Jedna cigareta počas kojenia
Asi ma tu vyhresite, ale mam strašnú chuť na jednu cigaretu.. myslíte, že keby som si dala len jednu jedinú, že by to bolo moc zle? Ešte som si ju nedala, len nad tým už mesiac a pol rozmýšľam 😝
@diana20 prepac ale si retardovana?? nedokazas pochopit ze to neni dobre ci pre teba alebo tvojho maleho. Ked chces zapal si , si predsa dospela zena. Co ta tu mame prehovarat tyzden ako male dieta??? Kazda jedna ti povedala ze je to blbost a ty stale si chces zapali, tak si daj.
@diana20 Nie je určite jediný spôsob, ktorý si môžeš dovoliť.. Prosím ťa- skús rozmýšľať- naozaj si naňho len ty sama?? Alebo ho nechceš niekomu zveriť na hodinku, dve?? Alebo, alebo...nepoznám tv. situáciu..naozaj sa nikto nenájde? myslím si, že by si mala vypnúť tak, aby si mala z toho dlhodobejší pocit vnútornej spokojnosti...relaxovať...
@diana20 ja som nefajcila pocas teho, ani nepisem ze si brzda. Pisem, ze je ,,brzda fajcit,, ze sa to neda, cloveka brzdi vedomie ked ma v sebe novy zivot.
@diana20 pisala si,ze mas uz teraz malo mlieka. Nikotin sa sice do mlieka nedostava,ale znizuje jeho tvorbu. Takze ak nechces prist aj o tu trosku,co mas,radsej neriskuj. Ak si bola pred tehu aktivna fajciarka tak uz vobec nie,lebo do toho zase spadnes...mysli na dietatko 🙂
Už teraz je jasné, že fajčiť budeš. Obhajuješ si to, premýšľaš nad tým...dopredu prehratý boj
@diana20 vies nikdy to nie je len 1 cigareta... a aby si dieta vybudovalo zavislost od nikotinu to asi nestoji nie?? dodojcis, das si aj 5, ale teraz nevymyslaj 😉
@diana20 Ahoj, hole fakty su, ze fajcenim malemu neublizis, ziadne skodlive latky nejdu do mm, jedine co moze byt, ze budes mat mozno menej mlieka podotykam mozno, u niekoho to tak funguje u niekoho nie. pred tehu som fajcila, pocas tehu nie a po narodeni som abstinovala 3,5 mesiaca a potom som si s drahym dala vecer ked som uspala malu 1 cigu, kojila som pol roka bez tak som mala menej mliecka a musela som prikrmovat, nikomu z nas ta cigareta neublizila ani mne ani malej, prvy krat bola chora ked mala rok, a aj preto ze to niekto dovliekol domov a nie preto, ze by som si sporadicky zapalila. a komentare typu retardovana? takato mamicka nema co na koniku hladat, pokial mieni urazat nech ide na topky.sk tam je takych na kyble...
@anetkaadamko To co jej radis, ze nutrilon. Si o tom niekedy aj nieco citala alebo len radis o veciach o ktorych nic nevies? Podla vedeckyh studii je pre dieta lepsie, ked ho koji fajciarka, ako ked je nekojene. Mozes si precitat napr. tu, kde bavorsko radi fajciarkam, ako kojit: http://www.stillen.de/wp-content/uploads/2013/0... pripadne googletranslate
Tym samozrejme nepodporujem fajcenie...len pisem 1 fakt
@tanulik14 No pockaj, nikotin prechadza do mm, rovnako ako aj cadmium, olovo, DDT,Ben-
zo(a)pyren, naftalin, dioxiny. Proste vsetko rozpustne v tukoch, logicky. To znamena, ak si dat cigaretu, tak po dokojeni a potom co najdlhsia mozno pauza do dalsieho kojenia. MM obsahuje aj kopec dobrych biologicky aktivnych latok, ktore nutrilon neobsahuje, preto to vedcom vyslo, ze lepsie kojacie fajciarky, ako vobec nekojit. Ale nikotin a organicke haraburdy do mm PREJDU.
@anetkaadamko ja len pisem, co som citala. Ale ty si urcite robila aj vyskum 😉
je desne byt zavisly na niecom, este na takej kravine ako je cigareta. Kam clovek dojde, tam je smradu po nom. K detom to nepatri. Proste sa vyprdnite na to. Hotovo. Usetrene prachy aj zdravie.
@katuliena82 doktorka na nedonoseneckom nám to tvrdila..do mlieka neprechádza, ale ako vravíš, vadí ten smrad, mení "pach" matky... preto ak som si dala jednu, tak po zaspatí krpca a potom do sprchy :D
@luciferkax beriem, nemusi prechadzat do mlieka. Ak sa ale da, lepsie nefajcit. Ta matka na detskom, o ktorej som pisala, za nou sa tiahol zapach hrozny...ta si nedala 1 a ani 2
@katuliena82 to ti verím, ja síce cigarety mám rada :D ale vedela som a vždy skrotiť do jednej, a to práve kvôli tomu smradu.. počas dna som si fakt málokedy zapálila, lebo ešte do večera som cítila ruky.. a tomu som sa práve chcela vyhnúť, brať dieťa na ruky "zasmradená".... a samej mi vadí, ked napr. príde mamka do škôlky a chlapčekovi až bundička celá smrdí
@diana20 boze to snad NIE. Ved vsetko ti to ide do mlieka strava fajcenie alkohol to su veci proste ktorim sa treba vyhnut ci uz si tehotna alebo kojis. Nehadzarduj zo zdravym svojho dietata. Ja som tiez fajciarka ale toto urcite nie. Kojila som a vydrzala som fajcit som zacala ked som prrstala kojit ked zacnes uz neprestanes maj rozum a radsej si ju odopri.. To da rozum...
@candii ti no ja som teda fajciar ale toto nepochopim. Vsetko ti ide do mlieka. Pozri ja som dosla z porodnice domov vyhladovana bola som doma dva dni jedla som vsetko co som videla na stole isla som kojit uz ani neviem co som to vtedy zjedla jak som maleho nakojila behom hodiny len plac a plac mali chytil take bolesti bruska chudatenko moje ze sme museli ihned utekat na pohotovost v prvom rade sa ma pytali co som jedla doktorka povedala ze to ma s toho ze mam si davat pozor co jem ked kojim a este zdoraznila dufam ze nefajcite reku nie pocas kojenia nefajcim vobec. Kazdy doktor tyvpovie ze fajcenie je skodlive nebezpecne pre taky mali organizmus ako ma dieta. Takze vynechaj cigarety v zaujme zdravia svojho maleho dietata.. Viem ze fajcenie je total zavislost ale seknut sa stym da aspon pocas kojenia alebo gravidity..
@candii lenze je ine ked si zapalis sporadicky a je ine ked niekto vedome vyfajci pol skatule, ano pochopi to len fajciar presne jak vravis, a k tomu co pisu niektore maminky, ze tazke kovy a ine... telo ma taky organ vola sa pecen 🙂 ktory filtruje vacsinu skodlivych latok ja nehovorim ze sa do krvi nedostane nic a ze sme ciste ako lalie, ale pri tej sporadickej cige to podla mna nikomu neublizi, ale v dnesnej dobe by sme sa mohli bavit aj o potravinach a inych skodlivejsich faktoroch okolo nas...
@candii mudre rozhodnutie. Ja som to vtedy pokaslala stym jedlom a hned to udrelo do mlieka mali chytil bolesti bruska nastastie to preslo lebo chytil taku zapchu ze krce abolo. Dr poradila feniklovy cas cvicit s nozickami masirovat brusko. No to si dost vyfajcila. Ale dobre si sa rozhodla. Cigarety su zabijak aj pre nas aj nase zdravie ohrozuju nieto este deti. Dali sme im zivot tak im ho nicit cigaretmi predsa nebudeme. Prajem ti vsetko dobre tebe aj malemu alebo malej. Ajoj☺☺☺

Ale ja nechcem začať trvalo fajčiť, kým neprestanem kojiť a už vôbec by mi nenapadlo v prítomnosti malého. Malý poobede už nepapá odo mňa, ale kašičku, a ja ho kojim až v noci. Preto som myslela ,ze ak si jednu dám možno teraz, keďže už do polnoci odo mňa jest nebude, že by som to v mlieku ani nemusela už mať..