Je moje bábätko naozaj hladné pri dojčení?
Dobrý deň, ani neviem kde začať. Mám 11 dňové bábätko. Už som tu raz písala. Bola u mňa laktačná, ktorá mi kázala dojčiť 20 minút z jedného prsníka, 20 z druhého a dokrmit umelým mliekom nakoľko po tých 40 minútach mi nešlo z prsníkov už nič. To bolo v utorok. Babo pribralo na poradni od nedele do stredy 85g. Naposledy som jej dala umelé mlieko v piatok ráno (30ml) a dosť mi ho vygrcala a to iste aj v štvrtok večer. Začala som si odsávať ale po kojení odsajem max 20ml dokopy z oboch. Mliecko mi teraz z prsníkov ide stále aj po tých 40 minút dojčenia. Vážila som ju v piatok večer a dnes ráno a rozdiel len 10g. Nie je to malo? Plienok ma pocikaných dosť, nekakala 3 dni takže neviem podľa stolice skontrolovať či nepije náhodou len predné mlieko. Bojím sa, či nie je hladná nakoľko chce byt nonstop na prsníku, niekedy počujem pekne ako prehlta mliecko, niekedy vôbec.. pri papani zaspáva tak ju všelijako budím takže ani neviem či je najedená, skúšala som ju aj vážiť a som z toho ešte viac v depkach, potom sa snažíme odgrgnut ani to nám akosi nejde, len málokedy..potom zase pýta, chvíľku je kľudne co sa obzerá, rozprávame na ňu a potom zase pýta, zaspávanie katastrofa lebo zaspi len na prsníku, položím do postieľky a plač, skúšam cumlík ten vypluva, akosi sa ududka na prsníku, položím do postieľky a plač tak zase na prsník a takto dookola .. ja už mám dilemu či radšej neprejdeme na UM aby sa napapala a spala lebo takto je nonstop na prsníku, neviem či ju netrapim hladom. Mám ju vážiť pred a po dojčení nech vidím koľko reálne spapa a dokrmit umelým mliekom? Som druhorodička ale keďže prvý bol na UM tak toto je pre mňa jeden začarovaný kruh 🙈
@malaopicka prosím? Tak ty ešte strasnejsia, najmä keď som tebe osobne nepovedala ani slovo. Alebo mam nahlásiť aj teba za nevhodné slová?
@doriiis Ja viem, že tomu nerozumieš, ak si myslíš, že tieto problémy sa riešia celé roky. To sa rieši v prvých týždňoch, prinajhoršom v prvých mesiacoch, potom sa to žene všetko vráti, keď sa nemusí trápiť nočným zohrievaním mlieka, hocikedy upokojí dieťa za sekundu, pri chorobe utíši dieťa a dostane doň dostatok tekutín atď.
Spokojná mama, priam sršíš spokojnosťou a optimizmom.
@anonym_11c71a ....ja chápem že ty nechceš akceptovať iný názor na dojčenie ako máš ty,ale na mňa tento tvoj brainwashing nezaberie.Prve roky mojich detí mám už dávno za sebou aj všetky tie veci o ktorých si písala.Takze na mňa to neskusaj.Ano bola som spokojná,aj keď trebalo mlieko ohriať,lebo to trvá tak asi minútu a pomáhal aj otecko.😄Striedali sme sa.Raz vstával jeden raz druhý.A deti mi spali celú noc.Jediny,kto u nás v noci nespava som väčšinou ja.😀
Naozaj v dobrom to myslím.Prestan pretláčať svoj názor tam,kde tvoj názor prebiju skúsenosti jedinca,ktorého máš oproti.Pre teba bolo možno dojčenie najkrajšia vec na svete ale pre mňa a mnohé ďalšie to bola otrasná skúsenosť,ktorá bolela a bola psychickým týraním seba,dieťaťa aj spolubývajúcich.Takze nie,prestať dojčiť nie je slabosť ani zlyhanie.Je to rozhodnutie robiť veci tak,ako vyhovujú každému,koho sa bytostne dotýkajú.
To,že sa s tebou odhadujem,je len moja strata času na tvoj úkor a s mojou spokojnosťou to nemá nič spoločné.Ty prídeš,odídeš,ale môj pokoj a kľud ostane.🤷🏻♀️
@anonym_11c71a ....ja chápem že ty nechceš akceptovať iný názor na dojčenie ako máš ty,ale na mňa tento tvoj brainwashing nezaberie.Prve roky mojich detí mám už dávno za sebou aj všetky tie veci o ktorých si písala.Takze na mňa to neskusaj.Ano bola som spokojná,aj keď trebalo mlieko ohriať,lebo to trvá tak asi minútu a pomáhal aj otecko.😄Striedali sme sa.Raz vstával jeden raz druhý.A deti mi spali celú noc.Jediny,kto u nás v noci nespava som väčšinou ja.😀
Naozaj v dobrom to myslím.Prestan pretláčať svoj názor tam,kde tvoj názor prebiju skúsenosti jedinca,ktorého máš oproti.Pre teba bolo možno dojčenie najkrajšia vec na svete ale pre mňa a mnohé ďalšie to bola otrasná skúsenosť,ktorá bolela a bola psychickým týraním seba,dieťaťa aj spolubývajúcich.Takze nie,prestať dojčiť nie je slabosť ani zlyhanie.Je to rozhodnutie robiť veci tak,ako vyhovujú každému,koho sa bytostne dotýkajú.
To,že sa s tebou odhadujem,je len moja strata času na tvoj úkor a s mojou spokojnosťou to nemá nič spoločné.Ty prídeš,odídeš,ale môj pokoj a kľud ostane.🤷🏻♀️
@doriiis Toto je už vážne diagnóza, keď si vymýšľaš veci, ktoré nikto nenapíše, a brániš sa zubami, nechtami proti vlastným bludom. Prajem ti veľa sily, aby si to zvládla. Si výborná mama, už sa toľko netýraj. Ubližuje ti to.
@doriiis Toto je už vážne diagnóza, keď si vymýšľaš veci, ktoré nikto nenapíše, a brániš sa zubami, nechtami proti vlastným bludom. Prajem ti veľa sily, aby si to zvládla. Si výborná mama, už sa toľko netýraj. Ubližuje ti to.
@anonym_11c71a jasne, že je výborná mama. Si nevieš predstaviť čím prešla aj kvôli takým hlupim názorom o kojení a nekojeni. Ver, že je ľahšie kojiť a neriešiť. Ale ona tak lubila svoje deti, že sa rozhodla nekojit.
@anonym_11c71a jasne, že je výborná mama. Si nevieš predstaviť čím prešla aj kvôli takým hlupim názorom o kojení a nekojeni. Ver, že je ľahšie kojiť a neriešiť. Ale ona tak lubila svoje deti, že sa rozhodla nekojit.
@misana84 Preto sa tu stále snažím povedať, že labilné osoby bez skúseností s funkčným dojčením by tieto témy, kde sa hľadá rada, AKO DOJČIŤ, nemali ani otvárať. To platí aj pre teba. Strašne sa potrebujete obhajovať, pritom vám nikto nič nerobí, len sme tu povzbudili ženu, ktorá o dojčenie a podporu stojí. Komplexy sa riešia u psychológa.
@misana84 Preto sa tu stále snažím povedať, že labilné osoby bez skúseností s funkčným dojčením by tieto témy, kde sa hľadá rada, AKO DOJČIŤ, nemali ani otvárať. To platí aj pre teba. Strašne sa potrebujete obhajovať, pritom vám nikto nič nerobí, len sme tu povzbudili ženu, ktorá o dojčenie a podporu stojí. Komplexy sa riešia u psychológa.
@anonym_11c71a no a keď všetko urobí čo jej všetci poradia a ani tak sa to nepodarí? Potom má navštíviť psychológa?😀boze
Na zaciatok by som prestala vazit 🙈 ved uz len to ta samo o sebe stresuje … zvys tekutiny, daj sa do kludu a ono to pojde samo 🙃 ak babatko ,,cmula,, bradavku tak tiez tym stimuluje tvorbu mlieka. Skus sa nechat viest intuiciou, kedy je hladne ak taha a zaspi kludne tak kde je problem ? Ma 11 dni nepotrebuje vypit 2dcl mlieka 😉
Ja by som tomu sancu dala, ale fakt len materinskym citom 😀 ziadne vazenie a rozmyslanie ze ci dost ci malo …. Jasne, ze nechce cumel, ved udutlat sa blizko maminky je prijemnejsie 😉 vinea, hroznova stava Matysak, cajiky na dojcenie, senovka grecka… poskusaj🙃
Nevzdavaj sa, zaciatky niesu lahke, ale trpezlivost ruze prinasa 😀😀 alebo skus, este inu laktacnu … 🤷♀️
@anonym_11c71a ....prosím ťa už netrapos ďalej.
@anonym_11c71a nehnevaj sa, ale nedá mi to pri tvojich odpovediach...na jednej strane hovoríš o tom ako sa ženy,ktoré koja majú podporiť, ale príde ti v poriadku sa obuť do matky,ktorá sa rozhodla ináč. Len preto, že nekojí je zlá matka a máš právo ju súdiť? Najdôležitejšie je,aby dieťa aj matka boli spokojné a keď sa mesiace trápila, cítilo to aj dieťa. A čo sa týka podporenia pri kojeni, len toľko- tiež som sa s tým trápila, síce nie mesiace, ale poviem ti jedno. Bola u nás aj laktkačná poradkyňa, ktoré všetci čo veľkom odporúčajú a vieš aký to malo efekt? Vďaka nej a tomu ako ma doslova zdeptala som sa aj ja rozhodla prejsť hneď druhý deň po jej návšteve na umelé mlieko, tak neskutočne ma podporila. Nehovorím, ze všetky sú také,ale keď si len prejdeš staršie diskusie, toto nie je len moja skúsenosť...
@malaopicka prosím? Tak ty ešte strasnejsia, najmä keď som tebe osobne nepovedala ani slovo. Alebo mam nahlásiť aj teba za nevhodné slová?
@anonym_9b31e1 kľudne ma nahlás, aj sa hoď o zem. Si krava a budem si to myslieť aj keď mi to tu vymažú. A budem si odpovedať na čo chcem. Ty si tu začala útočiť na niekoho, kto na teba nereagoval, tak si teraz my ostatní povieme svoj názor. Aspoň sa neschovávaj za anonym….

@anonym_autor ked ju dávaš do postieľky a place nemusíš hneď kojit možno chce byť len pri tebe cítiť ta, tak ju popestuj, ľahni si k nej.
@really8 keď si to robila 3 m nemalo tvoje dieťa 3m🙂viem, že to je na nervy, ale v jej prípade nevidím dôvod na umelé veď dieťa neplače len kvôli hladu nevie si prdnúť, je mu teplo, alebo len tak🙂
@anonym_autor keď uvidíš, že dudluje a neprehlta strc jej prst do pusy a vyber bradavku ona reflexne znova začne jesť.Ja som mala dcéru so silnou žltačkou tiež bola slaba a spala na prse.Este sa len obidve učíte čo a ako.Mlieko máš a to stačí.Tych 20 min stačí, lebo si zničis bradavky.ty nikdy nevytiahnes odsavackou toľko čo si vytiahne dieta
@luccija nechapem. Ved som jasne napisala ze som riesila problem s kojenim tri mesiace. Od porodnice. Takze aj ked malo 11dni.