Maličká sa zrazu prestala prisávať a musím odsávať

jks27
20. jan 2022

Dobrý deň,

je tu, prosím, niekto s rovnakým problémom? Malička sa prvý mesiac bez problémov prisávala na prsník, pekne sa napapala, no keďže som mala veľa mliečka, musela som aj odsávať a to mliecko som jej neskôr dávala vypiť, no problém je v tom, že si asi veľmi zvykla na flašku a keď ma teraz piť, tak vypije len trochu z prsníka a tak je nervózna veľmi, už nechce viac ťahať a ja musím odsávať…mlieka mám dosť, odsajem plnú fľaštičku…a tak to vypije :( prosím Vás, ako to napraviť, aby pila pekne z prsníka ako predtým?

Ďakujem krasne za každú radu

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janka_266
20. jan 2022

@jks27 prestaňte jej dávať z fľaše, len prikladajte, keď musíte odsat buď zamrazte, alebo vylejte. Tvorba mlieka sa postupne upraví. Takto si to sama kazíte tou fľašou, keď hovoríte, že ho máte veľa.

domireb
20. jan 2022

@jks27 je aj od avent fľaša s takým sacím systémom, napodobňuje ťahanie z prsa, ale na tvojom mieste by som prestala odsávať, mlieko sa upraví a nedávala fľašu vôbec. Moja nechcela z mrazáku, všetko ťažko vyťahané mlieko šlo do koša. A v 3 mesiacoch ju už nekojím vôbec, nechce, nebude ťahať.

panda21
20. jan 2022

Ak chceš pokračovať v kojeni, zahodiť fľašu, tvorba sa upraví po 3 mesiacoch a pria už nebudú naliate. Bude to už iba koľko pije, toľko sa tvorí. Zrušiť cumel ak ma, dať skontrolovať uzdicky, spať spolu. Toto je jednoducho štrajk a je na tebe, ako chceš ďalej pokračovať.

diamond007
20. jan 2022

@jks27 nedať fľašku...jedenkrat bude malinká jedovita, ale keď bude hladná, prijme aj prsník potom. Ja som vždy mlieko odsate vylievala....takto pomaly stratos mlieko aj keď máš veľa zatial

tinka_1807
20. jan 2022

@jks27 Odporúčam dokrmovat potom keď, tak cez cievku. Náš si zvykol na fľašu kvôli dlhšiemu pobytu v nemocnici a mal potom problém sať - nechcelo sa mu. Dátové je pre deti energeticky náročná činnosť a keď malej ukážeš, že to ide aj ľahšie, tak to využíva. My dokrmujeme z dôvodu, že ja nemám dostatok mlieka, avšak nie cez fľašu, ale cez cievku (kúpiš v lekárni) a dáme jednej koniec do mlieka a druhý koniec k prsníku. A takto saje prsník a zároveň pije.
Ale v tvojom prípade, keďže máš dosť mlieka, tak nevidím dôvod odsavat a dokrmovat cez flasu, skôr znižovať dávky odsávanie, aby sa ti netvorili toľko mlieka a postupne to znížiť iba na potrebu dieťaťa.

diamond007
20. jan 2022

@tinka_1807 výborný nápad ta cievka, to rozhodne pomôže .. najlepšie to bude podľa mňa s laktacnou konzultovať

jks27
autor
20. jan 2022

Ďakujem krasne, dievčatá, už som kontaktovala aj laktačnú, tak dúfam, že sa náš problém vyrieši 🙂 ďakujem za každú radu ☺️