icon

Je potrebné po pôrode viazať si prsia?

27saba12
28. nov 2023

Ahojte baby je treba po pôrode si viazať prsia aby som nedostala zapal ? A treba ich mat stiahnuté ?

veronikaszabova
28. nov 2023

@27saba12 vobec nie. To mas odkial?

kacena4
28. nov 2023

ak nekojis?

martinka13
28. nov 2023

To sa robí, keď chceš zastaviť laktaciu

barbora0308
28. nov 2023

@27saba12 zavisi asi od situacie. Ja som po predcasnom porode (potrate) v 17tt musela. Prsia sa mi uplne naliali a ak som ich nemala zviazane, tak to bola dost velka bolest.

koniarova
28. nov 2023

Ak chceš prestať,tak áno. Ja som tak robila.

koniarova
Autor odpoveď zmazal
stvura
Odpoveď bola odstránená
domka222
28. nov 2023

Ak chceš prestať. V pôrodnici bola so mnou jedna ,čo nechcela kojiť. Pýtala si lieky a nič si nasťahovala

tanyan
28. nov 2023

Ja som po prvom pôrode nemala čo dojčiť, tak som dostala nejaké lieky a aj mi kázali elastickým obväzom zľahka sťahovať. Neskôr som si v zdravotníckych pomôckach zabezpečila taký hrudný elastický pás na suchý zips. Ale netuším či malo samotné "sťahovanie" alebo "zaväzovanie" nejaký vplyv na zastavenie / nerozbehnutie laktácie.
Je to už viac ako 10 rokov a to obdobie mám v spomienkach čiastočne potlačené. Ešte si spomínam, že som pila šalviový čaj.

20erika07
28. nov 2023

Kvoli zachladeniu pri prechadzkach kedze obe deti mame zimné ,som si vkladala len pod tricko a kusok pod ramienka podprdy bavlnenu plienku, alebo šál dovnútra bundy. Ale vyslovene viazat som neviazala. Zapal som mala tak ci tak ale zapal nie je z prechladnutia.