icon

Lieky na cievy počas dojčenia

17. máj 2021

Našla som tu síce pár krátkych diskusií,ale odpoveď kde nič tu nič,skôr sa týkali tehotenstva.Kojím a nemienim prestať,mám však nehorázne kŕčové žily a po tehotenstve sa to veľmi zhoršilo napriek tomu, že aktívne športujem.Mame to dedičné.Brala som viackrát za posledné roky Detralex.Pocas kojenia sa vraj nesmie,ale keď ho lekári niekedy odporúčajú tehotným..tak kojace mamy ako?Môžem nejaké liečivo alebo radšej nie?Dcéra je kojená na požiadanie veľmi často.Lenže už mám skoro neznesiteľné bolesti a opuchy nôh

alvaluka
17. máj 2021

Poradit sa s lekarom.

autor
17. máj 2021

@alvaluka je mi to jasné,ale každý lekár má iný názor,preto sa pýtam na nejakú osobnú skúsenosť.Detska moc neodporúča,môjmu obvodakovi je to jedno a kvôli lieku, ktorý je volnopredajny je s ním škoda debaty,zvlášť keď už som to viackrát užívala

mariejenka
17. máj 2021

Dojcim 7 mesačného syna,beriem detralex uz dva týždne a žiadna zmena v dojčení, moja obvodná je aj laktačná poradkyňa a detralex mi odporúčila. Mam kŕčové zily ako ty,bolesti noh...mala by si nosiť ak kompresné pančuchy. Plus nasad si aj magnézium.

autor
17. máj 2021

@mariejenka takže bábätku by to nemalo prekážať,super.

mariejenka
17. máj 2021

Na babo to nemá žiaden vplyv, viac som mala obavy, či účinok lieku,nebude mat dopad na tvorbu mlieka. Na stránke mamila.sk sa isto docitas viac