icon

Lieky na zastavenie laktácie

10. júl 2025

Ahojte momentálne som 5 týždňov po pôrode, dojčenie mi nerobí dobre na psychiku už od začiatku ale snažila som sa kojiť lebo ma všetci do toho nútili. Teraz je malý už na um od piatku a možno ho len raz za deň nakojim ale cítim že sa mi mlieko tvorí len ho mám veľmi málo a zas keď nekojim viac sa tvoriť ani nemôže. O týždeň by som šla na kontrolu po šestonedelí, môže mi gynekologicka predpísať lieky na zastavenie laktacie? A musím mať nejaké potvrdenie že mám z toho psychické problémy alebo ako to je? 🤷‍♀️ Keď ho mám kojiť každú chvíľu tak som z toho nervózna a som zla na manžela aj na malého som taká nervózna preto nechcem kojiť odkedy mu dávam um a kojim ho len keď chcem ja tak sme obaja kľudný 🤷‍♀️

billy_jean
10. júl 2025

Jasne, gynekologička ti môže predpísať lieky na zastavenie laktácie. Väčšinou stačí len vysvetliť situáciu, ako si to teraz napísala ... že máš psychické ťažkosti súvisiace s dojčením, cítiš sa pod tlakom, nervózna, a že je to na úkor vzťahu s dieťaťom aj partnerom. Nie je potrebné mať žiadne oficiálne potvrdenie od psychiatra či psychológa.

deti95060810
10. júl 2025

bude závisieť od gyn.
môžeš si aj kúpiť v lekárni homeopatikum na ZASTAVENIE laktácie...

anavixy
10. júl 2025

Ale ved ked sa to tvori malicko mlieka tak naco by si si davala lieky? Tym liekom je dobre sa vyhnut, ak sa da. Zacni pit salviovy a matovy caj, mozes si dat homeopatika Ricinus communis 30CH, ak tomu veris, a hlavne prsia nedrazdit, urcite odsat/odstriekat/nadojcit do ulavy, aby prsia neboli tvrde a neupchali sa mliekovody, ale inak nedrzadit, nechytat, neodsavat, davaj si studene obklady, ak mas prsia napate, mlieka sa postupne bude tvorit menej a menej, zas nepotrebujes zrazu nemat ani kvapku, je ok, ked aj po par mesiacoch budes mat male mnozstvo mm v prsnikoch. Psychicke problemy nemas z toho, ze mas v prsiach mlieko, ale z tej situacie okolo dojcenia. Gynekolog ti samozrejme lieky predpisat moze a nepotrebujes od nikoho ziadne odporucanie.

doriiis
10. júl 2025

Prestan dojčiť úplne a keď ťa náhodou budú bolieť prsia,tak si len odstrekni trochu.O pár dní prídeš o mlieko aj sama,bez liekov

colsami
10. júl 2025

Naco chces lieky? Ved dieta odstav a telo sa s tym same vysporiada. Ak sa Ti uz teraz tvori malo mlieka, do troch dni mas koniec. Neodsavaj, ak sa naleju po dlhsom case, len odstriekaj co je nutne. A nic viac Ti netreba naozaj

anonym_8f272c
10. júl 2025

Ja som mala tabletku na zastavenie laktacie. Len som zavolala gynekológovi, dal mi predpis a bolo vyriešené.

martinka13
10. júl 2025

Lieky su Ti zbytočné a okrem toho hrozné svinstvo (vlastná skúsenosť). Týmto tempom máš do týždňa po mlieku. Keď tak si dávaj ešte ľadové obklady a stiahni si prsia elastickým obväzom, alebo si daj úzku športovú podprdu.

mia_von_prag
10. júl 2025

Súhlasím, keď prestaneš prikladať, bude sa tvoriť menej a menej. Mne moc nevzniklo ani pri prikladani a do týždňa úplne zmizlo.