icon

Ktorý olej vám pomohol na podporu mlieka ?

simka007
2. dec 2019

Ahojte, používala ste niektora olej na podporu mlieka ?? Ak áno pomohol vám a s ktorým máte dobrú skúsenosť. Ďakujem

leniel
19. dec 2019

Ziadny olej mlieko nepodpori 🤦‍♀️ Mlieko podpori caste prikladanie babatka a nasledna stimulacia prsa sanim. A dobre prisatie. Cim viac bude dietatko sat, tym vacsi stimul pre tvorbu mlieka nastane. Zrusit flasu, cumel, ponukat prso neustale. Podporit sa tvorba da kratkodobo aj uzivanim tabliet senovky a benediktu.

evittam
19. dec 2019

@leniel S olejom súhlasím. S ostatným-nie vždy to pomôže.

otiliahorvathova
19. dec 2019

@leniel Zdravím kupila som si dnes Grecke seno a Benedikt lekársky....
Ma sa užívať tri krát denne???
Na obale píše ze neužívat v čase dojčenia....

biela_sova
19. dec 2019

@otiliahorvathova
@simka007 Baby, mne okrem spomenuteho cssteho prikladania pomohla aj konzumacia 1 granatoveho jablka denne. Je to overeny recept nasich juznejsich susedov. Plus ako som poradila mnohym babam, a mne tak poradila na zaciatku jedna zubna lekarka a laktacna pokadkyna v jednom, treba dat pozriet babatku jazykovu uzdicku a uzdicku hornej pery. Idealne lekarke, ktora robi aj laktacnu poradkynu. Skratene uzdicky su velmi casty dovod nedoststocneho prisatia babatiek a tym padom znizenej tvorby mlieka. Drzim paste!

terka224
19. dec 2019

Ja pijem pravidelne bud Caro alebo Meltu - aj 2-3 litre denne. A keď mam pocit ze mam menej mlieka tak si nasadim benedikt a senovku (3 krat denne) a hned na dalsi den mam dost mlieka.

otiliahorvathova
19. dec 2019

@terka224 no super..... Vás som hľadala osobu ktora my poradi ohľadom tych vitamínov....
Citala som tu na MK ze benedikt a senovka je dobra a kupila som si to a citam ze sa nema pouzivat v case dojčenia

looba
19. dec 2019

@otiliahorvathova to je blbosť, len ochrana výrobcu, lebo nemajú testy, sú totiž drahé. Nájdeš to aj na vitamíne C, na každom doplnku výživy. Bylinky sa berú 3ks z každej 3x denne a mala by si byt cítiť po sene. Účinkujú tak po 24h, ale určite treba aj sa spojiť s nejakou laktačnou v okoli (mamila.sk) a dat si skontrolovať ostatné veci. Inak sa môže tvorba zvýšiť a potom zas klesne. Za tých pár eur to určite stojí, ten kľud. Držím palce, pomôcť sa dá, netreba sa nechať odradiť a skúšať.

aspinka
19. dec 2019

Mne pomahala 100% hroznova stava od Matysaka 😉

otiliahorvathova
19. dec 2019

@looba ja som mala mlieka až až aj som odsavala....
Stale tričká premakali my a prisiel deň ze nejak sa my zdalo že mam malo mlieka.A dnes napríklad zase som mala ze my až premakalo.Takze taz tak a raz tak

evittam
19. dec 2019

@otiliahorvathova Presne ako píše
@looba
Mne ešte zaberalo čierne pivo.

looba
19. dec 2019

@otiliahorvathova premakanie svedčí o jedinom, že dieta mlieko nevypil. Ak sa dieťa dotahuje, hnevá, znova prisáva a odsáva, je tvorba znížená. Inak ma byt spokojne a prispievať. Neviem, akú máte vy situáciu. Tvorbu ale vždy znižuje niečo konkrétne. Dlhé rozostupy medzi dojčeniami, cumlík, ktorý zakryje potrebu dojčenia, nestriedanie prsníkov atď.

otiliahorvathova
19. dec 2019

@looba ďakujem za odpoveď

terka224
19. dec 2019

@otiliahorvathova ja to pouzivam, 3 x denne jednu tabletku z kazdeho. Uz druhy krat to uzivam (mala som.pauzu ked som douzivala balenie) a vôbec mi to neskodi. Aj v lekarni ked som to kupovala som sa pytala ze to je dobre na tvorbu mlieka ze? A oni ze ano, ze baby si to na to kupuju

otiliahorvathova
19. dec 2019

@terka224 ďakujem krasne za info

leniel
19. dec 2019

@otiliahorvathova poradte sa v skupine Laktacna poradna tu na MK, ja osobne som to nikdy neuzivala, takze Vam neviem poradit. Zda sa mi 3tabl.3x denne, ale naozaj si nechcem vymyslat.

leniel
19. dec 2019

@otiliahorvathova a premokanie prestane, akonahle sa tvorba ustali 😉 aj pocit plnych prs zmizne. Tvorba sa prisposobi dopytu. Mne ostali ,,psie usi’’, ale princezna ma v roku pomaly 11kg, neje skoro nic a je to barokovy anjelik spokojny, takze dostatok mliecka nie je o premokani, o naliatych prsiach, ale hlavne o spokojnom dietatku.

otiliahorvathova
19. dec 2019

@leniel ďakujem krásne za odpoveď