icon

Kedy ísť na USG a mamografiu po ukončení dojčenia?

14. máj 2025

Po akom dlhom case od ukoncenia kojenia sa moze ist na USG prsnikov a mamografiu?

balerina2025
14. máj 2025

USG nie je skodliva.
mamografia mas rtg, a na toto by som sa opytala gynekologa. predsa len mliecne zlazy su este fertilne ci ako sa to povie. lekar ohmata, a zhodnoti.

mas problem, ked chces ist na sono ci mamo?

autor
14. máj 2025
@balerina2025

USG nie je skodliva.
mamografia mas rtg, a na toto by som sa opytala gynekologa. predsa len mliecne zlazy su este fertilne ci ako sa to povie. lekar ohmata, a zhodnoti.

mas problem, ked chces ist na sono ci mamo?

@balerina2025 Skor riesim relevantnost vysledkov, aby to vedeli relevantne posudit.

xxemma
14. máj 2025

Na mamo mi moj gyn kazal az pol roka po skonceni kojenia.

autor
14. máj 2025
@xxemma

Na mamo mi moj gyn kazal az pol roka po skonceni kojenia.

@xxemma ok, dobre vediet

balerina2025
14. máj 2025

smer gyndos. myslim ze oni su profesionali.

krtko1313
14. máj 2025

Dôležitý je tvoj, vek. Prsníky sa tiež vekom menia, napr.po 45r už nestačí usg tam treba už mamografiu,aby videli ak sa niečo deje.

michaela329
14. máj 2025

Prestala som dojčiť v marci, teraz na prehliadke mi dal Dr. výmenné lístky a termín mi dali na december 😏 Takže neboj sa a už rezervuj termín, ubehne času...(Ja idem s už existujúcimi nalezmi na kontrolu).

autor
14. máj 2025
@michaela329

Prestala som dojčiť v marci, teraz na prehliadke mi dal Dr. výmenné lístky a termín mi dali na december 😏 Takže neboj sa a už rezervuj termín, ubehne času...(Ja idem s už existujúcimi nalezmi na kontrolu).

@michaela329 dakujem

autor
14. máj 2025
@krtko1313

Dôležitý je tvoj, vek. Prsníky sa tiež vekom menia, napr.po 45r už nestačí usg tam treba už mamografiu,aby videli ak sa niečo deje.

@krtko1313 Pre informaciu - ja som si vymenne listky sama nenapisala. Netreba preto spekulovat. Otazka zneje inak.

krtko1313
14. máj 2025

V čom špekulujem normálne píšem ako to je! A keď tak, doktor nevysvetlil?

balerina2025
14. máj 2025

mamografia sa bezne posiela iba ked je podozrenie. alebo nejaka rodinna anamneza. ale bezne tusim az po 40rokoch.
sono ti ukaze daco
mamo ti zas ukaze daco

kazda tato metoda akoby zobrazi daco lepsie a ine zas daco horsie

preco ked je podozrenie, posiela sa na obe vysetro

autor
14. máj 2025
@balerina2025

mamografia sa bezne posiela iba ked je podozrenie. alebo nejaka rodinna anamneza. ale bezne tusim az po 40rokoch.
sono ti ukaze daco
mamo ti zas ukaze daco

kazda tato metoda akoby zobrazi daco lepsie a ine zas daco horsie

preco ked je podozrenie, posiela sa na obe vysetro

@balerina2025 Toto nie je predmet otazky.

autor
14. máj 2025
@krtko1313

V čom špekulujem normálne píšem ako to je! A keď tak, doktor nevysvetlil?

@krtko1313 Doktor nevie.

balerina2025
14. máj 2025

anonym, ved ok. nemusis tak reagovat.
ja by som sa pytala na gynekologii, nie na MK.

autor
14. máj 2025
@balerina2025

anonym, ved ok. nemusis tak reagovat.
ja by som sa pytala na gynekologii, nie na MK.

@balerina2025 Michaela a XXemma mi odpovedali. Takze je v poriadku pytat sa tu. Samozrejme pise mi tu aj kopec balastu, ale to nezmenim.

dajankaa
14. máj 2025

Ja som prestala kojit v januári a objednali ma na apríl, vraj po 3nesiacoch sa môže ísť.

autor
14. máj 2025
@dajankaa

Ja som prestala kojit v januári a objednali ma na apríl, vraj po 3nesiacoch sa môže ísť.

@dajankaa dakujem

krtko1313
14. máj 2025

Prepáč, že ti tu píše človek čo s tým robí a tebe sa to zdá balast. A to máš super doktora, že nevie.

autor
14. máj 2025
@krtko1313

Prepáč, že ti tu píše človek čo s tým robí a tebe sa to zdá balast. A to máš super doktora, že nevie.

@krtko1313 asi nerozumies. Ja sa pytam na casovy interval. Napr. moze sa ist tri mesiace od ukoncenia kojenia. Ty tu vysvetlujes nieco ine, co ja viem aj ked s tym nepracujem ako ty a to sa ani nepytam.

katka13katka
15. máj 2025

Na sono som bola aj pocas dojcenia, na mamografiu ma este neposlali.