icon

Mäkké prsia a zlostenie bábätka

vickusik
3. jún 2025

Ahojte. Potrebovala by som pomôcť s dojčením 2 mesačného bábätka. Počas noci keď malý spí sa mi prsia nalejú mliekom a nema problem s papaním v noci ale cez deň keď pýta papať často aj každé dve hodiny tak mam prsia mäkké a zlostí sa nato.Ako by mu pomaly a málo tieklo. Vždy si cucne odtiahne sa a plače. Toto párkrát spraví a potom sa nechce prisať už vôbec a len plače.Skúšala som zmenu polohy ale nepomáha. Dám mu vtedy odsaté mlieko z flašky to ale moc nechcem aby si nezvykol. Mám pocit akoby sa mi cez deň tvorilo málo mlieka nato aby vedel pokojne do sýtosti papať. Začala som si cez deň odsavať aby sa viacej tvorilo ale nevidim vysledok iba ten že prsia mi ostavaju mäkké a malemu neviem dat z nich papať lebo sa zlostí. Su dni kedy nepyta často papať a spí vtedy neodsavam a necham nech sa prsia naplnia no potom mam obavy ze sa mi kvoli tomu bude tvorit mliečka malo lebo nepapá a odsavanim nestimulujem prsia.
Ja viem že mäkké neznamená že sú “prázdne” len jemu to vadí pretože sa musí “namáhať” a viac tahať. Nechcem ho nechávať o hlade len upokojený dudlíkom a nebude mi priberať na váhe.
Máte nejaké skusenosti alebo rady ohladom tohto. Budem vdačná za každú radu. Ďakujem.

Ešte podotknem že beriem benedikt aj senovku na zvyšenie laktácie ale iba pred pár dňami som začala.

Strana
z2
vickusik
autor
3. jún 2025
@322sima123

@vickusik ked uz vie ze z flase mu to ide bez problemu tak akoby cakalo na nu a aj ju dostane, ja by som ju postupne skusila vysadit a viac si robit feniklovo- anizovy caj, razcovu polievku s vajickom, brat senovku gr.+ benedikt lek. A vela vela mojkat, vonat ho, prikladat ats... to som robila ked sme dosli z porodnice aby sa spustilo kojenie, a spustilo sa fajn.. aj teraz sa mi stane niekedy ze vecer mam pomenej mlieka, hneva sa, tak trochu ponosim, zmenim polohu, prso, pomasirujem.. atd. Potom ked saje a moc nejde mu nic neostava a stane sa ze sa zrazu pusti mlieko aj z makkeho prsa.. lebo stale srimuluje prso, keby mu dam flasu tak nic, nabuduce by cakalo na nu si myslim

@322sima123 dakujem za radu, dnes sme to zvladli bez flasky nedala som mu aj ked plakal, ked sa ukludnil hladno sa netvaril tak som ho nechala tak a ked pytal znova tak som ho prilozila. A dokola to iste. Na vecer sa napapal viac ako cez den ale bez placu sa to nezaobislo. Napapal sa dvarkat tak po sebe ze viacej vypil tak dufam ze sa to pomaly ustali🥰

katka2000131
4. jún 2025

Ahoj , ja som mala to isté až kým som nezačala piť vineu u malého som skoro prešla na umelé mlieko aj predtým jednu fľašku za deň na večer momentálne už týždeň úplne bez iba kojenie mala som stres tie prsia mäkké cez deň mávam aj ja ale ide o to koľko ťahá. Vyskúšaj vineu ale nie veľa riedi mlieko pi aj iné

vickusik
autor
4. jún 2025
@katka2000131

Ahoj , ja som mala to isté až kým som nezačala piť vineu u malého som skoro prešla na umelé mlieko aj predtým jednu fľašku za deň na večer momentálne už týždeň úplne bez iba kojenie mala som stres tie prsia mäkké cez deň mávam aj ja ale ide o to koľko ťahá. Vyskúšaj vineu ale nie veľa riedi mlieko pi aj iné

@katka2000131 ahoj, predpokladam ze tu cervenu vineu alebo je to jedno ?

322sima123
5. jún 2025
@vickusik

@322sima123 dakujem za radu, dnes sme to zvladli bez flasky nedala som mu aj ked plakal, ked sa ukludnil hladno sa netvaril tak som ho nechala tak a ked pytal znova tak som ho prilozila. A dokola to iste. Na vecer sa napapal viac ako cez den ale bez placu sa to nezaobislo. Napapal sa dvarkat tak po sebe ze viacej vypil tak dufam ze sa to pomaly ustali🥰

@vickusik drzim palce 🙂

katka2000131
6. jún 2025
@vickusik

@vickusik nie bielu skúšala som aj iné stavy hroznove ale biela vinea je top už to ani až tak nepijem a mlieka mam dosť a to už som bola kritický na tom ze malý bol na ciciku a za tým fľaška tak málo som ho mala

12katika
19. júl 2025
@vickusik

@vickusik ahoj ako? Rozbehlo sa to kojenie?

vickusik
autor
27. júl 2025
@12katika

@vickusik ahoj ako? Rozbehlo sa to kojenie?

@12katika ahoj, prepac az teraz som si vsimla spravu. Pomaly sa rozbehlo. Navysila som senovku aj benedikt. Zacala power pumping ale stale bojujeme. Uz sa mu nepaci nic. Ked mu pomaly tecie, ked rychlo tecie, pravy prsnik zacal odmietat. V noci zacina strajkovat a to v noci papal pekne. Uz si to plakanie nejak spojil s kojenim a myslim ze tu si sama uz nepomozem. Spojim sa s laktacnou poradkynou ktoru mame v meste a snad mi pomoze. Velmi ma unavuje a boli ze ho dojcenim neukludnujem ale naopak len znervoznujem. Ked sa to nenapravi tak si budem odsvat a bude pit z flasky lebo umele mu ozaj nechcem dat.😔 dakujem za opytanie

12katika
29. júl 2025
@vickusik

@12katika ahoj, prepac az teraz som si vsimla spravu. Pomaly sa rozbehlo. Navysila som senovku aj benedikt. Zacala power pumping ale stale bojujeme. Uz sa mu nepaci nic. Ked mu pomaly tecie, ked rychlo tecie, pravy prsnik zacal odmietat. V noci zacina strajkovat a to v noci papal pekne. Uz si to plakanie nejak spojil s kojenim a myslim ze tu si sama uz nepomozem. Spojim sa s laktacnou poradkynou ktoru mame v meste a snad mi pomoze. Velmi ma unavuje a boli ze ho dojcenim neukludnujem ale naopak len znervoznujem. Ked sa to nenapravi tak si budem odsvat a bude pit z flasky lebo umele mu ozaj nechcem dat.😔 dakujem za opytanie

@vickusik joj tak to mi je ľúto. Mne to skoro všetky deti robili. Prsník ich neukludnil ale rozčúlil. Dúfam že to štrajkovanie čoskoro prejde a bude dobre. Viem čo je to odsávať a kŕmiť odsatym z fľaše. Tomu sa radšej vyhnúť. Dúfam že laktačná pomôže

Strana
z2