Kožný lekár v okolí Bratislavy na liečbu bradaviek

bodulienka
28. mar 2019

Vedeli by ste mi odporučiť kožného lekára v BA, prípadne okolie (NR, TT, Záhorie). Kojím malého šiesty týždeň a už mesiac mám zapálené bolestivé bradavky. S laktacnou sme už skúšali všetky babské recepty - Citrovital, gencianku, framykoin. Vobec nepomáha. Mali ste podobný problém?

luba41
28. mar 2019

čo sú zapálené? červené, popraskané, hnisajúce ? - mykoza? tvoja strava?

ukulela
28. mar 2019

@bodulienka preco nejdes za gynekologom?

bodulienka
autor
28. mar 2019

@ukulela volala som mu a ten mi aj tak dá lístok ku koznemu

bodulienka
autor
28. mar 2019

@luba41 Stravujem sa normálne. Nevynechavam cukor ani bielu múku. Ale červené mám iba bradavky, takže kvasinky to možno nebudú. Bradavky nehnisaju, sú skôr suché, tvrdé, červené. A veľmi bolestivé na dotyk. Bolí to najmä medzi kojeniami, keď sa mi tru o oblečenie a na konci kojenia.

luba41
28. mar 2019

@bodulienka tak vynechaj cukor, sacharidy obmedz..obmedz načas aj mliečne..to je na 99% kvasinka.. a súvisí s hormonami,ale vela so stravou.. používaš klobučiky, cumel, flašu, odsávačku? používala si citrovital, gencianku dlhšie? dieťa je dobre prisaté? uprav stravu, ale dá sa použit aj Canesten krem alebo Imazol / 2x denne a nemusíš zmývat/..vela vetrat prsia..

ukulela
28. mar 2019

@bodulienka aj mne napadol ten canesten, to mi aj moja ex-gyndoska radila pri prvom, ze keby som mala problem. (ex preto, lebo uz je v dochodku 🙂
a na bolest - ale z poranenia - som mala naplaste miltimam lanolinove (kompresy - ci ako sa volali) - a vyborne hojili.
inac ja som pri prvom dlho mala (a aj teraz stale mam) napr osobitny uterak na prsia, resp si ich po sprche/kupani utriem detskou plienkou.

bodulienka
autor
11. apr 2019

@luba41 nepoužívam cumeľ ani fľašu. odsávačku veľmi málo. malého dokrmujeme na prsníku cievkou, lebo stále po dvoch mesiacoch nemám dosť mlieka. Citrovital som používala asi mesiac, genciánku týždeň - ale že keď nevidno výsledky po týždni, má sa s tým prestať, lebo to asi nebude fungovať. Prisatie by malo byť OK - bola u mňa laktačná. Na diétu som sa ešte neodhodlala. Ale nejak sa mi nezdá, že by to bola kvasinka, keď to ani trochu nereagovalo na protikasinkové krémy (lebo aj tie som už skúšala).

bodulienka
autor
11. apr 2019

@ukulela asi vyskúšam tie náplaste. niekde som ale čítala, že pri kvasinkách by sa nemal dávať lanolín, lebo to škodí. ale ja vlastne ani neviem, z čoho to mám, tak vyskúšam všetko.

luba41
11. apr 2019

@bodulienka strava je základ.. bez toho, aj keby sa to zlepšilo, tak sa to zase vráti..príliš vela sacharidov a mlieko- to proste kvasinku stále živí a množí.kvasinky sú normálne v črevách,, ak sa premnožia, - začnú sa prejavovat problemy na koži, slzniciach atd...skús ist tu do skupiny laktačna poradna, a to prisatie nemusí byt tiež úplne v poriadku..