Málo materského mlieka. Čo robiť,aby sa viac tvorilo?
Ahojte, mohli by ste mi niektorá poradiť čo mám robiť aby sa mi viac tvorilo mlieko?Mám dvojmesačnú dcéru ktorá spí celú noc takže počas noci nekojím tak mám ráno mlieka až moc 🙂 ale horšie to je cez deň, mlieko sa mi pomaličky tvorí a dcérku musím prikrmovať nutrilonom.Počula som že je dobrá vinea ale mne nepomáha, doktorka mi dala aj nejaké homeopatiká ale to tiež nič moc, tak ja už neviem či sa to dá niečím ovplyvniť alebo nie.
@sviecka určite môžeš
ja som mala pocit, ze mam malo mlieka, ked mala 3.mes., nikto mi nevedel poradit a potom som sa docitala v knihe o materstve, ze dieta v 6.tyz. a v 3.mes. prechadza prudkym skokom vo vyvoji, kedy mu zrazu uz ta davka nestaci a ziada si viac, takze nie je to o tom, ze mamicka ma malo mlieka, ale dietatko potrebuje viac ako mu stacilo doteraz.
a bola tam aj rada, ze netreba hned davat UM, ale za take 3-4 dni sa tvorba zvysi, len treba castejcie babo prikladat, nic nepodstatne nerobit, ziadne upratovanie, len pohoda, oddych vzdy ked je to mozne, caste kojenie, pravidelne kazde 3 hod. musi mamicka jest, samozrejme aj pit dostatocne a ono to nabehne... ja som sa toho drzala a pomohlo to, taka som bola stastna, ze ten otvoreny nutrilon som potom s radostou vyhodila 🙂 tak dufam, ze som niekomu pomohla 🙂 😉
Mne sa po dvoch mesiacoch začalo robiť menej mlieka, malý začal štrajkovať... V priebehu dvoch dní som to upravila homeopatikami, 100% hroznovou šťavou a ovsenými vločkami. Osvedčilo sa mi to aj po pôrode (cisársky).
zdravim vsetky mamicky, ktore maju podobny problem ako ja... skusala som vsetko mozne aj nemozne na zvysenie tvorby mlieka- od cajov, cez homeopatika, az po babske rady... no aj napriek tomu sa mi tvorba mliecka znizila a kedze som svoje problemy konzultovala s laktacnou poradkynou, tak mi odporucila uzivat domperidon 3x3 tablety... kazda z vas urcite vie, ze u nas sa predava iba liek Costi a ten je na predpis 30 kusove balenie- co vystaci na 3 dni... je nemyslitelne, davat si ho predpisovat u nas kazdu chvilku a zaroven je problem u mna ziskat aspon jeden recept- pediatricka nesuhlasi s uzivanim a odporuca dokrmovat, co ja zasadne odmietam (i ked 1x denne vecer sme na UM)- myslim, ze aj ked neviem ake skvele mlieka mame na trhu , vzdy bude pre dieta zdravsie materske mlieko aj ked obsahuje naozaj nepatrne mnozstvo domperidonu v mlieku, co nema takmer ziadny vplyv na dieta...a ked vezmem do uvahy, ze tento liek sa predpisuje detom na reflux, tak vobec nemyslim, ze by mal akokolvek uskodit.... staci si o tom precitat na stranke mamila.sk.... kedze mam problem ziskat tento liek, odporucili mi objednanie v zahranici... mam jednu stranku kde sa da objednat, no je to po anglicky a aj sa trosku bojim objednavat zo zahranicia sama...pytam sa teda- najde sa tu nejaka mamicka, co by sla so mnou do toho a objednali by sme to spolu??? je tam skvela cena, co vychadza lacnejsie ako Costi u nas a hlavne je, ze tam predavaju balenie liekov od 500 kusoveho az po 2000 kusove... potrebuje aj niekto z vas aspon na par mesiacov? podte so mnou do toho niekto emoticon
@monika1279 tak si v noci odsavaj ked sa ti tvori viac vtedy a do rana sa ti este urobi, alebo si kup cajiky na podporu laktacie..
Ahojte. Chcela by som poradiť. Mála má 2,5 mesiaca a stále menej a menej mlieka sa mi tvorí. Mala je veľky hlados keď jej netecie mlieko tak sa veľmi zlosti place a nechce sa mi potom prisat tak ju musím dokrmit nutrilonom aké prípravky vám pomohli a kde sa dajú zohnať? Malá Mi prespi celú noc a ani ráno sa mi prsniky nenalievaju a ked si cez deň odsajem mlieko tak je to sotva 20 ml. Ďakujem za rady
@monika1279. Hlavne musíš vedieť či maličká prehlta alebo sa len hrá keďže jej davas fľašku zrejme sa nevie natoľko prisat a napapat sa poriadne pozri nejaké videá ako to má vyzerať
@dominika1204 prečítaj si http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/dost-...
u vás už aj štrajk prichádza do úvahy http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/odmie...
a spoločné spanie http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spolo...
Ahojte,
Chcem sa podelit so svojimi skusenostami pri kojeni. Mozno niektorym mamickam pomozu najst odpoved, preco nemaju dostatok mlieka.
Mojho prveho syna som musela dokrmovat ihned po narodeni.Mal velmi silnu zltacku a nechcel sa prisat. Nevedela som ho na kojenie ani zobudit. Samozrejme som chcela plne kojit.Tak som vyskusala rozne veci: senovku lekarsku a beenedikt, ricinus communis-homeopatika, pial caje caje na kojenie, prikladal som velmi casto maleho na prsnik, kojili sme sa dlhy interval a spaval iba v plienke na mojom tele- kontakt koza na kozu. Zaroven som kojila cez cievku- info najdete na mamila.sk.Stretla som sa aj s laktacnou poradkynou. Nic z toho mi nepomohlo zacat plne kojit a rozbehnut svoje mlieko naplno. Moj maly bol stale po kojeni hladny. Takto sme vydrzali 8 mesiacov.Potom mi mlieko zmizlo uplne.
Teraz mam dalsieho syna a toho plne kojim bez dokrmovania umelym mliekom. V com je rozdiel? Chodila som na akupunkturu, kde som si dala do poriadku oblicky, slezinu a doplnila nedostatok krvi cinskymi bylinkami. Po prvom porode boli moje oblicky velmi oslabene a slezina tiez. Telo malo v sebe malo krvi a nebolo schopne vyprodukovat dostatok mlieka.
Velmi sa z toho tesim, kedze pri prvom synovi som z toho bola dost nestastna.
Drzim mamickam paste pri kojeni.
@matkin ahoj aj ja som prisla na to, ze mam malo mlieka presne kvoli oblickam a slezine, skoda ze mi to docvaklo az teraz, ked si uvedomim, ake velke problemy mam s tymi organmi, pozeram vselijake cinske pripravky na nete, ale netusim ake by to mali byt. ake si brala ty? a stale sa citim byt taka anemicka az ma trasie ked si nedam salaty alebo cervene mäso, alebo cviklu, ale fakt je to malo, prosim odpis mi, co si brala ty. Dakujem ti.
Dakujem ti velmi pekne za info. Ty si mala nejakeho poradcu?

mne pomahal caj z cerstvej medovky a vinea