Mali ste niektorá málo mlieka? Čo robiť?
Ahojte chcem sa spýtať je tu niektorá z vás ktorá mala podobný problém a vedela by mi poradiť? Mám 11tyzdnoveho syna.. a kojim ale aj dokrmujem um . Keď ho chcem nakojit keď je hladný tak odmieta lebo mi ide slabo mlieko a on je hladný tak plače s fľašky mu ide rýchlejšie takže plače že chce fľašku.. pijem vineu aj mlieko .. ale mlieko mi ide stále slabo a aj málo čo ak spraviť?
@mira2222 no..hlavne ak si zvykol na flasu, to bdue tazke..
Jedine, ze skusis pocas dojcenia aj odsavat na druhom prse, mali by to zlepsit tok mlieka (moja skusenost). A hlavne, flasu co najmenej. Mne dr.vravela, ze po 3.m.si uz tak rychlo na flasu babo nenavykne, ale dovtedy hrozi, ze bude prso odmietat.. nemusi, ale moze sa stat.
@mira2222 ja som dcérku tiež chcela dojčiť, ale mala som podobný problém s nepriberaním. Cumlík sme nepoužívali, ale na dokrmovanie sme kúpili fľašu: medela calma (je to troska iný systém) ako klasické fľaše a myslím, že aj vďaka tomu som ju popri UM dojčila skoro rok 😉
@mira2222 aboj. Ak dokrmujes tak ti telo nevyraba tolko mliecka kolko by si chcela kedze nekojis na poziadanie . Skus si mliecko aj odsavat aby si podporila tvorbu v case kedy dokrmujes umelym. Ja teda plne dojcim ale v noci maly papa iba raz a ja si chodim niekedy aj 2x za noc odsat mlieko aby sa tvorba neznizila . Radsej vstanem a odsajem , potom pocas dna mi pride vhod ked som napr v meste a nemam si kde sadnut mu dat papat . Inak aj tepla sprcha aj uv lampa s oranzovym svetlom podporuje tvorbu mlieka a vela vody treba pit. Verim ze sa ti to upravi a budes mat mliecka viacej. Ked tak nech pozrie laktacna ci sa babatko vie dobre prisat 😊
@mira2222 v každom prípade sa drž. Z tvojho príspevku je mi jasné, že robíš čo sa dá. Základ je veľa prikladať ak sa dá. Ja som mala tiež stále pocit, že mám málo.. malá sa mi odťahovala od pŕs s plačom. Veľa som si našla a tiež aj tu som dosť prečítala..takže prikladať, veľa piť, stačí aj vodu.. ja som si pridala aj čajík na podporu tvorby plus tú Senovku a Benedikt a tiež mliečne výrobky vraj pomáhajú.. malej dávam prsko, aj keď aj teraz mi sem tam plače.. a niekedy keď sa mi nedá jej dám aj z fľaše odsaté mliečko. Nedokrmujem UM aj keď mi to radili, že vraj moje je slabé, čo som vedela, že nie je, lebo slabé materské mlieko neexistuje.. a že to bude ľahšie.. lenže ja som to nechcela mať ľahšie. Dupla som si a som rada, malá prospieva, pekne naberá..Takže sa nevzdávaj. A ak náhodou o mlieko aj prídeš tak si to nevyčítaj, snažíš sa čo to dá, nie si pre to o nič horšia. A ten pocit intimity si môžeš vynahradiť aj inak..
@monikatopolcany úplne s tebou súhlasím 😘
Ahojte chcem sa trošku pochváliť..☺️☺️ mlieka je už viacej stačilo naozaj len viac prikladať ...☺️😍 A pit viac ďakujem 😍😍

@mira2222 áno to máš pravdu 🥰 mne to bolo tiež veľmi ľúto😥