icon

Koľko spapá vaše 8-týždňové bábätko?

17. feb 2023

Maminky tie ktoré KOJITE MATERSKÝM MLIECKOM, koľko ml za deň spala vaše dieťatko?

kitycat
17. feb 2023

Ono sa to pocita podla váhy. Laktacna mi to vravela...

Myslim, ze 120-150ml na kg a to mas : pocet kojeni babatka. A teda +/- tolko by ti malo vypit.

My sme zo zaciatku pomaly.. Raz 30ml,raz 50ml polku este odgrcnute 🙈 vazila som

kajka1512
17. feb 2023

Bože môj a to ako vyrátať, že koľko vypilo ? Však si dá koľko chce. Kojím na požiadanie

ivangeline
17. feb 2023

No to nevies...lebo kojis,nie? Jedine aledovat pravidelne vahu.

autor
17. feb 2023

Pýtam sa lebo každé kojenie musím vážiť

anavixy
17. feb 2023

@kitycat ano, taka je potreba tekutin pre babatko na den, cca tych 150ml/kg vahy ma v tomto veku vypit 🙂

tiika
17. feb 2023

Pozri stránku mamila.sk..
https://www.mamila.sk/sk/clanky-o-dojceni/normy...
Neviem z akého dôvodu sa pýtaš.. malo priberá alebo niečo iné? Treba dojčiť na požiadanie (no ak je babo v zavinivacke, tak sa napr. nezobudí prirodzene na kojenie, rovnako ak ma cumlik, tiež môže vypiť menej). Dôležité je sledovať počet tak normálne pocikanych plienok, cca 6-8.

tiika
17. feb 2023

Prečo musis vážiť?

tiika
17. feb 2023

Akurát mi vybehlo, tak ešte jeden príspevok …
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...

alison11
17. feb 2023

Robilo sa to v pôrodnici a dosť nás to stresovalo mamičky.Doma som nič nevážila,kojila podľa požiadaviek dieťatka u prvého keďže nepriberal tak sme prešli na UM a u druhého nebol problém krásne rástol,priberal.Prečo musíš vážiť?

autor
17. feb 2023

@alison11 lebo je predcasniatko, narodil sa a mal 1310g tak do 4000g mám vážiť, takto sa vyjadrila doktorka.

kitycat
17. feb 2023

A kolko vazi teraz? A ako casto kojis?

gabu_lienka
17. feb 2023

Ja som maleho po krmeni vazila, potiahol ako kedy - niekedy 20, niekedy 50ml. Ked sme prisli z porodnice Mal 2300g, slaby saci reflex, ste som ho po kojeni dokrmovala UM (ak si vies odsat, tak mozes skusit ponuknut MM z flase, ak sa ti zda ze saje malo). Zo zaciatku spapal do tych 100ml mlieka, cca dokym nemal tri kila. Potom uz sa postupne vedel napapat viac a viac a nebolo treba dokrmovat z flase.
Uz som ho potom po jedeni nevazila, vydrzala som to mesiac, hrozne ma to stresovalo. Prevazila som ho raz za tyzden, aby som skontrolovala, ci pribera.

alison11
18. feb 2023

Aha,rozumiem,to je iné,tak to fakt netuším koľko by malo 8 týždňové bábo vypiť mliečka.UM keď som miešala synčekovi od 3týždňa sme začnali 90ml ale do kedy to neviem 150ml vypil už keď mal asi viac ako 4mesiace.

autor
26. feb 2023

@kitycat teraz váži 3630g.
@gabu_lienka Čo sa týka môjho mliečka tak poctivo odsavam 8x denne. UM nedávam. K prsníku často prikladám, snaží sa, ťahá ťahá ale potom sa zlosti :(
@alison11 Dakujem 🙂

kitycat
27. feb 2023

A preco odsavas? A ako potom krmis?

Pocitala som to a teda ak krmis priblizne po 3h, teda 8x za den, tak okolo 50ml by bolo dobre zjest.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
alison11
27. feb 2023

Tak potom z mliečkom nie je problém pokiaľ priberá a na poradni detská nevrví aby ste prikrmovali.Problém budú asi koliky alebo nafúknuté bruško(nahltanie sa vzduchu).Skúste Infacol pred kŕmením kvapku z pipetou ktorá je na vrchnáku na jazýček dať a potom mliečko.Prípadne Espumisan kvapky.

autor
28. feb 2023

@kitycat odsavam lebo akosi nevie chytiť prsnik :( maly papka pekne, niekedy 100,80,60…..ako kedy. Denne spapa cca 600ml môjho mliečka.

@mamula20 Môj takto spapa cca 600ml, niekedy 650ml
@alison11 Dakujem za radu 🙂