Kde v Košiciach zoženiem Costi?

katkaluky2
12. okt 2012

Ahojte, moja malá bude mať 8mesiacov. Stále pred a počas menštruácie sme malí problém, mliečka bolo o trochu menej a poprípade sa stále pri dojčení hnevela a odťahovala od prsníka, ale len pred a počas menštruácie, ináč nikdy nebol problém. Ale teraz týždeň pred sa odťahovala, hrízla ma, mliečko sa nespúšťa a nakoniec maličká úplne stagnovala. Vyskúšala som Motilium a našťastie zabralo, ale je to dosť drahé. Viem že je aj alternatíva Costi. Moja doktorka mi ho nemôže predpísať. A zabudla som dodať, že malá umelé vôbec nechce, trošku si pocucká asi zaženie najväčší hlad a potom už vypľúva.

dablik82
12. okt 2012

ahoj, neviem či som to našla správne ale vybehol mi tento link:
http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/cos...
podľa neho je to len na lekársky predpis

lalus
12. okt 2012

všeobecný lekár ho predpísať môže 😉 alebo aj pediater, predpíše na dieťa

katkaluky2
autor
12. okt 2012

Moja doktorka povedala, že ona také veci nepredpisuje a že mám dať malej umelé, hoc aj lyžičkou, takže tam som nepochodila. Ale nakoniec mi predpísala pediatrička po prečítaní protokolu http://dojcenie.wordpress.com/ako-dojcit/domper... - možno sa niekomu zíde . Ale dala mi len balenie 20 tabliet a to je málo.

erzulik
12. okt 2012

@katkaluky2 mne to predpisuje moja obvodna lekarka nema s tym problem tiez mi to pediatricka nechcela predpisat.

erzulik
12. okt 2012

@katkaluky2 mne to predpisuje moja obvodna lekarka nema s tym problem tiez mi to pediatricka nechcela predpisat.
@katkaluky2 keby som neuzivala costy nemam ani kvapku mlieko takze ojej lekarke som velmi vdacna

boka79
16. okt 2012

@erzulik

ahoj, som uz citala tvoje prispevky v inej diskusii, aku davku mas costi na udrzanie laktacie, ked sa smeim opytat? lebo ja stale ked zznizim na 6 , tak mam pocit, ze je menej...

erzulik
16. okt 2012

Ja beriem 3x3 denne, aj ja som znizovala postupne davku ale tiez som mala menej mlieka. Takze uz to neskusam som rada ze mam mlieko a mojej dcerke to staci bojujeme s tym od zaciatku.

erzulik
16. okt 2012

@boka79 zabudla som ti napisat ze este beriem senovku 3x1.

boka79
17. okt 2012

@erzulik

tak to ako u nas, teraz som na 7 tbl, a stale stagnujeme, pridala som senovku s nadejou, ze budem moct dalej znizit, nieje to lacna zalezitost a tu v nemecku to nie je na volny predaj.. Ale tiez som vdacna kazdej kvapke miecka,ktoru maly vypije. U nas sme to museli koli dojvc. strajku zacat a odvtedy mi cez den nepije vela. Dojcime sice casto, ale par krat cucne a dost, v noci dohana. 🙂

katkaluky2
autor
17. okt 2012

Ja som tiež užívala senovku, ale aj benedikt + ricinus, nič z toho mi však nepohlo, až na motilium, či costi, z toho som mala v priebehu 24 hod vemená 😉 a stačí mi 6 tabliet . A pediatrička mi predpísala 20 tabletové balenie, čiže to už nemám 😢 a neviete mi povedať je aj viac tabletové, respektíve koľko tabletové vám predpisuje doky ?

dokina
5. nov 2012

Je to liek, ktory bezne predpisuje aj gastroenterológ, skuste stastie tam🙂 A pre istotu zoberte so sebou vytlaceny protokol, aby mohol prestudovat. Skuste poprosit pripadne predpisat liek aj na niekoho z pribuznych...

editpiaf
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laskonka81
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laskonka81
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
editpiaf
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenyy
25. júl 2013

baby prosim vas ako dlho sa costi moze uzivat aby to stale bolo bezpecne pre dieta? vdaka

ruthke
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ruthke
26. júl 2013

@lenyy
Toto mam odkonzultovane s Jackom Newmanom, kanadskym odbornikom na laktaciu- Costi mozes uzivat dlhodobo, do mlieka sa dostava zanedbatelen mnozstvo (ide o liek ktory sa babatkam na reflux bezne predpisuje). Takisto je bezpecny aj pre teba. Newman ho predpisuje zenam roky, mnohe ho beru dlhodobo. Ja som brala maximalnu davku 160 mg denne dva roky.
Este chcem podotknut, ze u mna to dlhodobe uzivanie sposobilo neskutocnu zravost (nevedela som sa zbavit tehotenskych kil, kym som ho neprestala uzivat) a oddialenie nastupu menstruacie (co nie je samo o sebe na zavadu, pokial sa nechces snazit coskoro o dalsie babo). Toto je moja osobna skusenost a Newman tvrdil, ze ine zeny sa na taketo nieco nestazovali. Ale ja som presvedcena, ze u mna bol dovodom Costi.
To kojenie mi vsak za to stalo, a asi aj do buducna zas bude.

laskonka81
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slavik
26. júl 2013

@ruthke za aku dobu po vysadení costi si dostala menzes? Ja beriem costi 3x1. Dcéra bude mať za 3 týždne rok. Chcela by som sa ich uplne zbaviť aj kvôli menzesu a snaženiu o 2 baby.. Inak tiež mám stále žravu nemoc a nedarí sa mi schudnúť kg na vyše.

ruthke
28. júl 2013

@slavik
"Zrava nemoc" velmi dobre vystihuje ten moj stav, kym som brala Costi (v Kanade Domperidone). Brala som 16 denne, 4x4, maximalnu davku skoro dva roky. Tu sa zacina davkou 9 denne (su to 10 mg tabetky). Vysadila som postupne, kazdy tyzden po jednej tabletke.
Ako som ho dobrala, bez namahy som zhodila vsetky tehotenske kila.
Kramy- nemala som skoro 2 roky. Tiez som chcela deti skoro po sebe, takze ma to trapilo. Ako som tabletky vysadzovala, postupne, kramy dosli. Potom zas, ale po 45 dnoch. Potom po 40 dnoch atd. az kym sa asi o dalsie 3 mesiace neustalili na mojej starej predtehotenskej norme. A odvtedy ako hodinky, klopem na drevo.

jankastubka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenyy
5. aug 2013

@ruthke cize sa ta drzali kilecka ale po vysadeni si ich zhodila aj ked to pocas dvoch rokov uzivania neslo?vdaka

ruthke
5. aug 2013

@lenyy
Presne tak, po vysadeni za 4 mesiace 20 kil dole. Bez cvicenia, bez diet. Jedla som samozrejme menej, ale jednoducho som nebola taka zrava a nemala som vobec pocit, ze sa musim obmedzovat. Kazdy den cokolada (kvalitna, s vysokym percentom kakaa), bezne pizza, chlieb, proste vsetko. Este 8 kil treba, tie uz nejdu tak lahko, ale tie som mala aj pred otehotnenim.

lenyy
5. aug 2013

@ruthke lebo tiez mam pocit ze vdaka costi priberam myslela som ze to costi len umelo pripisujem ale vazne sa mi nezda ze mi len tak ostalo 15kg tehotenskych. tak dufam ze ich dam dole pak ked to vysadim lebo uz untenzivne nad vysadenim a dokojenim rozmyslam. musim to vysadit postupne alebo mozem an naraz z davkovania 3x3 nevies prosim ta?

ruthke
5. aug 2013

U mna bola okrem nenormalnej zravosti aj neskutocna unava, podrazdenost, precitlivelost. Uz mi hovorila aj rodina a znami, ze nie som to ja, ze sa nechovam normalne. Az ked som tabletky vysadila a vsetko zmizlo akoby svihnutim carovneho prutika som si uvedomila, ze to bolo z Costi. A to som si cely cas myslela, ze som len leniva a pazrava. Brala som 4x4.
Vysadzovat sa odporuca postupne, po jednej tabletke za 5 dni- tyzden. Boli vraj pripady, ked zeny vysadili Costi naraz a mali uzkostne stavy a zachvaty paniky.

lucia_d
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sofia17
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majazc
28. aug 2013

@lenyy podla mna to pre dieta bezpecne nie je vobec, vid> http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/spc/costi-...
ale je to kazdeho osobna vec

pusa321
Odpoveď bola odstránená
Zobraz