Kedy ísť na USG a mamografiu po ukončení dojčenia?
Po akom dlhom case od ukoncenia kojenia sa moze ist na USG prsnikov a mamografiu?
USG nie je skodliva.
mamografia mas rtg, a na toto by som sa opytala gynekologa. predsa len mliecne zlazy su este fertilne ci ako sa to povie. lekar ohmata, a zhodnoti.
mas problem, ked chces ist na sono ci mamo?
@balerina2025 Skor riesim relevantnost vysledkov, aby to vedeli relevantne posudit.
Na mamo mi moj gyn kazal az pol roka po skonceni kojenia.
Na mamo mi moj gyn kazal az pol roka po skonceni kojenia.
@xxemma ok, dobre vediet
smer gyndos. myslim ze oni su profesionali.
Dôležitý je tvoj, vek. Prsníky sa tiež vekom menia, napr.po 45r už nestačí usg tam treba už mamografiu,aby videli ak sa niečo deje.
Prestala som dojčiť v marci, teraz na prehliadke mi dal Dr. výmenné lístky a termín mi dali na december 😏 Takže neboj sa a už rezervuj termín, ubehne času...(Ja idem s už existujúcimi nalezmi na kontrolu).
Prestala som dojčiť v marci, teraz na prehliadke mi dal Dr. výmenné lístky a termín mi dali na december 😏 Takže neboj sa a už rezervuj termín, ubehne času...(Ja idem s už existujúcimi nalezmi na kontrolu).
@michaela329 dakujem
Dôležitý je tvoj, vek. Prsníky sa tiež vekom menia, napr.po 45r už nestačí usg tam treba už mamografiu,aby videli ak sa niečo deje.
@krtko1313 Pre informaciu - ja som si vymenne listky sama nenapisala. Netreba preto spekulovat. Otazka zneje inak.
V čom špekulujem normálne píšem ako to je! A keď tak, doktor nevysvetlil?
mamografia sa bezne posiela iba ked je podozrenie. alebo nejaka rodinna anamneza. ale bezne tusim az po 40rokoch.
sono ti ukaze daco
mamo ti zas ukaze daco
kazda tato metoda akoby zobrazi daco lepsie a ine zas daco horsie
preco ked je podozrenie, posiela sa na obe vysetro
mamografia sa bezne posiela iba ked je podozrenie. alebo nejaka rodinna anamneza. ale bezne tusim az po 40rokoch.
sono ti ukaze daco
mamo ti zas ukaze daco
kazda tato metoda akoby zobrazi daco lepsie a ine zas daco horsie
preco ked je podozrenie, posiela sa na obe vysetro
@balerina2025 Toto nie je predmet otazky.
V čom špekulujem normálne píšem ako to je! A keď tak, doktor nevysvetlil?
@krtko1313 Doktor nevie.
anonym, ved ok. nemusis tak reagovat.
ja by som sa pytala na gynekologii, nie na MK.
anonym, ved ok. nemusis tak reagovat.
ja by som sa pytala na gynekologii, nie na MK.
@balerina2025 Michaela a XXemma mi odpovedali. Takze je v poriadku pytat sa tu. Samozrejme pise mi tu aj kopec balastu, ale to nezmenim.
Ja som prestala kojit v januári a objednali ma na apríl, vraj po 3nesiacoch sa môže ísť.
Ja som prestala kojit v januári a objednali ma na apríl, vraj po 3nesiacoch sa môže ísť.
@dajankaa dakujem
Prepáč, že ti tu píše človek čo s tým robí a tebe sa to zdá balast. A to máš super doktora, že nevie.
Prepáč, že ti tu píše človek čo s tým robí a tebe sa to zdá balast. A to máš super doktora, že nevie.
@krtko1313 asi nerozumies. Ja sa pytam na casovy interval. Napr. moze sa ist tri mesiace od ukoncenia kojenia. Ty tu vysvetlujes nieco ine, co ja viem aj ked s tym nepracujem ako ty a to sa ani nepytam.
Na sono som bola aj pocas dojcenia, na mamografiu ma este neposlali.

USG nie je skodliva.
mamografia mas rtg, a na toto by som sa opytala gynekologa. predsa len mliecne zlazy su este fertilne ci ako sa to povie. lekar ohmata, a zhodnoti.
mas problem, ked chces ist na sono ci mamo?