Keď dojčenie nejde
Ahojte chcem sa poradit, mam prve dieta ma presne 3 tyzdne…Narodila sa o 3 tyzdne skor a mala silnu zltacku tak mi ju brali pod lampu a dokrmovali v nemocnici, nevedela sat z prsnika, bojovali sme velmi mala som laktacne dve u seba, skusali sme vsetko co sa da od klobucikov po bilinky a caje a proste vsetko ale sat mala nevie stale tak jej odsavam mlieko a davam pit z flase. Problem je ze mam malo mlieka a jej to nestaci tak ju prikrmujem nutrilonom. Bolia ma prsia a posledne dni mam cim menej mlieka. Manzel domna husti ze ju musim kojit a odsavat stale kazdu hodinu. Ja sa snazim ale je to uz na zblaznenie. V noci samozrejme moc nespim a dokoola len odsavam, sterilizujem, potom sa motam okolo malej a uz z odsavania chytam uzkosti. Co by ste robili? prestat odsavat a prejst uplne na UM? Som zufala z toho rada by som kojila ale proste to nejde a ja takto fungovat uz nevladzem.
Napisem ti moju skusenost, hoci.ma.to.dlho.trapilo, nevidela som uz ine riesenie. Maly sa narodil predcasne, tyzden bol prakticky vkuse pod lampou kvoli zltacke. Nevladal pit ani z flasky, z ktorej mlieko tieklo uplne same a zaspaval pri tom. Odsavala som poctivo cca kazde Tri hodiny, dva tyzdne v nemocnici sa to este dalo, mala.som na starosti len obriadit seba a kazde Tri hodky na jisku nakrmit a prebalit drobca.
Potom nas prepustili, maly zacal doma pit pekne s chutou a zvacsoval si davku aj Sam. No ja som padala na hubu ako SA vravi. Muz od Rana do vecera v robote, ja kazde Tri hodinuly nakrmit, uspat, kvoli refluxu aspon hodinu drzat zvislo, aby sa mlieko nevratilo, Po tom na odsavacku. Po tazkom porode, po ktorom som mala co robit Sama so sebou, any som fungovala. Do toho aspon nieco navarit, po malom grckovi oprat. No po mesiaci, ked som po celom dni odsavania.mlieka nemala.uz ani na jednu davku krmenia som povedala dost. A sice ma dodnes mrzi, ze som nekojila, no vtedy som sa ukludnila a veci zacali lepsie ficat. A teda skusila som vsetko, co mi kto poradil na tvorbu mlieka, no myslim si, ze kvoli stresu z porodu a potom stresu z toho, ze nemam mlieko to neslo.
Dakujem vam vsetkym za reakcie ❤️🙏🏻 uzdicku ma zevraj dobru, len ona nevie bradavku vobec prisat to je hlavny problem a tiez ze tolko mlieka mi uz nejde aby to stacilo na jej davku.
@lusyc laktacne povedali ze bradavky mam super len proste problem je v malej ze to nevie chytit a drzat a aj ked chyti na 200x tak hned pusti…same laktacne mi povedali ze je to uz len na mne ci vydrzim ten bojkot a trapenie a budem skusat alebo to vzdam 🤷🏻♀️ ono ja by som najradsej presla na UM cisto hned len ten tlak okolia a najblizsich je najhorsi…snazila som sa len proste tazko to vysvetlit druhym…
ta sprav to čo všetci, kup flašku, umele mliečko. Ver mi, že nebude prva, ani posledna, ktora nekoji
@lenagawel Ahoj, síce mesiac stará diskusia, možno už ste to vyriešili... Bola som v podobnej situácii, syn maličký, slabučký, nevedel sa prisať, nevládal ťahať. Odsávala som, potom k tomu dorábala potrebné množstvo umelého, aby bolo dosť, potom nekonečne dlho kŕmila z fľašky, kým tých pár ml vypil... A takto dookola. Bola som, ako zombie. Našťastie, do mňa muž nehučal, že musím dojčiť. Práve naopak, videl, ako sa trápim a hovoril mi, nech sa na to už vykašlem. Dala som naňho a lepšie som urobiť nemohla. Keď to nejde, tak to skrátka nejde. Netráp seba aj dieťa len preto, lebo "MUSÍÍÍM dojčiť, nech sa deje, čo chce!!!" Nemusíš.

@lenagawel určite to nesil prosím. Zblaznis sa. Svet sa nezrúti nejde nejde 🙂 prejdite na UM ❤️ Bábätku sa nič nestane bude zdravé a šťastne tak ako aj jeho maminka ❤️ Manzel nech skrotí vášne, nie každa žena môže dojčiť.