icon

Ktoré lieky užívate na bolesť chrbtice počas dojčenia?

nika1020
12. feb 2014

Ahojte, mám totálne zlý problém. Dojčím 10 mesačnú dcérku asi 3 krát najviac 4 krat denne ( majmä pri zaspávaní) okrem toho už má aj Um. Nemá cumeľ, okrem toho problémy so zaspávaním, takže nanič kombinácia a ešte k tomu teraz zúbky, no proste nevhodný čas na odstavenie.Mám momentálne veľké problémy s chrbticou, krk, lopatka, kríže. Mam aj problémy už dávnejšie s platničkou, liečila som sa pred tehotenstvom. Samozrejme že som preťažená, lebo malá nechodí. Ale nechcú mi nič pichnúť od bolesti, vraj aj keď dojčím len občas.
Som prekvapená, že na stránke mamila.sk - poradne pre dojčenie sa píše, že Dorsiflex, ibalgin a Guajacuran vraj žena pri dojčení môže.!! Pričom tieto lieky sú uvedené ako úplne nevhodné pri dojčení. Aj v lekárni sa chytajú za hlavu. Mám za sebou masaže, fyzioterapiu, horúce náplaste, paralen, strecing, chviky, obklady..
Máte niektorá skúsenosť s normálnym odporučením od lekára, že niečo na uvolnenie Vám predpísali? No so sesknutým krkom sa mi velmi nechce uspávať teraz malú na rukách, nevládzem ju už nosiť a nespať celú noc, zároveň- odstaviť ju....
Poraďte mi ak máte niektorá už za sebou podobný problém. Ja osobne ked čítam príbalový leták bojím sa užiť Dorsiflex..Momentálne sa už od bolesti nedokážem ani nadýchnúť a chystám sa spať.
Dúfam, že si ráno nájdem niečo pozitívne/radu. Veľká vďaka!!

siska53
12. feb 2014

Ja ked som uz mala,takmer migrenozny stav,tak som,si dala bud ibalgin,alebo panadol. Ved zas to nebolo casto a raz za 4-6mesiacov to nevadi.
inak mi nic nepredpisali. Iba ortoped mi kazal si kupit take bunkove soli(vedel,ze dojcim). Ale ja musim aj cvicit a obcas ist na masaz(soli teraz neberiem,musime kupit),inak to je casom,horsie.

sidia
12. feb 2014

mala som tiež problémy, občas som si dala ibalgin, flector náplaste mi pomohli alebo gel a tiež je na nich písané že nevhodné, tiež som kontaktovala poradkyňu mamila.sk-povedala že Mydocalm môžem, ale lekár asi žiadny nedoporučí

carrie4
12. feb 2014

Neviem ci ti pomozem, ale dorsiflex aj gauracuran som brala v tehotenstve v nemocnici, tiez pri problemoch s platnickou. Ja som uz nemala moc moznosti, kedze som uz nevedela ani vstat z postele, ani chodit... Vacsina tychto neurologickych liekov sa netestuje na tehotnych a dojciacich zenach, tak na letaku musia uviest, ze sa nesmu v tehotenstve ani pri dojceni.

alena0305
12. feb 2014

Moja mala 19 mesiacov - keď som bola nútená pre podobné problémy odstaviť. Začalo to silnými bolesťami pod lopatkou a stuhnutým,boľavým krkom a prešlo to do lakťa až dole k prstom pravej ruky. Vyše mesiaca som pravou rukou nemohla nič robiť. Po 2 týždňoch bolestí - 2 ibalginy za noc a nepomohlo - som šla k ortopedičke a tá mi povedala, že žiadne lieky na chrbticu a zápal nemôžem pri dojčení a to dcéra bola závislák a minimum jedla. Hneď mi dala obstrek do lakťa a protizápalové lieky a za 2 týždne druhý obstrek. Medzitým "kľudový režim" a to ma čakala noc bez kojenia (dovtedy vstávala aj 3-4krát v noci) a manželovi vyšla nočná. Čakala som horšie - síce zaspala až po hodine - vyplakávala každých 10 minút, potom spala vkuse 4 hodiny a potom sme boli hore každú hodinu. Druhú noc asi trikrát plakala a potom už dobre. Ale videla mi dlho ruku obviazanú - tak som si obviazala aj prsia - a asi pochopila. Za tri dni to vyzeralo ako keby ani kojená nikdy nebola a spí celú noc. Ak sú veľmi silné bolesti - a dokáže vypiť aj umelé mlieko - ja by som odstavila.

luba41
13. feb 2014

ja som mala problemy od septembra-mesiac som užívala Ibalgin, Baclofen, Veral... potom som absolvovala aj inj1x Diprophos../ samozrejme že som to nebrala všetko naraz/..a tiež fyzioterapiu, akupunkturu..a začala som poriadne cvičiť, čo pomohlo najviac..v príbalových letákoch liekov je to napísané preto, že nikto nerobil štúdie na tehot. a dojč. ženách - z etick. dôvodov/..a riadila som sa Mamila stránkou..od lekára by som sa dočkala len toho, že odstavte dieťa od dojčenia a potom sa môžete liečiť..lekár Ti vo vela prípadoch neodporučí pri dojčení ani ATB /napr. ak má žena zápal prsníka, radšej povie odstaviť a odstriekavať a po doužívaní , vrátiť sa k dojčeniu-len to sa máloktorej podarí, pretože už dieťa začne štrajkovať a väčšinou je koniec dojčenia/... pritom tehotné aj deti ATB normálne užívajú..je vela mamín s chronickým ochorením, ktoré užívali lieky dlhodobo aj počas tehotenstva / diabetičky, s ochorením srdca, s psych. poruchami..../

euka210
13. feb 2014

ja som chodila na masaze a aj teraz som pri druhom zacala, lebo ma zacina boliet chrbat. Mne to pomaha.

wind123
21. mar 2018

Viem ze je to stara diskusia, ale mozno niekomu pomozem.Po nehode mi zistili blok na druhom stavci kecnej chrbtici. Na chirurgii mi na to dali uzivat dorsiflex a milgamu tyzden.Ked som lekarke hovorila ze este kojim(kojim priemerne 4-5 x za den a niekedy v noci),povedala ze ich brat mozem aj ked kojim, ale ze si mam ten dorsiflex brat po kojeni a potom cca 2 hodky nekojit.Ale ze ho klidne mozem brat, ono by mi vraj na ten blok bezne nesteroidne antireumatika ako ibalgin nepomohli.

amelie22
9. mar 2024

Tak isto sa pripájam k starej diskusii ale možno niekomu pomôže, mam 16 mesačnú dcérku kojim pred spánkom a v noci a tiež mi lekarka predpísala najprv Guajacuran a teraz Mydocalm a povedala ze to môžem, že proste tehotné a dojčiace sa netestuju tak to tam musia uviesť a nijak by to bábo nemalo ohroziť.