Laktácia po pôrode: Ako bezpečne zastaviť tvorbu mlieka?
Som mesiac po pôrode a zo zdravotných dôvod nemôžem kojiť,lenže mlieko nie s nie zastavit,aj som si ich viazala,mám aj volnopredajne lieky a furt mlieko tečie🥹🥹,tak som zavolala gyn nech mi predpise lieky ale nebol nadšený že je tam zvýšené riziko mozgovej obrny či čo niečo také 🥹a ja sa teraz bojím a neviem či ich teda užívať,mám ešte aj laidensku mutáciu čiže nemôžem hormonálne lieky,a mňa napadlo že v tomto bude asi veľa hormónov, máte skúsenosti že ste to brali aj keď máte laidena?🥹kludne môžte ešte naoisat co vám pomohlo na zastavenie dakujem za rady
@carrot_apple no ja už som od porodu skoro 4 týždne a stále mám mlieko 🥹ja ani necítim zeby boli plne,len keď pouzivam vložky tak vidím že mi furt z prsníkov tečie:(( ale necítim bolest ani zeby boli plne práveže úplne mäkké sú len keď stlacim tak proste mlieko stále tečie
chce to čas, odstrekni trochu, odmeraj mililitre a postupom času uvidíš...
Ak ta nebolia, tak nechaj tak, odstrekni len na uvoľnenie, každým dňom bude menej a menej.

mlieko musí von keď už sa nahromadilo aby si nemala zápal, môžeš si ho prirodzene vystriekať:
Ukazovák položte oproti palcu tiež na rozhranie kože a dvorce. Celý prsník ostatnými prstami a dlaňou pritlačte k hrudníku asi o 1 - 2 cm. Medzi palcom a ukazovákom rytmicky stláčajte prsník, resp. okraj dvorce proti sebe v miestach vyústenia mliekovodov., je na to postup na nete..
a postupne, pomaly, najskôr raz za 3 hodiny, potom raz za 5 hod, uvidíš ako ťa bude tlačiť, proste keď budeš cítiť že máš plné prsia vystriekaj, ale vždy menej a menej mililitorov až nakoniec vystriekaš iba povedzme 10ml a to už by nemal byť problém s bolesťami, ono, keď dieťaťko nebude ústami stimulovať prsník na tvorbu, tak sa ti tak nebude tvoriť ako keby si plne kojila, možno za 2 týždne by si mohla mať "pokoj"