpustala som ho v teplom mlieku, aby sa naviazal na tuky, takze bol organicky. Kvoli stitnej zlaze, ono vyssie davky jodu mozu spomalit cinnost SZ (mam toto od jedneho odbornika), nechcela som uzivat cytostatika. No pomohlo mi to a malej neuskodilo, aj lekar mi potom spatne povedal, ze sa nic dietatu nestane. Ale toto nejak extra tu nechcem riesit.
No a potom som aj pri dalsich detoch pouzivala Jox, ked ma bolelo hrdlo, ale vypluvala som vacsinu, nech mi ostane len povlak a nie to prehltat.

Pokoj. Nic sa nestane.