icon

Kŕmenie materským mliekom z fľašky

4. jan 2026

Ahojte , kŕmi niekto tak že si mlieko odsáva a následne kŕmi z fľašky ? Je to udržateľné aspoň tých 6-7 mesiacov ? Ako riešite skladovanie mlieka a koľko cca odsavate pre mesačné bábätko ? Prípadne kombinácia prsník a fľaška ? Ako často odsávať ?

anonym_c835e0
4. jan 2026

@anonym_autor pri staršej som dostávala 8 mesiacov, pri mladšej 6(pravdepodobne v som odsávala aj ďalej,jedny nenastali určite okolnosti)
Kým sa dalo, tak som sa snažila kombinovať ale nešlo ani s klobúčikmi. Odsávala som pravidelne cca každé 2,5-3h aj v noci,kolo sa len dalo Mlieko som mala v chladničke, keď bolo viacej zamrazila som. Potom som však už musela aj prikrmovať s UM. Ako sa dalo som začala dávať aj príkrmi.
Bolo to však dávno, v tej dobe som nepočula ani o laktačnej poradkyni,.ani internet nebol v mobiloch ...

barka1
4. jan 2026

Synovi som odsavala, kým nebol plne dojceny, to mal asi 3 tyzdne. Odsavala som každé 3 hodiny, vo dne, v noci. Mala som extrémne vela mlieka, na každé odsatie to bolo aj 250ml. Skladovalo sa v chladničke, vždy staršie sa vylialo. Neruším, ako dlho može byt v chladničke.
Moja mama takto fungovala so mnou, možno do nejakeho 4m.
Kombinacia prsník-flasa je náročná a neudrzatelna, ale nemám osobnu skusenost.
Pokial je to len trochu možné, dojci z prsnika a zruš flašu.

anonym_4771ca
4. jan 2026

@anonym_autor ja som to takto dlho tahat nedokazala, max 2 mesiace aj to som kombinovala um a moje, psychicky a fyzicky to bolo unavne
Akonahle som ukoncila kojenie bol to neopisatelne blazeny pocit

anonym_7ce18e
4. jan 2026
@anonym_4771ca

@anonym_autor ja som to takto dlho tahat nedokazala, max 2 mesiace aj to som kombinovala um a moje, psychicky a fyzicky to bolo unavne
Akonahle som ukoncila kojenie bol to neopisatelne blazeny pocit

@anonym_4771ca presne ja tak isto

anonym_b1b364
4. jan 2026

odsávala som od 3 týždňov malého. Chodila som denne preč, malinký zostal s mojou mamou. keď som sa poobede vrátila - kojila som. len mne mlieko išlo ľahko z prsníka, preto moc nechcel fľašku.
takto sme to ´tahali pomerne dlho. 6 m v pohode, ak dieťa nebude mať radšej fĺašku ako tvoj prsník - to sa stáva ak ide mlieko ťažšie z prsníka a bábo musí poriadne ťahať.