icon

Je správne dať prsník dieťaťu po odstavení?

28. aug 2025

Dcerku (2 a pol roka) nekojim 2 mesiace v noci začala dcerka velmi plakať asi 10-15 minút nevedela som ju utíšiť aj ma prehnalo musela som ist na toaletu.plakala a plakala nevedela som co tak som jej dala prsnik v tej chvíli sa upokojila. Z coho mohla tak plakat? Ja si myslim ze mala zlt sen. Mohlo to byt z toho ? Vdaka za rady 🌸

autor
28. aug 2025

@anonym_autor ..oprava... .ze mala zly sen

nikpa
29. aug 2025

@anonym_autor mohol to byť nočný des, skus si o tom niečo vygooglit, či sa to na to podobalo. Môj malý tak plakaval v noci aj 20min a nešlo ho ničím utíšiť. K tomu prsníku, no keď už je odstavena, tak by mala byť odstavena. A nemala by si jej dávať ale v takomto prípade si to podla mňa ani nebude pamätať.

anonym_7ab773
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ..oprava... .ze mala zly sen

@anonym_autor urobila si chybu, keď si jej dala prsník, môže sa stať, že ho bude teraz vyžadovať, ak sa bude potrebovať ukľudniť. Dvojročnú už dokážeš upokojiť aj ináč, aj nekojené deti plačú, aj tým sa sníva zlý sen, prsník nemá byť prostriedok na všetko, potom je ťažké odstavenie. No uvdíš, ale už to nezopakuj, lebo budeš odstavovať znova

anonym_cd7973
29. aug 2025

Preboha načo si jej dala zase cecok

kaca222
29. aug 2025

Nedala by som prsník po odstave. Asi si už musela byť zúfalá, tiež sa prikláňam k nočnému desu. Náš malý tak raz hodinu plakal. Mojkala som ho, spievala, bolo to nekonečné

letfenixa
29. aug 2025

Ak to bol nočný des, vtedy nevníma. Syn to mal niekoľko rokov.

sajmonka_1216
29. aug 2025

Tiež som mala krízu, že radšej jej dám, ale premohla som sa.. keď som sa raz rozhodla že nie, tak už sa nemôžem vrátiť späť, lebo by sme začínali zase odznova.... dupľom u vás, keď už 2 mesiace bola odstavená

svetlonos
29. aug 2025

U nás pomohli vziať maleho do inej izby. On doslova utekal zo spálne a branil sa zubami nechtami, jed som ho tam niesla. Potom v obyvacke sa ukludnil a išli sme spat. Ani párom divých volov by ma neprinuzil znova kojit. Tiez som odstavili po 2 roku a ukludnila som ho inakšie.

majlo1234
29. aug 2025

Tak spravne to nebolo z toho hladiska, ze asi uz nechces aby sa dojcila. Ale urcite hu to ukludnilo, tak to bolo spravne 🙂

autor
29. aug 2025
@letfenixa

Ak to bol nočný des, vtedy nevníma. Syn to mal niekoľko rokov.

@letfenixa ako sa vám podarilo utíšiť?

autor
29. aug 2025
@majlo1234

Tak spravne to nebolo z toho hladiska, ze asi uz nechces aby sa dojcila. Ale urcite hu to ukludnilo, tak to bolo spravne 🙂

@majlo1234 Ďakujem ❤️🌻🍀🌼

letfenixa
29. aug 2025
@anonym_autor

@letfenixa ako sa vám podarilo utíšiť?

@anonym_autor roky nijak, bežne to trvalo 2 hodiny. A potom raz, mal tak už k 5 rokom, niečo drmolil a ja som rozumela o čom hovorí, bolo to niečo, čo v ten deň videl. Nič nezvyčajné, strasidelne, niečo úplne bežné. Akurát to takto intenzívne jeho podvedomie spracovavalo. A odvtedy, vždy keď začal, začala som mu opisovať udalosti dňa a on sa upokojil už aj po 20 minútach. Skončilo to v cca 5 rokoch, občas sa to zopakuje, pri horúčke.