icon

Koniec kojenia

jaroslava16
3. feb 2018

Dobry den

Potrebovala by som poradit, prestala som kojit asi pred tyzdnom, pred par dnami som si odsala prsia, lebo som ich mala plne, az ma uz boleli, teraz ich mam znova plne, nie az tak, ze byma boleli, ale citim,ze sa naplnili, co robit? Odsat ich znova? Inac pojem denne Pfeffermincovy caj, ako inac este mozes zastavit mliecko? Za radu vopred dakujem

Strana
z2
lacibo
4. feb 2018

@myjusiatko ja len doplním, mám tri deti - prvé som kojila do dvoch rokov, druhé do 10 mes. a toto posledné do 14. Všetky sa odstavili samé. To znamená že odvrátili hlavu na druhú stranu a ani za svet už nechceli chytiť / skúšala som ešte asi dva týždne/ ale nemalo to význam..tie druhé dve papali od začiatku prikrmovania veľmi dobre, rýchlo sa naučili takmer na všetko / zdravé / a aj preto už odmietli papať z prsníka. umelé mlieko sme nikdy nemali, prezože ho odmietli, či my sme mali ďalej iba pestrú stravu, úplne bez fľaše. Takže asi je to naozaj individuálne.😉

lacibo
4. feb 2018

@lacibo
@myjusiatko a ešte som zabudla povedat, že pred odstavením som kojila už len raz - max. dva krát za deň dlhší čas, takže problém s nalievaním pŕs nebol..jednoducho už aj tá posledná mliečna dávka sa nahradila stravou.. mne sa mlieko vždy tvorilo podľa potreby dieťaťa.. ale je pravda, že mi to vždy dlho vyhasína, je to reflex., po synovi som ešte aj po 7 rokoch pocítila / ak nejaké bábo plakalo / že sa mi idú nalievat , no čo už asi by som v dávnych dobách pracovala ako dojka😂

ebi88
4. feb 2018

@lavieenrose nas ma 10 mesiacov, chcem odstavit, a ked nedam tak to by si videla “cirkus” aj zoologicku dokopy.

lavieenrose
4. feb 2018

@ebi88 ja si viem predstavit ovela vacsiu zoo ked ma diera 2 roky...nedam nieco co chce a mam peklo

lavieenrose
4. feb 2018

*dieta :D nie diera

ebi88
4. feb 2018

@lavieenrose no mne staci ze sa dieta zachadza a prestava dychat, kope, dupe .. neviem co este dvojrocne robi navyse, mozno uz vie nadavat :D ale tak vyzera ze tak skoro este neodstavim..

lavieenrose
4. feb 2018

@ebi88 ja som malu odstavila v 13.mesiacoch...tvoj maly ma este cas..mozno to neskor bude brat inac ...ale take dvojrocne dieta si viac uvedomuje..aj si dlhsie pamata

baska9
7. feb 2018

Ahojte dievčatá, prosim vedeli by ste mi poradiť, prestala som dojčiť už mesiac a teraz sa mi urobili hrčky v oboch prsnikoch. Nemám teplotu, na dotyk tie hrčky bolia. Ďakujem ☺️

Strana
z2