Klobúčiky a strata mlieka
Ahojte môžem poprosiť o vase skusenosti? Mam tyzdnove babatko ktore musim kojit cez klobuciky. Známa ma upozornila ze mlieko coskoro stratim keďže nedochadza k priamemu kontaktu s bradavkou...je to naozaj tak??
A ked krmim aj z flase odsatym mliekom tak to tiež ovplyvní jeho tvorbu?
Kolko ste zvykli odsat pri novorodencovi?ja z jedného prsnika cca 20-30 ml za 10-15 minut...vie niekto posudit ci je to dostatocne mnozstvo na taky čas? Snažím sa aj prikladat ale drobec je na prsníku velmi rychlo vycerpany a nejako neverim tomu ze sa stihne za taky cas dobre napapať keď hneď zaspi.
Ďakujem 😕
@zapalkazapalkova ďakujem...ano nie som z tych klobucikov nadsena ale bohuzial nemam dobre bradavky na dojčenie...velmi vpadnute a mäkké a zatial tvarovanie ani odsavanie nepomahaju a maly ich nevie vobec uchytit cize nemam inú možnosť.
Ďakujem 🙂
Ahoj,
nas maly mal njaky vyrus a atb cez infuzku. Pil minimum a hrozne dlho mu to trvali, 2 ml za 1,5.
Takze vacsinou dostal odsate z flasky, obcas aj um. Skutocne kojit som zacala az v jedenastom tyzdni, predtym som niekedy kojila len raz za tyzden. V tom jedenastom som zacala kojit po leziacky, maly spal vedla mna. Zacalo to super fungovat a do tyzdna som uz len kojila. Odsavala som uz len do zasoby kd bolo treba 🙂 Ak chces, pokojne mi napis spravu, mozeme si aj zavolat, viem ake je to obdobie narocne.
pocuj ja som tiez mal klobuciky lebo “zevraj take a onake bradavky” tiez som sa stresovala a mala otazky ako ty.
Asi mesiac klobuciky ale potom (vsimni si ze ked dokojis tak ten klobucik tu bradavku vytahuje a formuje) vzdy som skusila ponuknut aj len tak, a on proste jedneho dna zacal sat a uz neprestal. podla mna to pojde ale chcem ti napisat ze aj keby nie to vobec nevadi,mlieko sa ti odsavanim stale tvorit bude. neboj to si sadne 🥰
Ja som svoju dcéru kedysi od začiatku kojila cez klobúčik. 6 mesiacov
Moja skúsenosť s klobúčikmi je fajn. Najprv som kojila z oboch pŕs cez klobúčik. Len bolo to dosť otravné, po každom kojeni som ich umyvala vriacou vodou, keď smie niekam išli nosiť to so sebou, atď... Takže asi po mesiaci som 1 odložila a 2. o pár dní na to tiež. Bradavka sa mi vytiahla a v pohode kojim. Neodišlo mi nikam to mlieko za pár týždňov kojenia s nimi. Mne odsavat neslo, len málo. To by sa nenajedol. Potom sa mi rozbehlo mliečko a musela som z 1 prsníka kojit a z druheho som zbierala do pohárika. Ale aj to sa ustálilo. Keď ti zaspáva počas jedenia treba ho budiť jemne. To je normálne že sú spavi. Aj ja som bola z toho na nervy lebo strašne dlho to trvalo kým sa najedol, tuším 30-40min. Ale aj to prejde. Držím palce
Mme nepomohli ani klobuciky. Syn sa nevedel prisat, nevedel som si najst polohu, az som s kojenim sekla. Druheho syna som kojila bez problemov. A odsavanie bola katastrofa, tiez mi tieklo malo. Odsavacka neodsaje tolko, co babo, takze toho by som sa nedrzala. Ja som si babo pred kojenim a po vazila na vahe
Skúste si niečo prečítať tu https://www.mamila.sk/sk/pre-matky/dojcenie-a/p...
Má žltačku?moja mala a preto bola spava aj som odsavala, aj klobúčiky používala aj cumel dala všetko som porušila a kojila vyse 2 r.keď Ti zaspáva strc jej prst do pusy či odtiahnu bradavku ona sa zase chytí, prebudi..Ved môžeš bábo dávať na prsia len tak nech si pocucka...ja som normálne začala kojit, až v 3 m mlieka bolo dosť.
Ako bude rásť bude to lepsie to je len začiatok ešte je malá, slaba
stradne bludy tu citam 🤦♀️ v prvom rade, kazde bradavky su dobre na dojcenie. aj tie vpacene. dieta sa neprisava na bradavku, ale na cely dvorec, bradavka je pri spravnom prisati hlboko v krku. A ano, je pravda, ze pri zlom prisati (cize s pouziti klobucika), neprebieha priama stimulacia slinami, nie je prsnik vyprazdnovany spravne a klesa tvorba. ty chces dojcit, tak zabudni na blbe komentare z porodnice o tvojich bradavkach, zahod tie hlupe kusy plastu, aj flasku a zacni dojcit kolko si dietatko pyta. odsavat nie je vobec treba, treba dojcit.
Mne to zo zaciatku tiez neslo.mala.sa nevedela chytit a klobuciky velmi pomohli.mlieka som mala tolko ze som namrazila niekolko litrov.po par tyzdnoch sa bradavky prkne vyformovali mala bola silnejsia a klobuciky sme odlozili.kojila som este dlho po tom.

Malé bábätká majú žalúdok najskor ako čerešňa. K tým ml neviem koľko je dobre množstvo, ale viem, ze načo si samo z prsníka vie vytiahnuť viac ako ty s odsavackou. Ak si chceš uchovať dojčenie a uistit sa, ze ci nie je hladne, tak ho prikladaj často, aj v polospanku, dajte si kontakt koža na kožu.
Ku klobucikom: môžu pokazit dojčenie, je tam vyššie riziko infekcie. Ale kamoška napr dojcila 2 r s klobucikmi. Aj keď je to otravne a jednoduchsie je iba "vybrat cicku" a dat papat hocikde😊.
Drzim palce