Je potrebné po pôrode viazať si prsia?
Ahojte baby je treba po pôrode si viazať prsia aby som nedostala zapal ? A treba ich mat stiahnuté ?
ak nekojis?
To sa robí, keď chceš zastaviť laktaciu
@27saba12 zavisi asi od situacie. Ja som po predcasnom porode (potrate) v 17tt musela. Prsia sa mi uplne naliali a ak som ich nemala zviazane, tak to bola dost velka bolest.
Ak chceš prestať,tak áno. Ja som tak robila.
Ak chceš prestať. V pôrodnici bola so mnou jedna ,čo nechcela kojiť. Pýtala si lieky a nič si nasťahovala
Ja som po prvom pôrode nemala čo dojčiť, tak som dostala nejaké lieky a aj mi kázali elastickým obväzom zľahka sťahovať. Neskôr som si v zdravotníckych pomôckach zabezpečila taký hrudný elastický pás na suchý zips. Ale netuším či malo samotné "sťahovanie" alebo "zaväzovanie" nejaký vplyv na zastavenie / nerozbehnutie laktácie.
Je to už viac ako 10 rokov a to obdobie mám v spomienkach čiastočne potlačené. Ešte si spomínam, že som pila šalviový čaj.
Kvoli zachladeniu pri prechadzkach kedze obe deti mame zimné ,som si vkladala len pod tricko a kusok pod ramienka podprdy bavlnenu plienku, alebo šál dovnútra bundy. Ale vyslovene viazat som neviazala. Zapal som mala tak ci tak ale zapal nie je z prechladnutia.

@27saba12 vobec nie. To mas odkial?